Здравейте на всички!
Търсих във Форума , но не успях да намеря тема за немската марка (най-старата) часовници Kienzle.
Без да пиша дълги теми, ето историята на компанията в 4.28мин.
Kienzle произвежда часовниците (и тахографите) на още една любима моя марка (Mercedes-Benz).
Винаги съм ги харесвал (автомобилните) часовници и с удоволствие бих започнал да събирам и от тях, но жената ще ме изхвърли вече
Да започнем с ето този, който купих днес, ей така от снимката. Надявам се да дойде до понеделник, за да се похваля подобаващо:
Kienzle
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Re: Kienzle
Историята на една такава голяма марка е интересна. Преминала през редица шедьоври в трудни времена.
От снимката на очакваният от теб часовник не се разбира много, но надали споделя славните времена на марката от клипчето. Ще ми бъде интересно да надникнем по отблизо и в него с надеждата да видим някаква нова надежда в този съвременник,
Поздравления!
От снимката на очакваният от теб часовник не се разбира много, но надали споделя славните времена на марката от клипчето. Ще ми бъде интересно да надникнем по отблизо и в него с надеждата да видим някаква нова надежда в този съвременник,
Поздравления!
Дано дойде до понеделник. Тогава ще го снимам.atanweb написа:Историята на една такава голяма марка е интересна. Преминала през редица шедьоври в трудни времена.
Поздравления!
Просто цената беше такава, че трябваше да го купя (пък и търсех нещо правоъгълно)
Спортна Стрелба с лък - Етър 78 - В. Търново
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Kienzle е добро начало , очакваме Laco , GuB , Sinn и Kundo, Haller за камината.
Честито , очакваме снимки като дойде , а пък ако успееш да отвориш и капака да видим какво има вътре
Честито , очакваме снимки като дойде , а пък ако успееш да отвориш и капака да видим какво има вътре
Виждам темата за Kienzle, виждам и че почти нищо не е публикувано тук. Затова искам да покажа това, което имам, без претенции да е нещо ценно и много интересно. Просто съм взимал понякога по нещо, привлякло вниманието ми.
Първият е от любимите ми златисти часовници. В това отношение съм като свраките, видя ли нещо златисто, направо се прехласвам по него! "Нещото" е механично и има цял 1 камък!
Поне е красив, ако не е кой знае какво.
Едно механично часовниче, продавачът твърди че било военно:
И два кварцови:
Някои от снимките не се получиха добри, ама като снимах не бях с правилните очила и резултатът го виждам постфактум … Поне горе-долу се вижда какво съм снимал.
Първият е от любимите ми златисти часовници. В това отношение съм като свраките, видя ли нещо златисто, направо се прехласвам по него! "Нещото" е механично и има цял 1 камък!
Поне е красив, ако не е кой знае какво.
Едно механично часовниче, продавачът твърди че било военно:
И два кварцови:
Някои от снимките не се получиха добри, ама като снимах не бях с правилните очила и резултатът го виждам постфактум … Поне горе-долу се вижда какво съм снимал.
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
https://www.facebook.com/groups/587660169722031