Часовниците на Букоев
Re: Часовниците на Букоев
Бързо напредвам ха ха ха
Аз съм имал един SOLO ,но беше доста стар модел с 17 камъка и беше с машина на Лангендорф,мисля ,че е негова марка. Кво прави 25камъков PUW вътре,мога само да гадая. Някакво ноу-хау явно,едва ли ще излезе като информация и нещо по-съществено. Колко е водолаз...вече това е друг въпрос и на добавъчно тълкуване. Честито Букоев ,нестандартните неща,водят до стандартно взиране и оглупяване (като при повечето от нас)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Има немска марка SOLO,която произвежда горска и селскостопанска техника.Мот. триони и мот. пръскачки им са много добри.Виждал съм часовник-хронограф STIHL,произведен от JACQUES LEMANS.Може би този е нещо подобно.
Да най вероятно ще е така защото не излиза грам информация все едно няма такъв часовник
Цифера е от 'пловдивската школа', както сме го коментирали и друг път. Тоест не е оригинален, доработван е, но е направен много качествено.
Добра школа,а има ли оригинален такъв циферблат
Твърдо нье. Няма как хем да е ракета (ПЧЗ - Петродворцовый часовой завод) хем да е пръви московски часови завод.bukoev написа:Добра школа,а има ли оригинален такъв циферблат
Разбрах благодаря, имам и подобна изработка на победа и тя била такава нашенска
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Не е задължително, ама е много вероятно. Щом шрифта и стила е подобен, смятай, че е пловдивска.
На времето поправка на цифери с препечатване си е било част от занаята - има го в книгите по ремонт на часовници от 50-те и 60-те. После почва конфекцията - аз не съм заварил часовникарите да сменят счупена ос на баланс на масов часовник, пък камо ли цифер да препечатат. Реално часовникаритеб в ТПКтата правеха това, което сега правят любителите - ремонт със смяна на част/възел. От тях не се искаше нищо повече от умение да разглобят, измият и сглобят механизъм. Имаше един в ателието, дето умееше да оправя спирали, ама и той избяга от там. Наблюдения - от белослатинското ателие от 70...75 година.
На времето поправка на цифери с препечатване си е било част от занаята - има го в книгите по ремонт на часовници от 50-те и 60-те. После почва конфекцията - аз не съм заварил часовникарите да сменят счупена ос на баланс на масов часовник, пък камо ли цифер да препечатат. Реално часовникаритеб в ТПКтата правеха това, което сега правят любителите - ремонт със смяна на част/възел. От тях не се искаше нищо повече от умение да разглобят, измият и сглобят механизъм. Имаше един в ателието, дето умееше да оправя спирали, ама и той избяга от там. Наблюдения - от белослатинското ателие от 70...75 година.
Честито!
А този защо не си го пуснал в продажби?
А този защо не си го пуснал в продажби?
Мерси,сърце неми дава ха ха ха от кога чакам да открия такъв.