Реплика!!!
Още в началото пиша, че този път е реплика ... на Омега Сиймастър Хронограф.
Но и аз и вие знаем, че опцията хронограф хич не се ползва и я носим само за да я има.
Е в тази реплика са ползвали малките субдиали за нещо по полезно.
Ден от седмицата и месец. Така календара става пълен.
Механизма се оказа някакво копие на Сейко, защото технически ми заприлича на Сейко.
Над стандартния модул просто са добавили още един етаж за календара. Елементарно конструиран и си върши работата.
Часовникът е със страхотен външен вид циферблат и стрелки. Някаква "премиум" реплика ще да е.
Стоманата и финиша са на ниво като за оригинал. Веригата в най малките си детайли с дайвърски разширения, закопчалки и т.н. Масивна работа. Няма хлопане или дразнения.
Ползван е няколко години. Имаше нужда от профилактика. Работеше с амплитуда 160 и често спираше.
Профилактиката мина добре. Механизма отреагира като марков. Отчете работа при над 300гр. и точност от 1 секунда на ден по вибрографа. При мен беше 3 дни и наистина доказа, че може да е точен. Общо отклонение 5 секунди за 3 дни. С достатъчно камъни, че да преживее още няколко планирани профилактики.
Като забележка мога да споделя, че винтовете на мостовете бяха с много тънки шапки и ако има някога по силен удар, то тежестта на маховика ще изкърти мостовете. Това е само мое предположение. Може и да няма подобни проблеми.
Няколко снимки.
video 300 grad amlitude
https://imgur.com/b1YaTvh
След малко полиране
Часовника бил със сантиментална стойност за собственика. Подарък от приятел който починал внезапно 20 часа след имунизация срещу Ковид.
Чопля и разни други, повечето добре познати, но тази реших да споделя с вас.
Поздрави!