Въпрос относно стар швейцарски часовник.
Въпрос относно стар швейцарски часовник.
Моля някой знаещ да изрази някакво мнение за швейцарски часовник "RULO WATCH". Стар голям, нещо като хронограф. Опитах но не можах да намеря никаква инфорация за него.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Re: Въпрос относно стар швейцарски часовник.
По-знаещ от гугъла нема, ама и той мълчи след разпит II степен, по http://www.fhs.ch/" onclick="window.open(this.href);return false; и по целокупния интернет.
Значи трябва очна ставка, иначе ще го сложим в "Неразкрити"
Значи трябва очна ставка, иначе ще го сложим в "Неразкрити"
Написах,че трябва снимки-отпред,отзад,че и отвътре...
Ама не ми излезе поста.Не е за първи път.
Ама не ми излезе поста.Не е за първи път.
Само на теб се случва, значи е при теб проблема. Може би натискаш прегледай и после забравяш да го изпратиш. За всеки случай проверявай дали ти е излязло мнението.
А по темата, по важно в случая е каква е машината. Иначе като име ще някое от 5000-те хиляди незнайни швейцарски марки. Но заради механизма може да се окаже ценен.
А по темата, по важно в случая е каква е машината. Иначе като име ще някое от 5000-те хиляди незнайни швейцарски марки. Но заради механизма може да се окаже ценен.
Има двама производителя на тази марка,на мен ми е по-интересен вторият
Rulo Watch G. Vuilleumier & Cie. SA Colombier, Schweiz; registriert am 1.2.1951
Rulo Watch E. Roth SA Neuchâtel, Schweiz; registriert am 19.10.1956
Както казаха и двамата колеги по-горе,марката е от по-неизвестните и такива има хиляди,но не е лошо да се види наистина и външният му вид,а и най-вече какъв е механизма,който може да бъде както от евтините,така и от добър производител. Самата марка Rulo Watch не е производител на часовникови механизми,а е търговска марка.
Rulo Watch G. Vuilleumier & Cie. SA Colombier, Schweiz; registriert am 1.2.1951
Rulo Watch E. Roth SA Neuchâtel, Schweiz; registriert am 19.10.1956
Както казаха и двамата колеги по-горе,марката е от по-неизвестните и такива има хиляди,но не е лошо да се види наистина и външният му вид,а и най-вече какъв е механизма,който може да бъде както от евтините,така и от добър производител. Самата марка Rulo Watch не е производител на часовникови механизми,а е търговска марка.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Снимай и механизма, виж за някакви маркировки или букви с цифри.
Интересно часовниче. Според мен е 40-те години. Не бързай да го продаваш.
Интересно часовниче. Според мен е 40-те години. Не бързай да го продаваш.
Мислам дека това нещо наистина да е интересно,на пръв поглед цифера малко зее,но това може да е от липса на вътрешна гривна или уплътнение. Или е с хак функция за телеметъра,чрез пуск и стоп бутони (+зануляване) или му липсва стрелка,механизмът ще покаже.Има и вътрешна синя скала,която също замерва нещо Наистина прилича на военен саат и почвам да се замислям,че въобще не е и търговска марка, Rulo - си е Ролка (измерване?) и може да е нещо като както казваме "секундомер" ,но комбиниран с часовник. Много интересен,по-раншна регистрация на такова чудо от 1951г. не намерих.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Някъде съм гледал такова чудо - комбинация от часовник две стрелки и секундомер с една стрелка.
Нещо чехско или полско, не немско. Отпреди ВСВ.
Нещо чехско или полско, не немско. Отпреди ВСВ.
- sharky1973
- Напреднал
- Reactions:
- Регистриран: 14 яну 2014 20:33
- sharky1973
- Напреднал
- Reactions:
- Регистриран: 14 яну 2014 20:33
Тези снимки, мисля, че ги копнах от Залива. Но ако дадете на търсачката telemetre watch ще излязат и другиivdk написа:Да подобен е, часовник със секундомер. Имате ли го или сте снели снимката от някъде?
Общо взето слаб механизъм. Нямам идея чие производство е.
Благодаря на взелите отношение по този въпрос. Поорентирахте ме донякъде все пак.