Много хубави часовници, DHM. ДеЛукс са си голяма класика - наистина добър механизъм, за мен това е най-добрият руски автоматик, изчистен дизайн, абе изпипана работа.
Хайде и аз да покажа пък нещо очукано - тази седмица се сдобих с второ Блони 2408 с полска маркировка. Първите и вероятно последните механизми, произвеждани в Полша (сетне са започнали да сглобяват 2408/9 в Полша, но с руски части и маркировки, което не е същото), затова много търсени и ценени от полските колекционери. Чисто полските са ги правили по-малко от година и са наистина редки - самият Марк Гордън беше търсил неуспешно - докато в България, по някаква приумица на СИВ, могат да се намерят сравнително лесно. Не ги подминавайте, ако ви попаднат. Това са единствените механизми на Полет, правени в чужбина.
Най-малкото, може да си поискате някоя Орбита в замяна от полски колега.
@rosen_er - аз имам два Полета с такъв механизъм и съм със смесени чувства. По-рядък и по-интересен е, няма спор, по-точен от 24хх, но не съм сигурен дали е по-добър. Не е толкова здрав и според мен този ротор на лагери им е създавал проблеми - малко нещо похлопва.