Отваряне на заден капак

Seikosha
Специалист
Reactions:

Отваряне на заден капак

Мнение от Seikosha »

Някой да е имал този проблем? Капака е яко заклинил.Мъча се през улея да го отворя,но не поддава.Може ли да се направи нещо,преди да съм го изкопал,че касата като цяло е мн.добре запазена с позлата,само дето е силно замърсен.
Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
cerasimi
Специалист
Reactions:

Re: Отваряне на заден капак

Мнение от cerasimi »

Защо не пробваш да го изчистиш със спирт около луфта , между касата и капака. Може памучето да е малко по-напоено със спирт, който малко да разтвори мръсотията в луфта.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Може ли да се направи нещо с натриева основа, която да разяде органичните замърсявания? - до колкото знам на метал не вреди, а в процепа не може да няма органични натрупвания.

Имаше една рецепта за развиване на ръждясали болтове с ацетон + масло за автоматични скоростни кутии. Разтворителят служи за да навлезе смазката във всички възможни места, дори и през най-малката пролука. Било най-доброто средство и в пъти по-добро от WD-40.

А също така дали няма с нагряване до 60-70 оС касата да се разшири и да се отвори по-лесно?

И се извинявам ако идеите са тъпи, даже не съм ги изпробвал върху часовник. Обикновено вършат работа за други неща.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

"А също така дали няма с нагряване до 60-70 оС касата да се разшири и да се отвори по-лесно?"

Вероятно капака е с външно захлопване и затова трябва да се нагрее той.
Ползвай ръкавици-ще пазят от горещината и от отплесване на ножката!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

plamenhar написа:"А също така дали няма с нагряване до 60-70 оС касата да се разшири и да се отвори по-лесно?"

Вероятно капака е с външно захлопване и затова трябва да се нагрее той.
Ползвай ръкавици-ще пазят от горещината и от отплесване на ножката!
Точно това ми се въртеше из главата,но исках и други мнения. Проблемът е вече решен :) и се възползвах от подсказването на cerasimi,обаче ми беше свършил спиртът и му налях ракия,след 2мин. беше отворил кепенците и свалил гащите :D Само дето ми счупи най-старият скалпел"Солинген"с който отварям капаци. Не беше толкова от замърсяване,колкото от страшно плътното затваряне + мръсотийка и влага,понеже беше целият в кал,си е казало думата.Вътре както и очаквах,намерих един 23мм.механизъм със счупен баланс.Няма да ви казвам марката,известен е и не скъп,но мисля,че ще се получи готен Франкенщайн. Ако успея до утре...ще ви го покажа,че мн.ме измъчи :evil:
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

май да почна да правя отварачки за часовници :lol: :lol: :lol:
Аватар
мераклия
Напреднал
Reactions:

Мнение от мераклия »

kapkan написа:май да почна да правя отварачки за часовници :lol: :lol: :lol:
Пу за мен една без дръжка,само острие :lol:
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Ами какво чакаш??? И ти е по специалността :wink: :thumbup: :D Пускай серийното производство и зареждай форума :wink: :D
.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

дайте модел
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Трайте бе момчета!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Както обещах,ви показвам снимки на вчерашният часовник.На първата се вижда счупеният скалпел,сега ще го използвам като секач.На втората се вижда състоянието на часовника отпред,на следващите след обработка.За съжаление ,не можах да го превърна в Франкенщайн,защото механизмът който бях приготвил,без да го огледам, се оказа с централна секундарна стрелка и не стана.Ще чака!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Другото нещо което искам да ви покажа,за да използвам темата,е също от вчера и е от същият продавач,Восток реколта 1976г.който беше по-омазан с кал и от Корнавина,стъклото беше надрано по диагонал от претриване в друг предмет и беше почти непрозрачно.Благодарение обаче на рентгеновият си поглед :shock: рискувах и отново не збърках.А под мръсотията,сами виждате какво се появи.Амен-амен минт,няма никакво износване по ръбовете,хромировката,механизмът няма следи от интервенция по винтчетата,въобще не си личи да е отварян и за това за мен си остава загадка,къде е отишъл ремонтуара който липсваше.Купих го като неработещ,но за късмет имах оригинален ремонтуар и след като го навих,си тръгна моментално,като нов.Вярно е,че такива неща се намират с късмет,но трябва и да си помагаш.Дай боже повече такива незаинтересувани от това което продават продавачи,та и ние по-често да се изненадваме приятно.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Поздравления за Востока!!! И за погледа и отношението, което имаш към нещата :thumbup: :clap:
Поздрави!!!
.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Много красив Восток имам същия в кутията за текущи ремонти но полатен и отново в добро състояние, обаче на някой са му липсвали минутните маркери и си е направил с боя едни точици. Сега се чудя как да ги махна за да запазя циферблата.
Отклонихме се от темата.
Изображение
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Чудеса правиш, поздравления!

Между другото - когато зададе въпроса за отварянето ми хрумна, че най-лесно и сигурно ще стане с такъв инструмент. После намерих и реализация на идеята, ето:
http://www.pmwf.com/Watches/WatchTools/ ... seCrab.htm
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”