Buletronic
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 20 апр 2013 16:58
Re: Buletronic
Конкретно ме интересуваше, понеже тези дни се нагледах на непоправими Електроники с керамични платки и тям подобни извънземни технологии на 70-те - да знам Булетроника как е изпълнен отвътре и колко са големи шансовете му за ремонт.
/Проблемът при трислойните керамични платки на руските LED-Електроники които гледах е, че през дупчиците между керамичните слоеве на платката е влязла течност от батериите. Прояли са се някакви писти, а няма как да се бръкне между слоевете на керамиката и да се реставрират.. Руснаците май са се престарали с тази керамика.
На всичкото отгоре на външен вид много не им личи да са мокрени. Например ако някой е поизмил часовника, като нищо ще мине за доста запазен - само дето малко не работи.
Направо си е голям риск да се купуват неработещи такива часовници, освен ако не е от битака за левче.
Много ми се искаше да стане нещо от тях и ще продължавам да опитвам, въпреки че не си струва да им се отделя толкова време. А отделно ако разпарчетосам едната платка сигурно ще се светна за доста неща - как е навързана цялата схема и къде да търся какво може да е прекъснало - четири чипа има вътре. Но не са мои и не мога да взема такова решение./
/Проблемът при трислойните керамични платки на руските LED-Електроники които гледах е, че през дупчиците между керамичните слоеве на платката е влязла течност от батериите. Прояли са се някакви писти, а няма как да се бръкне между слоевете на керамиката и да се реставрират.. Руснаците май са се престарали с тази керамика.
На всичкото отгоре на външен вид много не им личи да са мокрени. Например ако някой е поизмил часовника, като нищо ще мине за доста запазен - само дето малко не работи.
Направо си е голям риск да се купуват неработещи такива часовници, освен ако не е от битака за левче.
Много ми се искаше да стане нещо от тях и ще продължавам да опитвам, въпреки че не си струва да им се отделя толкова време. А отделно ако разпарчетосам едната платка сигурно ще се светна за доста неща - как е навързана цялата схема и къде да търся какво може да е прекъснало - четири чипа има вътре. Но не са мои и не мога да взема такова решение./
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 20 апр 2013 16:58
А имате ли идея дали може да му се включи 24h формат, или не го поддържа?
dreadx написа:А някой има ли снимки на карантиите на такъв Булетроник:
Не може.Само излиза буква "Р" в горен десен ъгъл.
И моят скромен принос към темата.Вероятно ще се наложи да помоля за помощ за единият часовник защото няма да се преборя сам.
Поздрави и успех!
Поздрави и успех!
Емблемата е на Мистер Анкер ако не бъркам,ако това питаш деovito написа:И моят скромен принос към темата.Вероятно ще се наложи да помоля за помощ за единият часовник защото няма да се преборя сам.
Поздрави и успех!
Скъпо бе,в Правец са били по 73лв много добър,комплектован ... абе ти си го знаеш
Много пара за 1977.
Сиренето и мръвките беха истински и евтини, техниката скъпа и много ментета:) Сега е обратното...
Да питам- името Buletronic означава ли нещо?
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз.
Buletronic -Булгерианелектроник