Просто преминаващи часовници. Впечатления.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Просто преминаващи часовници. Впечатления.

Мнение от atanweb »

Eterna Super Kontiki
Страхотен зелен циферблат. Много добра каса. Компактна, но в същото среме детайлна и изглеждаща по здраво и масивно. Хубава оригинална верига.
Фосфора обаче много слаб. и този на индексите също. При мен е само за да напълня стрелките. Стана добре според мен. Цвета на фосфорния пълнеж пасна добре с този на индексите.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

това последното е сравнение с едно нормално непретенциозно 20 годишно Тисо.
Изображение

ето как стана нататък.

Изображение

Изображение

Изображение

Тук като намажа дебело фосфора не означава, че така го оставям. Чакам хубаво да изсъхне и после с макетен нож изрязвам корема от вътрешната страна до нивото на стрелките. Така остава пълнежа само в самата стрелка и няма удебеляване.
Изображение

Изображение

Изображение

Фосфорната прах която има е малко едра и е по-подходяща за по груби часовници, но такава имам. Ако сложа по малко фосфорна прах за да е по-гладко тогава светенето ще е по слабо. Процентуално. А така е по яко въпреки, че е много тънко.

Поздрави!
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Junghans cal.SW500 - ETA7750 много красив дизайн запазена марка, разпознаваем от 100м разстояние. Макс Бил е доста популярен. Адски удобен. Лек часовник с винтидж усещане. Наложи се да сменям стъклото. Оригинала е 50 евро. Успях да намеря за 9 евро на Стернкройц което всъщност вероятно е същото производство като оригинала, просто е препакетирано за общата гама. Пасва идеално, перфектна линия на канта. Точно както трябва да е . Удоволствие да го наблюдаваш. а.. за тези които някога попаднат на тази тема и търсят размера. 385 Empire dome
Имаше и проблем в хронографа. Бутоните не се връщаха. Останали потънали. Проблемът е в една уморена пружина.

Изображение

За късмет имах резервна част от по съвременна версия, но пасва идеално, а вероятно е и по здрава.
Хубава профилактика и е налице отново жив и прекрасен часовник в много добро състояние.
Един от малкото които минават при мен и ме радват истински.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Снимки от профилактики на ЕТА7750 Селита500 могат да се видят навсякъде, така, че няма да ви мъча.

Повече време ми отне един винтидж с иначе доста легендарен механизъм AS 2066

той толкова зле циферблата, че лично не бих се захванал да го ремонтирам, ама вероятно собственика си е свикнал с него и иска да го види работещ. Някой беше вече опитвал и човъркал вътре. Някоя и друга счупена част, заменена от многото които имам и часонвика тръгна. Той е проектиран да не спира. Няма слаби места освен пластмасовият диск на датата който беше с изронени зъби и нямаше шанс да се ползва. Също така оригинал с вертикални надписи т.е. дата на 6 часа не се намират ама въобще. Някаква екзотика. Наложи се и сложих диск с ориентация за 3ч. и сега дата е завъртяна на 90 градуса. Ама докато не се намери диск, така ще е. Бих му го сменил веднага ако излезе нещо.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Мина още един от тези дето недолюбвам.
Хем виждам, че качеството е забележително и конструкцията е стабилна, хем някак ме отвращават.

cal.3135
Изображение

Изображение

Днес на масата е златен Хамилтън от 60-те. Много красив. Очаквайте скоро снимки.
Поздрави! и успех! ааа да... и честит Гергьовден! :b
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Изображение

Изображение

Изображение

Ето ги първите снимки.
Микро-роторите не са често срещани, а защо не знам.
Силно се надявам да го подкарам.
калибър Buren 1282 като основен с 21 или 30 камъка и изработен от Хамилтън по евтин вариант с 17 камъка под наименованието Hamilton cal.629 и двата са от 1962 година. Красив е нали
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”