Часовници в космоса и авиацията
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 25 яну 2012 00:17
Часовници в космоса и авиацията
Днес се навършват 25 години от полета на втория български космонавт - Александър Александров на борда на Союз - ТМ5. Съвременниците могат да си припомнят вълнението на целия ни народ на 7 юни 1988...
Започвам темата с три непоказвани досега часовника от моята колекция и две ценни за мен снимки:
Александров като част от резервния екипаж на Союз 33 през 1979, заедно със съветския космонавт Юрий Романенко.
Моите машини. Намерете един ринг за белия!
Екипажът на Союз ТМ-5: Александров, Соловьов и Савиних - 1988
Единият от тези двамата има с един 3133 повече от другия, но другият пък е летял в космоса с веднъж повече от първия...
Цялата статия с още снимки в блога ми>>
Започвам темата с три непоказвани досега часовника от моята колекция и две ценни за мен снимки:
Александров като част от резервния екипаж на Союз 33 през 1979, заедно със съветския космонавт Юрий Романенко.
Моите машини. Намерете един ринг за белия!
Екипажът на Союз ТМ-5: Александров, Соловьов и Савиних - 1988
Единият от тези двамата има с един 3133 повече от другия, но другият пък е летял в космоса с веднъж повече от първия...
Цялата статия с още снимки в блога ми>>
Re: Часовници в космоса и авиацията
Браво!Хубави снимки,още по-хубави часовници Полет.Ако искаш да завършиш нещата обаче ще ти трябва и една стрелка за хроното.Надписа на капака,все едно не сме го видели
Браво Боре! Хубаво е когато някой ни подсети че има за какво да се гордеем!
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Трябват си стрелка и базел за белия. По капаците не съм манияк, там лично аз допускам волности. Ама на оригинален съветски с истинска стара машинa и кирилски циферблат не се отказва, дори и да има дребни недостатъци. Придават му чар.
Поздравления!!! Нямам какво да кажа.........остави ме без думи........
Благодаря ти за късчетата история, която ни поднасяш, преплетени с част от твоята собствена!!!
Поздрави Борка
Благодаря ти за късчетата история, която ни поднасяш, преплетени с част от твоята собствена!!!
Поздрави Борка
.
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Всъщност темата "космос" ме зариби за часовниците. Видях сина ми да си играе с един електронен сейко, който се мотаеше в играчките, бръкнах с гугъла и попаднах на статия за часовниците в космоса... останалото е история. Имам още какво да покажа, но се надявам, че и други имат някоя пилотска или космонавтска машина, или такава, която чества някое събитие по темата (Гагарин например).
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Бах! И делукса вътре си го бива, ваша милост. Малко като онзи лаф, дето някой решил да се прави на гъзар и казал "Забравил съм си Сейкото върху рояла в хола" (от времето, когато сейкото е било гъзария).
Само цифера и стрелките са
Еееееееееееее............Бореееееееее............пак се ореди Поздравления за Роската, както за доброто попадение, така и за колегиалния жест
Боре, и още нещо приятелю ......не можахме да пием бира в "Рачо Ковача", но следващия път сме на ракийка на Драгиева чешма Имаш много поздрави от леля Йовка и мъжът и
Боре, и още нещо приятелю ......не можахме да пием бира в "Рачо Ковача", но следващия път сме на ракийка на Драгиева чешма Имаш много поздрави от леля Йовка и мъжът и
.
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Все по-окомплектован!
РОСКА, 100 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЕШ, БРАТ!!!
Супер е!Знам ,че много си го харесваш и в този вид,но търси му една оригинална стрелка.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Снимката е от тренировки (+)
Горе Слава няма какво да прави. Тя си е наземен инструмент.
Това ще трябва да го съобщиш на инженерите от Руската космическа програма