Orient 55941
Re: Orient 55941
Защо ли ми прилича на сейко 4206. Браво за профилактиката!
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 яну 2015 21:50
Браво, много полезно ! Особено с тия датници ... icon_clap
Тоя датник е лесен. Ако можеш намери си сейко 2517 - ей това е кофти датник!ivan_p_uzunov написа:Браво, много полезно ! Особено с тия датници ... icon_clap
-
- Специалист
- Reactions:
Ха ха.. -знаеш ли какво е да сглобиш такъв часовник да го сложиш на ръката си и тогава чак да разбереш че не си сложил зегерката -тази която е над датника ? -направо си е голям майтап!
- sharky1973
- Напреднал
- Reactions:
- Регистриран: 14 яну 2014 20:33
Хм, като стана дума за датникови системи - как си задържате тези пусти пружинки на датниковите пластинки неподвижно?!? Редовно ми се случва да ги гоня из стаята, някой път и безрезултатно
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Работата става в пликче или прозрачна кутийка с дупки. Вярно по-трудно и нервно, но спокойно. Всеки път като литне пружинката тя остава вътре. Това от проби при други механизми - не горепосочените.
Вярно е голям майтап. Ако ме види някой, че нося дамски часовник ще се сцепи да ме бъзика!ivan_p_uzunov написа:Ха ха.. -знаеш ли какво е да сглобиш такъв часовник да го сложиш на ръката си и тогава чак да разбереш че не си сложил зегерката -тази която е над датника ? -направо си е голям майтап!
-
- Специалист
- Reactions:
Да сигурно ще е голям майтап но не ставаше въпрос за конкретния механизъм а просто за поставянето на зегерката.В по големите механизми- мъжките -също я има !-часовника си работи и без нея стига да не получи сътресения и да се размести датника .-на масата си работи нормално, но поставен на ръката си е друго нещо . И между другото отдавна търся такъв дамски, да ремонтирам- че да го подаря на жената! Това си е страхотен часовник и бих казал - добре изглеждащ и достатъчно надежден за носене!
Ванка, без зегерката, диска за дните моментално изкача и спира да работи.
Иначе часовника е хубав. Полирах му касата и верижката, стана чудесен. Отделно за късмет и цифера е без забележки.
Чакам едно джамче и ще го покажа когато стане готов.
Знам, че дамските не предизвикват никакъв интерес, но такъв ми попадна.
Иначе часовника е хубав. Полирах му касата и верижката, стана чудесен. Отделно за късмет и цифера е без забележки.
Чакам едно джамче и ще го покажа когато стане готов.
Знам, че дамските не предизвикват никакъв интерес, но такъв ми попадна.
За съжаление, по мое мнение, точно този механизъм е най-калпавия измислен от сейко. Обяснявам защо. Основната горна платка се крепи към долната само с два болта, а към нея е захванат маховика. При първото сериозно сътресение платката се отскубва и пружината се развива неколкократно. Става едно хубаво меле. Има един по-стар вариант на механизма с два болта на баланса. При тях този проблем го няма.
Впрочем тоя механизъм се слага и в по мъжкарски дайвъри на сейко.
При мъжкарските може и да има проблем, но тук маховика е по-малък и няма толкова тежест. Предполсгам, че са го обмислили.