Какво блести на ръката ви в почивните дни
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 окт 2015 21:42
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Какво блести на ръката ви в почивните дни
Ориента перфектен блести отвсякъде .
А за малкия Хансчо.
Не са сенки , на 1 часа си е чиста дупка , а на 7 има нещо черно което леко излиза над циферблата , сглобка някаква ще да е диска с дните е бял , а с датите пожълтял . Цифера все едно са го отскубнали от друг часовник без крачетата .
Като го отворя някой ден ще снимам.
Това са дребни подробности , важна е оригиналната верижка подарък от немско , а още по важно че даже ми става .
Поздрави и весела неделя
А за малкия Хансчо.
Не са сенки , на 1 часа си е чиста дупка , а на 7 има нещо черно което леко излиза над циферблата , сглобка някаква ще да е диска с дните е бял , а с датите пожълтял . Цифера все едно са го отскубнали от друг часовник без крачетата .
Това са дребни подробности , важна е оригиналната верижка подарък от немско , а още по важно че даже ми става .
Поздрави и весела неделя
Явно са монтирани крачета на циферблата.stepona555 написа: ↑21 фев 2021 20:01Не са сенки , на 1 часа си е чиста дупка , а на 7 има нещо черно което леко излиза над циферблата , сглобка някаква ще да е диска с дните е бял , а с датите пожълтял . Цифера все едно са го отскубнали от друг часовник без крачетата .
Поздрави и весела неделя
Доста често срещани изпълнения.
Ще кажеш какво е положението когато го отвориш.
-
- Специалист
- Reactions:
Така ще блести на ръката ми когато и оправя или сменя механизма.
Много ме кефи издълбаното Цертина от едната страна и ДС от другата.
Като погледнеш колко е часа това ДС ти вдъхва някакво спокойствие че нито вода ще влезе в часовника , нито електролит от батерията ще изтече да ти изцапа ръкава на потника.
А от другата страна костенурка , пише сапфир , ако си намеря тестера за диаманти ще го пробвам колко е сапфир.
Това е от вчера , касата вече е изчистена и лъсната на ръкава.
Весела събота и цялата празнична седмица , тук може да си качвате часовници чак до 8
Много ме кефи издълбаното Цертина от едната страна и ДС от другата.
Като погледнеш колко е часа това ДС ти вдъхва някакво спокойствие че нито вода ще влезе в часовника , нито електролит от батерията ще изтече да ти изцапа ръкава на потника.
А от другата страна костенурка , пише сапфир , ако си намеря тестера за диаманти ще го пробвам колко е сапфир.
Това е от вчера , касата вече е изчистена и лъсната на ръкава.
Весела събота и цялата празнична седмица , тук може да си качвате часовници чак до 8
Хубавец е!
Цифера само дето е зацапан малко. Дали ще може да се почисти?
Иначе за стъклото ти трябва само една капка вода и накланяш часовника. Бвлким не се разлее като вада.
Цифера само дето е зацапан малко. Дали ще може да се почисти?
Иначе за стъклото ти трябва само една капка вода и накланяш часовника. Бвлким не се разлее като вада.
-
- Специалист
- Reactions:
Знам за капката ама съм получавал странни резултати , според мен има значение и колко добре е полирано стъклото.
А и като имаш клещи , няма смисъл да режеш жица с ножката , аз имам уред за проверка на стъклата , изпробван различава ги .
А цифера имам лошо пречувствие че това е от батерията , не знам дали ще излезе , ще пробвам с амоняк, оцет и други да видя резултата .
А и като имаш клещи , няма смисъл да режеш жица с ножката , аз имам уред за проверка на стъклата , изпробван различава ги .
А цифера имам лошо пречувствие че това е от батерията , не знам дали ще излезе , ще пробвам с амоняк, оцет и други да видя резултата .
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Аз и на обикновенно стъкло мога да го направя да седи капка висока колкото кула нагоре.
Даже редовно го правя на колата като мина на автоматичната мивка. Пръскат някаква полировка гланц дето после и да вали даъжд не ти трябва да пускаш чистачките. всичко бяга на обли капки без да нарушава видимостта. едва седмица две по късно започва да се връща към нормалното "стъклено" състояние.
Цертината е хубава. И имам надеждата, че ще я подкарам ако преди това Тошо не я съсипе, Даже и донор ще пожертвам ако се наложи.
Даже редовно го правя на колата като мина на автоматичната мивка. Пръскат някаква полировка гланц дето после и да вали даъжд не ти трябва да пускаш чистачките. всичко бяга на обли капки без да нарушава видимостта. едва седмица две по късно започва да се връща към нормалното "стъклено" състояние.
Цертината е хубава. И имам надеждата, че ще я подкарам ако преди това Тошо не я съсипе, Даже и донор ще пожертвам ако се наложи.
Саше, то капката си стои на всички стъкла цяла, но като наклониш часовника, при минералното оставя следа, докато сапфира не. Капката си е пак цяла докато се стича.
Досега този метод не ме е подвел.
Имам и уреда за тестване за който stepona555 казва, той бе една от първите ми полупки, но не останах чак толко доверчив към него.
Досега този метод не ме е подвел.
Имам и уреда за тестване за който stepona555 казва, той бе една от първите ми полупки, но не останах чак толко доверчив към него.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Аз за това исках да спомена, че има почистващи препарати които пременят повърхносттното напрежение и може да се постигне стичане на цяла капка. За мен този метод не е сигурен.
Детергентите т.е. почистващи препарати намаляват повърхностното напрежение защото целта им е да разграждат мазнините, но полиращите препарати и тези добавки за които споменах ги пръскат накрая на автомивката за да увеличат повърхностното напрежение като напълват всякакви микро неравности в боята и стъклото. Слага слой който всъщност е над стъклото и се задържа няколко дни ако не бъде избърсван или обработван с други отново актвивни детергенти.
Този слой създава викосо повърхностно напрежение и папката ще се търкулва като топче, независимо, че отдолу е стъкло, че дори и плексиглас.
Детергентите т.е. почистващи препарати намаляват повърхностното напрежение защото целта им е да разграждат мазнините, но полиращите препарати и тези добавки за които споменах ги пръскат накрая на автомивката за да увеличат повърхностното напрежение като напълват всякакви микро неравности в боята и стъклото. Слага слой който всъщност е над стъклото и се задържа няколко дни ако не бъде избърсван или обработван с други отново актвивни детергенти.
Този слой създава викосо повърхностно напрежение и папката ще се търкулва като топче, независимо, че отдолу е стъкло, че дори и плексиглас.
-
- Специалист
- Reactions:
-
- Специалист
- Reactions:
-
- Специалист
- Reactions:
-
- Специалист
- Reactions:
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
https://www.facebook.com/groups/587660169722031