Януари - 2015
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Януари - 2015
Айде този път да съм аз
Налях си снощи червено вино, пия, мисля, пак пия и горе-долу така го измислих.
Значи, кандидатът ми за януари излиза да е първи - тия мойте колеги преди двайсто число нищо не изкарват. А 31 число - все едно че план изпълняват за петилетката, ще счупят сървъра
И януари първи месец, и както почне, така ще тръгне форума. Отговоорност, значи
Е, на такова съм свикнал
Чудя се, кво да стегна обаче, щото все на бурми ме избива. Пия си винцето, мисля, пак пия, пак мисля (ма то виното не свършва, щото много ) И измислям следното, баш по правилата.
Никакво кюфте! За кюфте Росен и Миро такова дадзибао ще ми направят, че веднага трябва да ида на превъзпитание да варя чугун в Китай Трябва да е много як солник, баш оргиналдъ, с потвърден произход. И да върви точно, щото иначе кво приказвам за заводски допуски и лай-лай кучки разни
Седя, мисля, пия си винцето, ровча се във форума, и по едно време отворих темата на Злати: viewtopic.php?f=56&t=1031&start=160#p39529" onclick="window.open(this.href);return false;
И ми просветна!
Лятото Росен ми даде няколко съботни тленни остаки. Трябва от тях да е кандидата! Щото алибито е пълно - ако се получи някое месно изделие, той е виновен, аз не бешох
Кандидат #1 стоеше разглобен в една кутия от юбилеен Camel. Щото циферът му хич не е убедителен. Машината - тя още тогава тръгна, не беше спирала. А цифер - има много да чака.
Ама нали Росен казва, че и с прецакан цифер може, стига да е оргиналдъ. Като си намеря украински, ще си го сменя
Останалото го направих за нула време. Стрелките - от кутията, както си бяха. Печат на времето, няма майтап. Бива ли да ги лъскам, все едно че са нови - нали ще стане дисонанс с цифера!
Мислех да не полирам стъклото, и корпуса да оставя мръсен, ама нали трябва все пак да е часовник - ще ми изцапа маншета
Намерих една кафява мушамяна каишка, и тя изрядно поожулена, и днес бях цел ден с часовника - от оперативката до цеховете. Даже режим отработвах, а това е доста мръсна и мокра работа
Ето и малко снимки:
Сега ще и измисля име, ще понапиша все пак малко за бурми или поне за калибъра, и ще тръгне годината. Като кварце
Налях си снощи червено вино, пия, мисля, пак пия и горе-долу така го измислих.
Значи, кандидатът ми за януари излиза да е първи - тия мойте колеги преди двайсто число нищо не изкарват. А 31 число - все едно че план изпълняват за петилетката, ще счупят сървъра
И януари първи месец, и както почне, така ще тръгне форума. Отговоорност, значи
Е, на такова съм свикнал
Чудя се, кво да стегна обаче, щото все на бурми ме избива. Пия си винцето, мисля, пак пия, пак мисля (ма то виното не свършва, щото много ) И измислям следното, баш по правилата.
Никакво кюфте! За кюфте Росен и Миро такова дадзибао ще ми направят, че веднага трябва да ида на превъзпитание да варя чугун в Китай Трябва да е много як солник, баш оргиналдъ, с потвърден произход. И да върви точно, щото иначе кво приказвам за заводски допуски и лай-лай кучки разни
Седя, мисля, пия си винцето, ровча се във форума, и по едно време отворих темата на Злати: viewtopic.php?f=56&t=1031&start=160#p39529" onclick="window.open(this.href);return false;
И ми просветна!
Лятото Росен ми даде няколко съботни тленни остаки. Трябва от тях да е кандидата! Щото алибито е пълно - ако се получи някое месно изделие, той е виновен, аз не бешох
Кандидат #1 стоеше разглобен в една кутия от юбилеен Camel. Щото циферът му хич не е убедителен. Машината - тя още тогава тръгна, не беше спирала. А цифер - има много да чака.
Ама нали Росен казва, че и с прецакан цифер може, стига да е оргиналдъ. Като си намеря украински, ще си го сменя
Останалото го направих за нула време. Стрелките - от кутията, както си бяха. Печат на времето, няма майтап. Бива ли да ги лъскам, все едно че са нови - нали ще стане дисонанс с цифера!
Мислех да не полирам стъклото, и корпуса да оставя мръсен, ама нали трябва все пак да е часовник - ще ми изцапа маншета
Намерих една кафява мушамяна каишка, и тя изрядно поожулена, и днес бях цел ден с часовника - от оперативката до цеховете. Даже режим отработвах, а това е доста мръсна и мокра работа
Ето и малко снимки:
Сега ще и измисля име, ще понапиша все пак малко за бурми или поне за калибъра, и ще тръгне годината. Като кварце
Re: Януари - месец първи :)
Въобще не е трябвало да миеш касата.Да беше отрязал маншета Какво му е толкова на циферблата,та така се оправдаваш.Ще ти намеря един "нов" по-нататък.По битака излизат от време на време от този вид.Честит първи участник за 2015г
Мдяяя,хубаво е да си първи. Успех.
п.п. И аз не виждам нищо лошо в цифера.
п.п. И аз не виждам нищо лошо в цифера.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Контакти:
Щото не го снимах без плекса:
Интересна конструкция. Фигурният джам влиза плътно в меко уплътнение... още е меко, толкова години след края на ГДР. И тия двата детайла доста плътно, с щракане, влизат в гнездото на корпуса. Никакво лепило, само на триене се държи. Коронката и задния капак са стандартни за кварцетата на UMF. И уплътненията им пак са меки. Но водоустойчивост не е заявена. Ама я има :-)
Интересна конструкция. Фигурният джам влиза плътно в меко уплътнение... още е меко, толкова години след края на ГДР. И тия двата детайла доста плътно, с щракане, влизат в гнездото на корпуса. Никакво лепило, само на триене се държи. Коронката и задния капак са стандартни за кварцетата на UMF. И уплътненията им пак са меки. Но водоустойчивост не е заявена. Ама я има :-)
С'я ма караш да обяснявам какво е "Принципът на видимото" лафа е на покойният вече режисьор Вили Цанков (лека му пръст) с когото направихме навремето не една пиеси. Та той в предварителната конференция,(беше много стриктен) на всеки от състава му речеше кое и как,а на мене ми викнеше: "Мишел,този път това и това, е на принципът на видимото" което значеше,че декора или кулисите щяха да се виждат само от нормалното човешко зрително поле и не е необходимо да ги правя триизмерни (представете си скулптура на човешко тяло,но отзаде е плоска) т.е. в пиесата тя нямаше да си променя положението и е гледана само отпред. Това вършеше работа на замисълът ,спестяваше труд,време и пари естествено. Така ,че и при часовникът ,ако се разглоби,сигур ще се видят и нелицеприятни неща,ма кой носи разглобен часовник
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
И за мен годината почва добре.Ровя в продавалника и попадам на това.
Поглеждам и другата снимка
Беше описан като не работещ.Когато пристигна, се оказа че циферблата е разхлабен и стрелките опират в него.Стегнах циферблата и часовника си заработи.За жалост има леки поражения по него,но нее нищо фрапиращо.Полирах леко стъклото и касата.Получи се това.
Поглеждам и другата снимка
Беше описан като не работещ.Когато пристигна, се оказа че циферблата е разхлабен и стрелките опират в него.Стегнах циферблата и часовника си заработи.За жалост има леки поражения по него,но нее нищо фрапиращо.Полирах леко стъклото и касата.Получи се това.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Контакти:
Хубав за ежедневен :-) Една кожена каишка, и ще заспи!
Моята година също започва добре. От много време исках Seiko 6309-7040, но не можех да намеря на прилична цена. В крайна сметка разширих търсенето и към 6309-7290 и този месец успях да се сдобия с желания часовник, който с радост и удоволствие ще представя тук:
Малко английски стил.
То часовника руски-Poljot,ама пристигна от Англия.
Не е онзи предния,този е друг.
А чакам още един.
Може да се каже доста рядък за нашите ширини.
Стоманен корпус,механизъм 2409.
Всичко перфектно.
(Коронката е в положение сверяване).
Малко стилни снимки.
Чашката ще я употребя малко по късно
То часовника руски-Poljot,ама пристигна от Англия.
Не е онзи предния,този е друг.
А чакам още един.
Може да се каже доста рядък за нашите ширини.
Стоманен корпус,механизъм 2409.
Всичко перфектно.
(Коронката е в положение сверяване).
Малко стилни снимки.
Чашката ще я употребя малко по късно
Много хубав и стилен както каза бих го носил даже,пожелавам ти успех наздраве
Ми тя чашката ти празна А часовникът........часовника ......ех ,отивам да си сипя и аз едно .
Празна,защото преди първата снимка я изпих.
Хайде да не изпусна срока и аз!
Както знаете имам особен афинитет към военни и дайвърски часовници.
Представям Ви един часовник, според мен достоен участник във войната.
За съжаление не можах да открия почти никаква информация за него, освен че е бил монтиран на самолет Heinkel 42 1936-1938.
Junghans FL. 22600 cal. J30:
Надявам се да ви е харесал!
Както знаете имам особен афинитет към военни и дайвърски часовници.
Представям Ви един часовник, според мен достоен участник във войната.
За съжаление не можах да открия почти никаква информация за него, освен че е бил монтиран на самолет Heinkel 42 1936-1938.
Junghans FL. 22600 cal. J30:
Надявам се да ви е харесал!
Ето и моят претендент за месец Януари:
Карманно-настольные часы "Восток" 2209 .
От доста време преследвам този часовник,но се оказа доста по-рядък от колкото очаквах.Не съм и мечтал да го намеря в такова състояние.Още повече ,че това е версия в каса с позлата от 20 микрона - т.е. по-старата версия присъстваща в каталога от 1972г.По-късно вече се изработва в каси Au10.
Едва ли щях да намеря нещо подобно на "моя" пазар,затова искрени благодарности за един наш бивш съфорумец,който не забрави разговорите ни през годините icon_clap
Жалко,че "златотърсачите" не са "простили" на верижката му........
Карманно-настольные часы "Восток" 2209 .
От доста време преследвам този часовник,но се оказа доста по-рядък от колкото очаквах.Не съм и мечтал да го намеря в такова състояние.Още повече ,че това е версия в каса с позлата от 20 микрона - т.е. по-старата версия присъстваща в каталога от 1972г.По-късно вече се изработва в каси Au10.
Едва ли щях да намеря нещо подобно на "моя" пазар,затова искрени благодарности за един наш бивш съфорумец,който не забрави разговорите ни през годините icon_clap
Жалко,че "златотърсачите" не са "простили" на верижката му........
Последна промяна 1 на rosen_er, променена общо 26 пъти
Мдаааа.
Този месец ще е труден.
Този месец ще е труден.