Въпрос с който ще разберем колко сме информирани за точното време и имаме ли нужда от ръчен часовник у дома.
Колко стенни/настолни часовници имате вкъщи?
Re: Колко стенни/настолни часовници имате вкъщи?
Поздравления за страхотната идея Саше!
Ако броим и тези в кутиите аз имам повече от 10, но у дома нямам нито един, дори и кварцов. Там съм щастлив и часовник не ми трябва
Ако броим и тези в кутиите аз имам повече от 10, но у дома нямам нито един, дори и кварцов. Там съм щастлив и часовник не ми трябва
Ха ха че даже и на портрет. Очаквам Невен да се включи Иначе аз имам скромните два.
Аз никога и не успях да ги преброя всички,от повече от година продавам по някой или подарявам най-вече и пак има към 70 бр. В началото на амока бях луд по тях,сега реших ,че трябва да прецизирам нещата ,защото в близко бъдеще няма да има къде да ги държа,а часовник в кашон,звучи обидно. Ще си запазя само много харесвани от мен,като настолните Златоуст и Челябински, стогодишният първи модел на легендарният Биг Бен на Вестклок тежащ 1кг. и алармата му звъни 8мин. като 20 сек. звъни и 15 сек. си почива и пак почва и един много рядък Веглия на същите години,дето му е одрал кожата на Сенаторе Борлетти / Дита Фратели ,правили рядко битови часовници, в момента всичко което е по таблата на Ферари ,Мазерати и др. все е Борлетти.
Един порцеланов стенен на Йозеф Тесар чешки самоук майстор от 30-те г. Един чудесен настолен 8дневен Смит с плаващ баланс,някой от туристическите като Токио, един Сигнал и още 2-3
руски,както и един будилник Сейко корона с цифров секундарник
Един порцеланов стенен на Йозеф Тесар чешки самоук майстор от 30-те г. Един чудесен настолен 8дневен Смит с плаващ баланс,някой от туристическите като Токио, един Сигнал и още 2-3
руски,както и един будилник Сейко корона с цифров секундарник
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Засега един - Заря 36504. Има шансове за добра точност, така че ще го експлоатирам по разряд хронометри, а не будилници :-)
Може малко да се уточни въпроса-колко са работещите.
Аз имам доста,но само един работи.
Другите съм ги спрял,че не мога да заспя.
Мишо,тези на последната снимка много интересни.
Аз имам доста,но само един работи.
Другите съм ги спрял,че не мога да заспя.
Мишо,тези на последната снимка много интересни.
Интересни са одма Биг Бен през годините имат 10 периода по каталог ,моят е в първи период и от четири модела произвеждани до 1928г. моят е първият модел,на всички стари реклами които са излизали за Биг Бен точно той е. Произвеждан е само през 1915г. тези будилници се датират както по циферблата и предният затварящ ринг моят има три винта отпред ,два отстрани и един отдолу,това е модел1 ,следващият модел 1а е вече без тях ,така и по задната страна където има множество надписи,но при различни години е променяно. А Веглията си е една супер находка. И там НВНБ помогна да звъни,че да трещи. Всичките ми часовници от този тип,без една Слава са работещи по принцип,ама не мога да си го представя да ги навивам ката ден Навивам си само Челябинският,той понеже е танков, се навива отпред от гривната и си гука така 7 дена,отзаде е без заден капак ,така си е от предназначеието и е голям кеф да го гледам как пърпори,свикнах като стана от сън него да погледна ,а до леглото ми е един Сигнал,наистина са страхотни -/+ 20-30 сек/ден без да съм го отварял и смазвал и настройвал.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "