Часовниците на malandro
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 яну 2015 21:50
Re: Часовниците на malandro
Браво ,много красив часовник ! Тези 15 камъкови молнии, ако балансите им бяха малко по -добре проектирани -а не с тези къси оси -щяха сигурно още да са на мода!- трябва да се внимава много с техните баланси че доста често стават за скраб при профилактика . -А не можеш ли да позатегнеш отвора на централната фтулка?
Сигурно мога, но нямам с какво. Предполагам, че се прави с т.н. "замбалък", но аз нямам, а и гледам - ще е трудно да се оборудвам. А и райбер ще трябва, за да калибровам отвора...
Да не говорим, че имам три здрави баланса, но с аксиален бой. Нямам т.н. "осморка" и не съм измислил още начин да ги пооправя...
Карам я с подръчни инструменти...
Часовник No11
Молния, 3602, 1-66, 15 камъка, поредната.
Сборка след подбор на части. "Нова" каса, "нов" циферблат, "нов" баланс. Наложи се да подбирам и спирала, че оригиналната беше много крива, втората дойде по-корава, с трета се получиха нещата - добра амплитуда и точна работа в две положения.
Мания са тия Молнии... Само почват да стават доста, а не съм колекционер на часовници...
Молния, 3602, 1-66, 15 камъка, поредната.
Сборка след подбор на части. "Нова" каса, "нов" циферблат, "нов" баланс. Наложи се да подбирам и спирала, че оригиналната беше много крива, втората дойде по-корава, с трета се получиха нещата - добра амплитуда и точна работа в две положения.
Мания са тия Молнии... Само почват да стават доста, а не съм колекционер на часовници...
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Тука няма колекционери. Докторите пишат различни диагнози .. повечето на латински, но в техните тефтери не сме колекционери да знаеш!
Не бой се... аз например приемем нещата, че е важно да има подобрение. В този и други случай е доказуемо.
Чудесно си подобрил касата, цифера и механизма. Дори прилича на часовников експонат в музей.
Поздравления!
Не бой се... аз например приемем нещата, че е важно да има подобрение. В този и други случай е доказуемо.
Чудесно си подобрил касата, цифера и механизма. Дори прилича на часовников експонат в музей.
Поздравления!
Часовник No17
Молния 3602, 15к, 2-64. На мой познат, бил е на додо му, помоли ме да го погледна.
Циферблатът беше "поправян" грубо, като имаше "дупка" и надран от лицевата страна; липсваше секундна стрелка; другите стрелки бяха криви; от падане коронката беше крива; беше сложена някаква пластмаса за стъкло, която беше тънка и пожълтяла; много мръсен механизъм, но в много добро състояние...
След обслужването от моя страна:
Молния 3602, 15к, 2-64. На мой познат, бил е на додо му, помоли ме да го погледна.
Циферблатът беше "поправян" грубо, като имаше "дупка" и надран от лицевата страна; липсваше секундна стрелка; другите стрелки бяха криви; от падане коронката беше крива; беше сложена някаква пластмаса за стъкло, която беше тънка и пожълтяла; много мръсен механизъм, но в много добро състояние...
След обслужването от моя страна:
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Браво, хубаво е, че си успял да го спасиш с оригиналният циферблат.
Изглежда добре!
Изглежда добре!