Японски

Потребителски аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 14 яну 2014 20:33

Re: Японски

Мнение от sharky1973 » 11 мар 2014 20:35

atanweb написа:Роска, уцели в мишената. Много ми харесва идеята за Ricoh.
Вече съм влюбен в това листо на циферблата седи много добре и символизира нещо с голяма сила.
след като разгледах това:http://seikoholics.yuku.com/sreply/389/ ... x36Wtu9pok
вече съм голям фен. Започвам търсене. Сега да не почнете да ми ги отмъквате под носа.
Ако попаднете на нещо моля споделете.
Ето нещо, което се появи наскоро. С едно полиране /понеже касата е стомана/ ще стане като нов -
http://prodavalnik.com/ricoh-avtomat-pe ... -i43247263" onclick="window.open(this.href);return false;

П.П. Ако ли не, утре го отнасям :lol:

DHM
Специалист
Reactions:
Регистриран: 31 окт 2012 12:06

Мнение от DHM » 11 мар 2014 21:16

Може пък този да си хареса :) кварце е :lol:
http://prodavalnik.com/ricoh-quartz-i43249753" onclick="window.open(this.href);return false;
.

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Регистриран: 20 яну 2012 22:02

Мнение от atanweb » 12 мар 2014 08:13

Автоматичния не ми допада особено заради формата,а кварца е хубав, но снощи купих" Seiko с близка визия.
Благодаря ви за линковете. Продължавайте!
Изображение

kapkan
Специалист
Reactions:
Регистриран: 27 яну 2012 22:01

Мнение от kapkan » 12 мар 2014 10:59

Чакаме фото,преди и след :)

Потребителски аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 14 яну 2014 20:33

Мнение от sharky1973 » 12 мар 2014 13:07

Ето още едно Рико -
http://auction.bg/item.php?id=1702467" onclick="window.open(this.href);return false;

Продава го един градски, който има оказион. Ходих да го видя, на живо изглежда по-добре, има нужда само от полиране на стъклото и касата.

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb » 12 мар 2014 18:20

За мен е много скъп. Не съм опознал до такава степен историята на този модел и въобще японските, че да имам желанието да се разделя с такава сума пари. Ще се оглеждам за в бъдеще да закупя часовник на добра цена, така удоволствието ще бъде още по-голямо.
Изображение

DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM » 12 мар 2014 21:33

http://auction.bg/item.php?id=1582395" onclick="window.open(this.href);return false;
.

Seikosha
Специалист
Reactions:
Регистриран: 11 фев 2013 21:37

Мнение от Seikosha » 12 мар 2014 23:49

sharky1973 написа:Ето още едно Рико -
http://auction.bg/item.php?id=1702467" onclick="window.open(this.href);return false;

Продава го един градски, който има оказион. Ходих да го видя, на живо изглежда по-добре, има нужда само от полиране на стъклото и касата.

Предполагам,че колегата Шарки не рекламира този часовник,т.е. не го препоръчва,а само услужливо информира,което е похвално. n_thumbsup Но иначе в самият часовник няма нищо специално,стандартен модел на Рико,най-вероятно произведен в Индия,тъй като голяма част от часовниците на Рико произведени за износ са точно там. Казвам за износ,защото това е Ricoh-Sakura именно така се казва петлистното цветенце(всъщност череша) долу,което е винаги червено със златен контур,това е и един от японските символи,наред с други,като жерава на някои задници на Сейко(от по-дъртите) Ориент също имаха една серия Сакура,но при Рико всички които са с този символ са за износ с 21 камъков механизъм. По-ценни са моделите JDM и най-вече Dinamic auto i Dinamic Vide и техни подмодели като Де Лукс някои модели с 33,35 ,а има и с 45 камъка.От тях също има такива които са за износ и се познават по англоезичният календар,другите са на канджи. Тези модели обаче,особено Dinamic Auto който е наистина много добър с 33 камъка първият модел от 1962г. се смята ,че не е дело на Рико,а е присвоен от Takano която Рико купува същата година,а след няколко месеца пуска този модел със свое име. Общо взето Рико е четвъртата по големина японска марка(навремето) с пазарен дял от едва 3% след Сейко 65% Цитизен 23% Ориент 9% и като цяло не се е ползвала с много добро име сред общността,има обвинения към нея за копиране на чужди модели и от Сейко и от Ориент (имат модел телевизор,досущ като на Сейко) Продавали са цели механизми и части на Хонг Конг без лиценз и са спомагали за ментосване на часовници. Иначе имат много добри JDM модели,та дори и до 70г. правят и мануал механизми и точно те са по-редки. М/у 1962 - 64г. стават собственост на Хамилтън (60%) в следствие на което започват разработки и на ел.механизми. След 1970г. почти изцяло се пренасочват към кварцовите часовници,подобно на Цитизен. В момента кварцовите Рико(винтидж) се ценят повече от механичните,разбира се като цяло,а не за отделни модели. Разбира се, това се отнася само за Ricoh Swaтch ,а не за Ricoh Co
която има и в момента много силни позиции на световният пазар на електроника,нямаща нищо или почти нищо общо с часовниците.
Изприказвах една камара думи :D макар,че това е само една капка,когато става дума за една час.марка ,само и само да кажа,че продаваният по-горе за 120лв. часовник,никАк не заслужава тези пари. По принцип не коментирам кой колко продава нещо което е лично негово,но понеже в случая,часовника е почти и за една друга наша тема,се изкуших. Нещо което има нужда от шлайфане на каса,стъкло,а и бутона му "можело да е мръсен" не може да конкурира подобни и аналогични модели,които и в момента се предлагат в Ебей в много по-добър вид на цена от 25,30,40$ и то с безплатна доставка (най-вече от Индия)
Надявам се да не съм засегнал някого,всичко е в ползу форуму и неговите обитатели и в частност за Сашо, за неговото постепенно зарибяване към тези марки :wink:
Всичко написано, е лично мнение и не обвързвам никого с него. :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

Skyler
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 28 мар 2012 12:51

Мнение от Skyler » 13 мар 2014 09:23

Seikosha написа: Изприказвах една камара думи ...
За мен е много интересно, надявам се при подобен повод да науча още за японските и швейцарските часовници.
Затова харесвам този форум, пък и истината не бива да се спестява!
Поздрави за колегата Seikosha!

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb » 13 мар 2014 19:46

:muslim: Мишо
Изчетох на един дъх информацията.
Благодаря, става интересно. Мъглата започна да се вдига. Въобще не си ми пресякъл мерака за Рико, но сега по ясно виждам нещата и ако ще е Рико ще бъде кварцов.
Вчера прегледах каталозите на Сейко от 1969 година до към 98г. Хубави каталози имат и прекрасни модели за които не съм предполагал, че съществуват. Симпатията ми към тях стана многократно по голяма. На пръв поглед имат огромен избор, но в много от каталозите часовниците им се повтарят. забелязах, че едва 20тина нови модела имат от по стар към по нов каталог.
Имат огромен избор от неща които не ме вълнуват, дамските са ужасно много, всякакви дрънкулки, висулки, пръстени и т.н. дори повече от руските такива. Часта която е интересна в каталозите (около 130-150 страници всеки) се намира в първите 35 страници.
Ето един линк за тези които не са разглеждали каталозите им:http://www.thewatchsite.com/13-ads-cata ... 1980s.html
И сега се отворят много други въпроси на които ще се радвам да получа отговори от баш фен на японската часовникарска индустрия.
1. Какви други марки освен Сейко,Гражданин,Ориен,Рико има.. дори и по редки но интересни марки има в Япония по "онова" време?
2. На каталозите не се вижда задният капак, интересува ме от кои години кварцовите вече нямат отделна тапа за батерията, а се скриват отдолу под големия капак?
3. Как стои въпроса с материалите на корпуса? Кога е силата на стоманата? Как да се ориентирам от снимките кои корпуси са стоманени?
Благодаря. :)
Изображение

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb » 14 мар 2014 20:57

Да дам отчет от днес.

Сейкото пристигна днес и съм много доволен.
Изображение Изображение Изображение

Рико - градска сделка. Многоооо го труден за снимане с този циферблат който е като хамелеон.

Изображение Изображение

Нужно е полиране на стъклата и на двата. Надявам се скоро да имам време за да ги освежа.
Изображение

kapkan
Специалист
Reactions:
Регистриран: 27 яну 2012 22:01

Мнение от kapkan » 14 мар 2014 21:00

Отличник icon_clap и двата са стоманени,ще станат нови :)

DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM » 14 мар 2014 22:05

Да са ти честити и двата icon_clap Сейкото беше обявено оттатък ако не греша :wink:
.

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb » 15 мар 2014 11:02

Да Сейко-то беше "оттатък" и вече е на правилното място.
Рико-то легна отлично на ръката на жена ми и той ще бъде за нея.
Eто какво успях да направя с неговото стъкло по най-обикновенния метод какъвто ползвам за плексигласовите. Разликата е във времето на обработка.
Изображение

Потребителски аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:
Регистриран: 04 яну 2012 22:27

Мнение от omegaqq » 15 мар 2014 23:00

atanweb написа:Да Сейко-то беше "оттатък" и вече е на правилното място.
Рико-то легна отлично на ръката на жена ми и той ще бъде за нея.
Eто какво успях да направя с неговото стъкло по най-обикновенния метод какъвто ползвам за плексигласовите. Разликата е във времето на обработка.
Разбра ли за къв чеп служи бутона на 2 часа на рико-то?

Заключена

Върни се в “Японски, китайски, немски, френски, английски и други”