Споделени наблюдения

sheretudis
Специалист
Reactions:

Споделени наблюдения

Мнение от sheretudis »

Към чоплещите събратя Обърнали ли сте внимание на Полет 2814 -кировския с датника че почти никой който е за ремонт не се развърта а затяга и при отстраняване на анкъра в навито необезопасено положение почти никой не се освобождава Дължи се на това че е малко по висок заради датника Капака му идва плитък и притиска моста като го деформира При оглед на камъните всичко си е нормално и на шасито и на моста Шатона също Чистиш търкаш зъбите с швейцарски клечки- поради липса става с клечки за зъби след което сглобяваш и се оказва че не се въртят свободно Отхлабваш болта -хвъркат, затягаш - спират Лекуването е строго индивидуално Набиват се повече камъните за да се получи необходимия луфт Затяга или анкърното или посредното Повечето му правят,,, Бодове,,,често срещани при балансите за повдигане на моста Този вариант не ме устройва защото не обичам да оставям следи от интервенции
storyteller
Moderator
Reactions:

Re: Споделени наблюдения

Мнение от storyteller »

Много интересно. А капаците за 2409 и 2414 еднакви ли са, или на тези с датника са по-изпъкнали?
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

"Повечето му правят,,, Бодове,,,често срещани при балансите за повдигане на моста Този вариант не ме устройва защото не обичам да оставям следи от интервенции"

Скоро правих профилактика на ракета 2209.(има снимков материал).
Обаче като слагах баланса се оказа,че е притегнат и не вървеше.
Сложих втора подложка-имах от донор и малко се оправи.
Обаче всичко стана наред като повдигнах малко моста на баланса с отвертка.
Това ли имаш в предвид с "бодове"?
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

не съм се натъквал на различни капаци за двата механизма 16 и 17 камъковите Защо е конструиран с капак гонещ тънкия ефект при тази,,,дебела,,, машина не мога да кажа
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

По филмите си гледал като избухне снаряд че става кратер с изхвърлена пръст С остър предмет чукваш няколко пъти по шасито и се получава кратеровия ефект като при избухнал снаряд Това повдига моста Грозна история но широко практикувана на това се вика бодове
bobozhinov
Reactions:

Мнение от bobozhinov »

Много ясно обяснено,благодаря!
А това с "бодовете" направо ме втрещи :)
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

plamenhar написа: Обаче всичко стана наред като повдигнах малко моста на баланса с отвертка.
Понякога има разлика между балансите. Сигурно е сложен такъв с по-дълга ос. Когато се надига моста с отвертка е много важно преди това балансът да се махне. Ако се направи с баланс който си е на мястото, когато отпуснеш моста и ако оста не попадне точно в отвора на камъка, се чупи оста. Винаги трябва да има мъничък аксиален луфт, който се усеща ако се надигне баланса с пинсета.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

О,аз не повдигам толкова,че да излезе оста.
А има ли такива подложки като резервна част?
Не,че могат да се намерят всякакви предполагам.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

не се предлагат подложки На ракети и слави има такива и можеш да напасваш от тях при необходимост
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”