Мога да ти отговоря веднага и със сигурност отговора ми ще е на 98 % верен !- С първия ми такъв часовник с който започна моето хоби -Руски самолетен хронограф -писал съм много за него тук във форума - Беше паднал от 2-2,5 м. височина и то навит . - От падането му се бе счупил баланса ,скъсал оста на единия от пружинните барабани и поправях малтийския кръст на същия барабан. - Та тоя сигурно е паднал първо на единия от бутоните-счупил е оста му . -После е подскочил и е паднал и на другия -счупвайки и него - Пружината която го държи в позиция на навиване или в позиция на въртене на стрелките -е толкова натегната че ако не се свали от плочата -нямаш шанс да поставиш оста на място . А тя ллагерува и опира точно на това буренце-където бе станало счупването- в средата на оста.

Чесно да ти кажа, предпочитам да събирам малък ръчен хронограф отколкото такъв голям - При тези, пружинните палци са толкова силни и закалени- че трябва много да се внимава при поставяне и центроване .

- Днеска трябва да ми остане врема да го почистя и събера .- Дори му поръчах и нова балансова ос -като пристигне ще разбера колко е съвместима де ...- Когато се свали счупената и се замери -може да се намери същата такава или близка до нея заводска ..- Но за сега и с тази, си работи !- И то, напънат с трите движения -явно съм се справил с направата и!