Колекция руски часовници на Pavlin
Колекция руски часовници на Pavlin
Strela 3017:
Sekonda 3017:
Sekonda 3017, Strela 3017, Poljot 3017, Poljot 3017:
Sekonda Poljot Ussr 3133(Бивша):
Poljot de Luxe 2209 23j:
Poljot Automatic 2616.1H 30j:
Poljot 2409:
Първата Победа, червеното "12":
Raketa 2209 23j:
Стоманен Восток 2209:
Slava 2627 Automatic:
Poljot Automatic 2616.2H:
Полюс(Poljus) 2408 с механизъм Poljot:
Vostok Druzhba - Vostok friendship 2604:
Raduga day, 32Yh:
Poljot Stadium 2628.H 17j:
Vostok Radio Room:
Ракета 2610.
Poljot de Luxe 2209 23j:
Poljot de Luxe 2209 23j 25 години народна власт:
Vostok Amphibian:
Raketa 2614:
Poljot 22 Jewels
Късче руско злато към колекцията:
Правец кварц:
Булетроник 20:
Atlantic Worldmaster Original:
Poljot Cosmos
Огромни благодарности на kapkan за този Полет:
Корабен часовник ЧЧЗ (Vostok radio room):
Poljot cal.3105:
Difor - Valjoux 7734:
Amphibian 300m- Восток Амфибия 300м НВЧ-30:
Raketa 2209:
Ето я и на почетното място:
Vostok amphibian radio room:
\
Sekonda 3017:
Sekonda 3017, Strela 3017, Poljot 3017, Poljot 3017:
Sekonda Poljot Ussr 3133(Бивша):
Poljot de Luxe 2209 23j:
Poljot Automatic 2616.1H 30j:
Poljot 2409:
Първата Победа, червеното "12":
Raketa 2209 23j:
Стоманен Восток 2209:
Slava 2627 Automatic:
Poljot Automatic 2616.2H:
Полюс(Poljus) 2408 с механизъм Poljot:
Vostok Druzhba - Vostok friendship 2604:
Raduga day, 32Yh:
Poljot Stadium 2628.H 17j:
Vostok Radio Room:
Ракета 2610.
Poljot de Luxe 2209 23j:
Poljot de Luxe 2209 23j 25 години народна власт:
Vostok Amphibian:
Raketa 2614:
Poljot 22 Jewels
Късче руско злато към колекцията:
Правец кварц:
Булетроник 20:
Atlantic Worldmaster Original:
Poljot Cosmos
Огромни благодарности на kapkan за този Полет:
Корабен часовник ЧЧЗ (Vostok radio room):
Poljot cal.3105:
Difor - Valjoux 7734:
Amphibian 300m- Восток Амфибия 300м НВЧ-30:
Raketa 2209:
Ето я и на почетното място:
Vostok amphibian radio room:
\
Re: Колекцията на 3017
Ракетката е уникална :!: Изкефих се :!: Браво :!:
В склада свършиха отдавна. Късмет ти трябва За Ракетата имах, но за някои неща все още нямам...
-
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 12 яну 2012 13:36
Стоманеният Восток много ме впечатли. На капака пише ли "неръждаема стомана"? И съвсем интуитивно - на какво ти прилича стоманата, на сивичките Полети (малко като тенекиените чинии, с които ни хранеха в казармата и студентския стол) или на по-твърдите Амфибии?
На капака не помня какво пише. Този Восток мога да го нарека Franken, защото ми беше попаднал само корпус и чаках подходящ донор за механизъм с циферблат. Накрая се появи този, в не много добро състояние хромирана каса. Така се получи това което виждате. Стоманата е бяла, с много слаб блясък. Изглежда матова. Точно този ефект на мен ми харесва най много. Отличава се от новите и хромираните още от пръв поглед.
-
- Moderator
- Reactions:
И Полюс, и Дружба са забележителни часовници, с история. Аз нямам такива и с радост бих купил.
За Полюса - пише, че са антимагнитни, има ли някаква разлика в конструкцията с класическите 2408 или не забелязваш такава?
За Полюса - пише, че са антимагнитни, има ли някаква разлика в конструкцията с класическите 2408 или не забелязваш такава?
Да антимагнитен е. Тайно се надявах да е с митичния 2410, но няма никакви маркировки на механизма. Всичко на всичко има 4 снимки на такъв часовник. На Марк Гордън е най лошия, дефакто той има само циферблат в корпус и механизъм на Родина, не е никакъв ориентир. Най хубавия и единствен в пълната си комплектовка е на pasha-watches. Неговия има още един допълнителен капак. Другия екземпляр е на Vaurien от Италия, при него втория капак лиспва, също като при мен.
http://forums.watchuseek.com/f10/rare-s ... ost1389647" onclick="window.open(this.href);return false;
За щастие моя е доста по запазен като състояние и го нареждам на второ място. Има още един известен циферблат на един ентусиаст от WUS който е решил да направи цял часовник от него. Също в лошо състояние. Трябва само да видя дали моя корпус е достатъчно дълбок да събере още един капак, ако няма място значи трябва да е с 2410.
http://forums.watchuseek.com/f10/rare-s ... ost1389647" onclick="window.open(this.href);return false;
За щастие моя е доста по запазен като състояние и го нареждам на второ място. Има още един известен циферблат на един ентусиаст от WUS който е решил да направи цял часовник от него. Също в лошо състояние. Трябва само да видя дали моя корпус е достатъчно дълбок да събере още един капак, ако няма място значи трябва да е с 2410.
-
- Moderator
- Reactions:
Браво, много интересен часовник. Трябва да го постнеш и на ВУС.
Между другото, днес изпратих на Марк Гордън още три часовника, каквито няма в колекцията му. Електронни, нищо особено, купувал съм ги макс. по 10 лева.
Доста мислих преди време и реших, че аз не нося такива часовници, от тях пари няма да спечеля (това не са 3017 или 3133, Златоуст или Радиорум, Щурманские, Дружба и пр. за които богати колекционери си бръкват в кесиите), а при мен ще стоят в чекмеджето и никой няма да ги вижда. Доста се колебах дали няма да е по-добре да ги дам на някой руснак, един вид да се върнат в Русия, но някак не успях да идентифицирам алтернатива на Гордън. Така подарих преди време и една Слава 32 камъка. Но това не е толкова важно- Наистина важното е, че ние сме като спасителите в ръжта - ако ние не спасим такива часовници, ще отидат за скрап.
Между другото, днес изпратих на Марк Гордън още три часовника, каквито няма в колекцията му. Електронни, нищо особено, купувал съм ги макс. по 10 лева.
Доста мислих преди време и реших, че аз не нося такива часовници, от тях пари няма да спечеля (това не са 3017 или 3133, Златоуст или Радиорум, Щурманские, Дружба и пр. за които богати колекционери си бръкват в кесиите), а при мен ще стоят в чекмеджето и никой няма да ги вижда. Доста се колебах дали няма да е по-добре да ги дам на някой руснак, един вид да се върнат в Русия, но някак не успях да идентифицирам алтернатива на Гордън. Така подарих преди време и една Слава 32 камъка. Но това не е толкова важно- Наистина важното е, че ние сме като спасителите в ръжта - ако ние не спасим такива часовници, ще отидат за скрап.
Благородно е! Аз също съм си го мислил, но все още не съм се решил. Вярно е могат да се изкарат пари, но този човек е като музей, от ден на ден все повече се обогатява с информация и става като енциклопедия, и то на Руските часовници. Така че по добре да отидат при него. За Слава 32 камъка се оглеждам, но за сега нищо...
-
- Moderator
- Reactions:
Специално за Радио Рум - че е красива, красива е, но да си призная, не разбирам защо точно тази амфибия от всичките е грабнала сърцето на колекционерите. Много ми харесва, но има поне няколко модела, които според мен са по-интересни - например бъчонките, особено онези с шантаво изписани цифри "ала Миро". Не ме разбирай грешно, имам Радио Рум, не е въпрос на кисело грозде:
Обичам си ги, но не виждам защо точно те да станат десет пъти по-скъпи и търсени от останалите амфибии. Все пак трябва да им призная една заслуга - когато моето (тогава) 3-годишно момче набара "оная кутия" на татко, вместо да изпотроши нещо ценно, грабна амфибиите, дето нищо не може да им направи.
Обичам си ги, но не виждам защо точно те да станат десет пъти по-скъпи и търсени от останалите амфибии. Все пак трябва да им призная една заслуга - когато моето (тогава) 3-годишно момче набара "оная кутия" на татко, вместо да изпотроши нещо ценно, грабна амфибиите, дето нищо не може да им направи.