При мен е един интересен часовник на Сейко с кварцов механизъм и 38 камъка

Изчетох почти всичко което ми попадна в нета за този механизъм.
Супер модерен хай-енд и блабла технология на доста висока цена преди 15 години.
Но много от тях вече не работят поради остарял акумулатор. Да този кинетик не е с кондензатор, а с акумулатор. Този при мен успява да работи и да скача през две секунди ако го заредя хубаво, но след 10 минути е вече издъхнал.
От Сейко са успели да заменят акумулаторите на някой серий кинетик с кондензатор който издържа уж много по дълго, но за този механизъм не се предлага нищо, тъй като е произведен в малка серия до колкото разбрах под 5000броя.
Единствената възможност която се предлага на собствениците е двупосочен полет на часовника до Япония и замяна на акумулатора с нов което се прави в един от заводите на Сейко там. Лошото е, че акумулатора се намира в средата на механизма под основния мост. Затова и цената за замяната там е приблизително 300-400 евро.
Тук пиша с молба за повече информация. Ако някой е попадал на снимки или клип на разглобен такъв механизъм по помага защото аз не успях да намеря. Все едно е някаква табу този механизъм. В интернет има повече снимки на истински извънземни отколкото на този механизъм.
Също става и ако някой открие разширения инструкция на механизма.
Бих опитал да импровизирам и да заменя този акумулатор с някой близък по размер. Вероятно само пластината му трябва да презапоя.
Иначе интересен часовник - забавен, много тежък, но гладък и удобен.

от нета изкочи една единствена, но не знам дали отговаря точно