колекцията на фазана1
Re: колекцията на фазана1
Чудесна сбирка и попадения от любимият ми период на съветските часовници
Разбира се ,че са в "суров" вид,но с малко мерак и труд ,ще станат чудесни.
Разбира се ,че са в "суров" вид,но с малко мерак и труд ,ще станат чудесни.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Добра колекция icon_clap !
Първите четири е хубаво да ги скриеш преди да ги е видял iivetsa .
Е надали Iivetsa ще им обърне чак такова внимание - на първата механизмът и касата са от Ракета, а на втората и четвъртата касите им са от Восток. Мисля, че има и други "котлети", ама нали аз съм лаик на тема "руски", може познавачите да си кажат мнението.omegaqq написа:Добра колекция icon_clap !
Поздрави, Миро.
Само първата е грешна. Не съм убеден дори че касата е Ракета, може да е Победа. На втората стрелките не са правилните.
Иначе честито! Важно е да се постави началото, след това пъзела се подрежда.
Иначе честито! Важно е да се постави началото, след това пъзела се подрежда.
Че те Камите какво са?Ето една от каталога като втората в "ръбестата" каса:
Неточни са стрелките.
Затова пък четвъртата е точно както трябва
Ето и третата -според мен е добре
Хубаво начало на колекция.Има някои неща за "изчистване",но то така се почва.
П.П. докато търся картинки ,Павлин ме изпревари
Неточни са стрелките.
Затова пък четвъртата е точно както трябва
Ето и третата -според мен е добре
Хубаво начало на колекция.Има някои неща за "изчистване",но то така се почва.
П.П. докато търся картинки ,Павлин ме изпревари
Ивеца щеше да им обърне внимание и биля ,че и аз,защото тези две ,които уж са в каси от Восток,са доста по-редки и са точно в такива каси,достатъчно е да се види снимката която е от задната страна,където ясно си личи ,че задният капак е байонет ,а кои каси са байонет? на Кама и на Сатурн.
само първата е кюфте и мисля,че касата е от Победа 2МЧЗ ,те са за по-голям цифер,докато Ракетите в такава каса на ЧЧЗ са с по-малки цифери.
Освен вторият Маяк ,който е рисуван цифер,но съм виждал и в такава рамка,не само с многоъгълна,всичко друго е ОК
Пак са ме изпреварили.
само първата е кюфте и мисля,че касата е от Победа 2МЧЗ ,те са за по-голям цифер,докато Ракетите в такава каса на ЧЧЗ са с по-малки цифери.
Освен вторият Маяк ,който е рисуван цифер,но съм виждал и в такава рамка,не само с многоъгълна,всичко друго е ОК
Пак са ме изпреварили.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Как разбрахме ли?
Виждаш ли как бялата боя почти е покрила "релефа" на циферблата?Минутните индикации се разминава с маркерите–на места ги застъпват (8ч) ,а на други стоят далеч от тях (12ч)
"Фарът" е "народно" творчество(въпреки че и друг път съм го срещал) ,а и тези 17 камъка ..... Машината е от Победа,стрелките също.Че касата и тя доколкото мога да видя,но не я виждам добре от снимките,но с капак "хлопушка"....каква да е?В този случай,е най-добре да намериш един читав циферблат от Победа на 1МЧЗ и ще окомплектоваш часовничето. В момента от Маяк има само един циферблат,върху който са направили препечатка-демек почти нищо.
Ето как би трябвало да изглежда според мен и според каталога от 1960г
Прочети описанието ,че снимките са ......
Даже според мен (като гледам релефа на циферблата) си мисля,че би трябвало да ето с такъв дизайн:
Дано тези факти те убедят
Виждаш ли как бялата боя почти е покрила "релефа" на циферблата?Минутните индикации се разминава с маркерите–на места ги застъпват (8ч) ,а на други стоят далеч от тях (12ч)
"Фарът" е "народно" творчество(въпреки че и друг път съм го срещал) ,а и тези 17 камъка ..... Машината е от Победа,стрелките също.Че касата и тя доколкото мога да видя,но не я виждам добре от снимките,но с капак "хлопушка"....каква да е?В този случай,е най-добре да намериш един читав циферблат от Победа на 1МЧЗ и ще окомплектоваш часовничето. В момента от Маяк има само един циферблат,върху който са направили препечатка-демек почти нищо.
Ето как би трябвало да изглежда според мен и според каталога от 1960г
Прочети описанието ,че снимките са ......
Даже според мен (като гледам релефа на циферблата) си мисля,че би трябвало да ето с такъв дизайн:
Дано тези факти те убедят
много благодаря за точното разяснение и за показаните фотоси ,вече ме убедихте явно имам още много да се уча и затова разчитам здраво на всички от форума