Просто нямам думи, респект.,това се казва професионалист инполираненза учебник. Гледам и не вярвам на очите си..,кога и нашите часовникари ще започнат да работят така качествено !?? Никой не искам да обидя, просто изказвам мнение под афект..Liani написа:Сашо, може да си гледал този клип, но ако не си, изгледай го! Ще видиш с шмиргел какво се получава!
https://www.youtube.com/watch?v=lTE7TWsNpVk
Знам, че си трябва и опит, ама то с времето и когато има жлеание, нещата се случват.
Темата и за мен е много интересна.
Полиране
Re: Полиране
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Май има разделение на труда. Тези, които полират, не са часовникари. А часовникарите пък не полират. Поне в Страната на красивите крави така мислят
Я да видя, дали съм прав.
Я да видя, дали съм прав.
Този е жълтур, не влиза в тази класация. Всичко си прави човека сам.
Поздрави,
Да добавя моя скромен опит...
Нещо подобно на дремел с твърди кечета. Това на снимката е голямото. Полир паста неизвестна марка. Даде ми я приятел. Ползва я за полиране на боя при коли..... не знам колко е абразивна, но е полутечна и хвърчи, лети и то винаги само към лицето ми.
Ползвам водни шкурки на смирдекс от 500 до 2500. 500 в повечето случаи на сухо. Ползвам и нещо като трупчета но метални с твърди ръбове. Преди трупчетата позагладих ръбовете на едно сейко.
Това е май най-сполучливия опит, който съм правил. Циганско жълто беше навсяяякъдеее. ОТВРАТ... Оставих жълтеникакъв само безела, прво полирах верижката, като целях да има некакъв отенък към жлт а да не е бяло. После верижката на малкото менгеменце отрязъх сималки ленти от ном.500 и всеки елемент от външната страна по отделно. Търпение мн.мн. търпение.
Снимах с тел-а щото фотото е рееетро... дано се види ...
Да добавя моя скромен опит...
Нещо подобно на дремел с твърди кечета. Това на снимката е голямото. Полир паста неизвестна марка. Даде ми я приятел. Ползва я за полиране на боя при коли..... не знам колко е абразивна, но е полутечна и хвърчи, лети и то винаги само към лицето ми.
Ползвам водни шкурки на смирдекс от 500 до 2500. 500 в повечето случаи на сухо. Ползвам и нещо като трупчета но метални с твърди ръбове. Преди трупчетата позагладих ръбовете на едно сейко.
Това е май най-сполучливия опит, който съм правил. Циганско жълто беше навсяяякъдеее. ОТВРАТ... Оставих жълтеникакъв само безела, прво полирах верижката, като целях да има некакъв отенък към жлт а да не е бяло. После верижката на малкото менгеменце отрязъх сималки ленти от ном.500 и всеки елемент от външната страна по отделно. Търпение мн.мн. търпение.
Снимах с тел-а щото фотото е рееетро... дано се види ...
Не знам дали въпроса ми е за тази тема, но касата на това сейко е гнявена мноого и ми се иска преди полиране да запълня този кариес с нещо ,което да прилича поне малко по цвят на касата...
Приятел ползваше двукомпонентно лепило с гръмкото име течна стомана, но за степенките на мотора. Все пак там е голям детайл под напрежение и не стана....
Някакви идеи, предложения, съвети...
Благодаря предварително.
Приятел ползваше двукомпонентно лепило с гръмкото име течна стомана, но за степенките на мотора. Все пак там е голям детайл под напрежение и не стана....
Някакви идеи, предложения, съвети...
Благодаря предварително.
Страхотно dr.zlobul. Това с бръшването също е много добра идея. Чакам да си намеря и аз един часовник, (надявам се японче), та да се пробвам с матирането на някои елементи от верижката, защо не и на касата...
Точно се чудех с каква шкурка трябва да се матира. С 500 се е получило много добре. Може и с малко по-едра да се пробва, мисля, че също ще е красиво.
Точно се чудех с каква шкурка трябва да се матира. С 500 се е получило много добре. Може и с малко по-едра да се пробва, мисля, че също ще е красиво.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Аз матирам с кече. най твърдото на скочбрайт червинакаво кафяво на цвят.
Шкурката дращи, кечето матира. Може и едро в зависимост какво е изискването.
Предлагат се и на метър
http://markita.net/kecheta-skochbrajt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ametist.bg/bg/product-view/34/159.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако детайла е комбиниран с полирано и матирано тогава първо матирам участъците за матиране после полирам другите участъци като предпазвам бръшнатите повърхности.
В зависимост от комбинацията това може да се промени.
При равни повърхности на корпусите, за да не се и губят ръбовете полирам с шкурки на равна повърхност до шкурка водна 3000 но на сухо. После на кечето на бормашината за фино полиране. Там дори да пипнеш бръшнатото не е проблем, защото е най-финото полиране и не оказва влияние на бръшнатите повърхности.
Тук разказвам как аз го правя, а не, че така е по учебник.
Шкурката дращи, кечето матира. Може и едро в зависимост какво е изискването.
Предлагат се и на метър
http://markita.net/kecheta-skochbrajt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ametist.bg/bg/product-view/34/159.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако детайла е комбиниран с полирано и матирано тогава първо матирам участъците за матиране после полирам другите участъци като предпазвам бръшнатите повърхности.
В зависимост от комбинацията това може да се промени.
При равни повърхности на корпусите, за да не се и губят ръбовете полирам с шкурки на равна повърхност до шкурка водна 3000 но на сухо. После на кечето на бормашината за фино полиране. Там дори да пипнеш бръшнатото не е проблем, защото е най-финото полиране и не оказва влияние на бръшнатите повърхности.
Тук разказвам как аз го правя, а не, че така е по учебник.
Мн. полезни линкове още в пн. ще ги проверя на место. Голямо благодарско за споделения опит.
Сашо, скочбрайта е малко дебел и няма как да влезне между елементите на верижката. Как ще матираш там с него?
Тук по нашите магазини за бои, продават скочбрайт на SMIRDEX. Има го на малки листове, цената мисля беше около лев и нещо за лист.
Три вида са:
360 VF Много фино - за шлайфане на старо лаково покритие, шлайфане на повърхността преди нанасяне на грунда.
600 UF Ултра фина - за подготовка на лакирани повърхности.
1000 MF Микро фино - за подготовка на лакирани повърхности.
Мисля, че той е добре за равни повърхности, за веригите не ми е ясно как ще се получи.
Тук по нашите магазини за бои, продават скочбрайт на SMIRDEX. Има го на малки листове, цената мисля беше около лев и нещо за лист.
Три вида са:
360 VF Много фино - за шлайфане на старо лаково покритие, шлайфане на повърхността преди нанасяне на грунда.
600 UF Ултра фина - за подготовка на лакирани повърхности.
1000 MF Микро фино - за подготовка на лакирани повърхности.
Мисля, че той е добре за равни повърхности, за веригите не ми е ясно как ще се получи.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Абе ти да не си се сдобил с ролекс?
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Не... аз не харесвам дизайнът на тази марка.
Това е веригата на Тюдор-а който профилактирах. Snowflake
Тези дни ще шкуря и касата.
Това е веригата на Тюдор-а който профилактирах. Snowflake
Тези дни ще шкуря и касата.