Реших да си подаря за рождения ми ден часовник за ежедневно носене. След известно умуване какъв точно да е вида на часовника, реших да си взема Casio G-Shock. Напоследък ми привличат вниманието разни модели със стоманени каси и много ми допадат. Аз имах и до сега един G-Shock, но не ми допадна особено, въпреки някои по-високо технологични екстри като соларно зареждане и радиосверяване. Размерът, външният вид, цвета, а и лоши спомени ме подтикнаха да го сменя с друг часовник от серията G-Shock. Този път си взех часовник с обикновения набор от функции и без екстри, но пък за сметка на външния вид, който да ме радва. Радиосверяването и без това е проблемно при мен. Взех часовник с каса в тъмен матов метален цвят и платнена милитъри каишка (Стоманената оскъпява часовника с около 100 лева, не че съм решил да пестя парите, но ми се струва доста голяма разликата... Силиконовата каишка пък е доста по-евтина от платнената, пак с около 100 лева). Моделът не е малък по размери - 44х49 мм., но не е и водомер и ми допада като размер. Междулъговото разстояние е 22 мм.
И така - да ви представя Casio GM-2100CB-3A:

Вече го поносих доста тези дни и съм много доволен от него. Лек, удобен, функционален, часовник който да не се притесняваш да го пазиш от удар или от намокряне. Луумът е много добър. И най-важното - харесва ми!