Junghans cal.SW500 - ETA7750 много красив дизайн запазена марка, разпознаваем от 100м разстояние. Макс Бил е доста популярен. Адски удобен. Лек часовник с винтидж усещане. Наложи се да сменям стъклото. Оригинала е 50 евро. Успях да намеря за 9 евро на Стернкройц което всъщност вероятно е същото производство като оригинала, просто е препакетирано за общата гама. Пасва идеално, перфектна линия на канта. Точно както трябва да е . Удоволствие да го наблюдаваш. а.. за тези които някога попаднат на тази тема и търсят размера. 385 Empire dome
Имаше и проблем в хронографа. Бутоните не се връщаха. Останали потънали. Проблемът е в една уморена пружина.
За късмет имах резервна част от по съвременна версия, но пасва идеално, а вероятно е и по здрава.
Хубава профилактика и е налице отново жив и прекрасен часовник в много добро състояние.
Един от малкото които минават при мен и ме радват истински.
Снимки от профилактики на ЕТА7750 Селита500 могат да се видят навсякъде, така, че няма да ви мъча.
Повече време ми отне един винтидж с иначе доста легендарен механизъм AS 2066
той толкова зле циферблата, че лично не бих се захванал да го ремонтирам, ама вероятно собственика си е свикнал с него и иска да го види работещ. Някой беше вече опитвал и човъркал вътре. Някоя и друга счупена част, заменена от многото които имам и часонвика тръгна. Той е проектиран да не спира. Няма слаби места освен пластмасовият диск на датата който беше с изронени зъби и нямаше шанс да се ползва. Също така оригинал с вертикални надписи т.е. дата на 6 часа не се намират ама въобще. Някаква екзотика. Наложи се и сложих диск с ориентация за 3ч. и сега дата е завъртяна на 90 градуса. Ама докато не се намери диск, така ще е. Бих му го сменил веднага ако излезе нещо.
Мина още един от тези дето недолюбвам.
Хем виждам, че качеството е забележително и конструкцията е стабилна, хем някак ме отвращават.
cal.3135
Днес на масата е златен Хамилтън от 60-те. Много красив. Очаквайте скоро снимки.
Поздрави! и успех! ааа да... и честит Гергьовден!