Май не само това не разбираш!blight написа:Не разбирам това изказване?storyteller написа:Няма нужда от толкова силни думи. Не мисля, че някой тук се смята за професор, в смисъл да назидава и поучава другите - всеки си казва мнението, желателно уважавайки и чуждото мнение.
Как би могъл да коментираш оригиналността на механизъм от един калибър на даден завод произведен в определен времеви период?blight написа:........ Който има претенции да е колекционер - нека се увери е всички части са фабрични, в оригинална окомплектовка. Има обаче хора като мен, които препочитат да вземат десет чаркалъка, да съберат ред различни машини, стрелки, циферблати и корпуси и да сглобят нещо, носещо им лично естетическо удовлетворение, давайки свобода на въображението си - понеже има множество фабрични конфигурации които, честно казано, намирам за грозни (позлатен корпус със сребристи стрелки, разлика в цвета на индексите, стрелките и циферблата и пр.). ...............
НИКАК.Но това ,че има заменени части по никакъв начин не компрометира оригиналността на машината.С известни уговорки,че има тънкости и там,но......те за "висококомпетентни финомеханични сомелиери"
Това, кое всеки от нас намира за грозно........никакво значение няма ."Грозно-хубаво" е силно субективна оценка на каквото и да било.
Виж като се каже "оригинално окомплектоване" вече е друга бира.За всички трябва да означава само едно единствено нещо.
Така ,че според моето незначително мнение,нещата при руските часовници(и не само) могат да се разделят на две категории:Оригинално окомплектовани и всичко останало ....кюфте,шницели,солянки.....както ви е угодно ги наричайте.
Тези неща не ги ли дъвкахме 100 пъти вече?
П.П. Докато пиша Върбан се е намесил.......3-4 пъти,но това не променя мнението ми.