"Съботните" часовници на rosen_er
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Re: "Съботните" часовници на rosen_er
Ами покажи ги тия две снимки
Като е мярна, ще сваля само цифврблата да се види, иначе е досущ като на Росен.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Готин дизайн!
Имах такъв но ми беше голям.
На теб обаче седи добре.
Ако ти е удобен носи го със здраве и кеф.
Поздравления!
Имах такъв но ми беше голям.
На теб обаче седи добре.
Ако ти е удобен носи го със здраве и кеф.
Поздравления!
От днешния битак ,два доста редки,според мен, часовника.
Восток 2602 в каса като за Колос.Изглежда от първите наследници при сертифициране на брандовете на заводите.Състояние - чисто нов:
Ракета 3871 в едно в може би най-рядкото оформление,според колегите от Русия - еднокамбанна с платноход на фона на Петропавлоската крепост.За съжаление беше без камбанка и винт за закрепването и.Засега ще изглежда по този начин:
Восток 2602 в каса като за Колос.Изглежда от първите наследници при сертифициране на брандовете на заводите.Състояние - чисто нов:
Ракета 3871 в едно в може би най-рядкото оформление,според колегите от Русия - еднокамбанна с платноход на фона на Петропавлоската крепост.За съжаление беше без камбанка и винт за закрепването и.Засега ще изглежда по този начин:
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Страхотно е, че намираш все още такива редкажи.
Как е пазара в сравнение от преди няколко години?
Востока е голяма красота.
Поздравления!
Как е пазара в сравнение от преди няколко години?
Востока е голяма красота.
Поздравления!
Много слаба работа,но има единични попадения,които радват.Лошо е ,че все повече продажби на нещо ,което си заслужава стават "от ръка".Което пък катери цените.Аз все още се забавлявам в пазърлъци......днешните ,например са за 16 лв. общо.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Чудесен часовник и вероятно още по чудесен приятел.
Поздравления и за двете. Аз нещо не се справям и с намирането на такива хубави часовници и с подържането на приятелството. Все пак се радвам на твоите успехи.
Пожелания за хубаво лято!
Когато му дойде време да му отхлупиш задния капак бих се радвал да видя механизма. Това ще е пълна наслада.
Поздравления и за двете. Аз нещо не се справям и с намирането на такива хубави часовници и с подържането на приятелството. Все пак се радвам на твоите успехи.
Пожелания за хубаво лято!
Когато му дойде време да му отхлупиш задния капак бих се радвал да видя механизма. Това ще е пълна наслада.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Точно на една вълна сме.
При мен пристигна един. 251.262 с 5 мотора. Приктически е същият само .че със сплит сек.
Разучих механизма обстойно.
Всичко е метално, всяко зъбно колело и мост. Пълен с рубини. Бобините може да се вземат от всеки евтин Суоч. Че зъбните, лостовете, мостовете и платките. А те изглеждат стабилни и дебели. Няма тънки писти. Би могъл да тръгне дори и след изтичане на батерия.
Визията на Сектор-а е супер.
Поздравления! Хубав часовник.
При мен пристигна един. 251.262 с 5 мотора. Приктически е същият само .че със сплит сек.
Разучих механизма обстойно.
Всичко е метално, всяко зъбно колело и мост. Пълен с рубини. Бобините може да се вземат от всеки евтин Суоч. Че зъбните, лостовете, мостовете и платките. А те изглеждат стабилни и дебели. Няма тънки писти. Би могъл да тръгне дори и след изтичане на батерия.
Визията на Сектор-а е супер.
Поздравления! Хубав часовник.
С 5 мотора с две стрелки на хронографа ли е,като "каскадьора" ? Само механизъм ли човърка или е цял часовник?
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Да, човърках вече няколко през миналата седмица. Подготвях тема да пусна със много снимки и описание за прилики и разлики между.
251.252
251.262
251.272
251.282
Всички са на една и съща основа. Разликите идват в това кой малък диал каква функция ще показва.
ако размениш електрониките пак всичко работи, но функцийте са разбъркани.
Брейтлинга на който смених механизма 251.262 защото имаше 100 сек. разлика на месец... му слижих друга електроника която намеих неочаквано в много евтин часовник със същият механизъм 262.
Дори си купих още един за резерва, ,мммдааа точно от тези с двете големи секундни стрелки. Или както им казваш каскадьор.
Ето тук малко повече.
https://watchguy.co.uk/tmp/ETA251.252,2 ... 51.272.pdf
251.252
251.262
251.272
251.282
Всички са на една и съща основа. Разликите идват в това кой малък диал каква функция ще показва.
ако размениш електрониките пак всичко работи, но функцийте са разбъркани.
Брейтлинга на който смених механизма 251.262 защото имаше 100 сек. разлика на месец... му слижих друга електроника която намеих неочаквано в много евтин часовник със същият механизъм 262.
Дори си купих още един за резерва, ,мммдааа точно от тези с двете големи секундни стрелки. Или както им казваш каскадьор.
Ето тук малко повече.
https://watchguy.co.uk/tmp/ETA251.252,2 ... 51.272.pdf
Сподели и този "много евтин" сахат кой е .