Стара "Ракета" ("Raketa"), от най-първите. Любим циферблат на шахматна шарка! Калибър 2603, 16 камъка.
Знаех че имам "Старт" със същото оформление, но се изненадах като открих че имам и "Победа" със същия облик! Май остава само да си намеря и съответния "Свет".
Придобих още една сравнително рядка "Ракета" ("Raketa") калибър 2603, 16 камъка. Рядка откъм циферблат и каса. Пак от т.нар."Spider". Наскоро придобих такава с позлатена каса, сега ми попадна часовник в хромирана каса. За мое съжаление касата е от обикновена "Ракета" 2603, а за този "Spider" трябва да е с по-различни лъгове, както е на позлатената. Показвам ги за сравнение.
Така че ще си търся правилната каса, а тя се намира трудно... Досега търсенията ми не доведоха до успех и часовникът ще си седи в касата с която го купих, до момента в който не намеря това което търся... Впрочем, при Дашиъл часовникът го има и в моя вариант.
Не мога да се въздържа да не публикувам още няколко снимки на позлатената "Ракета Spider". Великолепна е! Красива, тънка, елегантна...
Поредна "Ракета" ("Raketa") калибър 2603, 16 камъка.
И една "Ракета Телевизор" ("Raketa") калибър 2628.Н, 17 камъка.
Не са ми някаква голяма слабост "Ракета Телевизор", но когато се появи някой запазен екземпляр си го взимам. Така вече събрах три бройки от този модел:
"Ракета" ("Raketa") тип "Балтика", калибър 2609.А, 21 камъка. 20 микронно златно покритие.
Още една прекрасна "Ракета", този път калибър 2609.НА, 19 камъка, позлатена.
Имах вече същата "Ракета", но с хромирана каса. Понеже обичам съпоставките, ето ги тук един до друг двата часовника - хромирания и позлатения:
"Ракета" ("Raketa") с дизайн, който се среща при моделите "Балтика" (2609.А, 2609.А1 или 2609.Б). Само че този път е с механизъм 2609.1 и 17 камъка, по-нов модел спрямо "Балтиките".