Организирана поръчка на части.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Организирана поръчка на части.

Мнение от Seikosha »

atanweb имаш грешка в изписването на сайта,правилното окончание е UA ,знам,че е неволно,ама някой като мене ще рови половин час,за да му излезе.То от тези позлатени каси,все AU взехме да виждаме :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Seikosha написа:Росене,може би първо трябва да се възползват хората от форума,а после за външни хора.Поне до колкото разбирам atanweb прави намек за някакво ограничение,ако не е така,моля да бъда извинен.
Не го разбрах това,помислих,че не се ангажира със собствени средства за по-големи поръчки.Сега видях, че има ограничение и разбира се че ще съобразя.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

И аз ще се включа,но не съм в София и не съм с моя компютър.Отдавна съм си набелязал какво искам.
Доста неща са,но ще си платя предварително.Утре вечер ще ги побликувам.
Благодаря на колегата atanweb който се ангажира.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Добре де и аз искам да се включа,но нещо не мога да разбера,откъде купуваме,това не е ли аукцион,нали си им върви срока и други наддават,как ще стане да вземем ние и то след време.
И къде са тези части,само часовници виждам. А може ли цели часовници да се купят?Просто не знам къде и как да избирам :|
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Доколкото си спомням се поръчват неща -купи сега,а не с наддавания.
Или греша?
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Ами всъщност бих искал всички да са доволни, независимо дали са от форума или не. Аз не правя разграниение между хората. Поръчваме от страна извън ЕС до сега не е имало проблеми и да се надяваме, че и този път ще е така, но ако нещо се обърка няма да мога да спя от притеснение. Проблеми може да има в пощите (украинските или нашите) също и се надявам да не се стигне до обмитяване, че ще ми бъде адски неудобно да вземам отпуск за това.
Идеята ми е това да не е единствената поръчка, скоро пак може да организираме. По-малко е по-безопастно. Знам, че накуп като се поръча се спестяват известни разходи, но риск винаги има. Ако приятелите на Росен искат по един циферблат например или нещо друго с ниска стойност не виждам да има проблем. Относно поръчката смятам в четвъртък да е финализирана и да я пресметна на всеки по-отделно така, че евентуално да мога да изпратя сумата за Людмила.
п.п. отговор към Пламен. Да по добре е да има опцията купи сега. Ако някой иска даден аукцион който няма тази опция, ще попитам Людмила конкретно за него дали е съгласна на предложената от вас сума.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Това значи ли,че трябва да си направим акаунт в сайта и да цъкаме по картинките и да купуваме,ами ако нещо се бърка с общата работа,не ми се ще да отнасм псувни на украински или ти пращаме на тебе номерата на аукционите и ти почваш да се правиш на машинописец.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Да идеята е аз да събера номерата на аукционите които желаете и да ги поръчам директно на мейла на Людмила. Аз съм си направил акаунт в аукро.уа но той не може да бъде ползван, тъй като иска телефонен номер - украински с който аз не разполагам. Затова с Людмила сме се разбрали да и изпратя един общ списък на желаните неща и тя да каже ОК всички са налични или пък има проблем с номер 6 и номер 11 който ще отпаднат казва ми сумата.. изпращаме я и тя опакова нещата и изпраща към мен. После аз ги сортирам на вски поотделно и ги препращам по куриер.
Беше ми зададен въпрос:
Ако се припокриват желанията на съфорумци, кой ще бъде с предимство?
Разбира се първият който е заявил желанието си и е изпратил сумата ако тя е повече от 10-15лв. който бих могъл да поема и е наясно, че винаги има риск който описах в предходния пост. Също така ако аукциона е с наддаване трябва да се направи запитване към Людмила дали може да бъде закупен на предложената от вас сума.
Дори изпратени списъци на ЛС към мен пак ще се гледа кой е изпреварил.
Моля изпращайте ми списъци с номер на аукциона и бройка.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

За да бъде честно всичко, аз изпратих няколко номера на админ-а като ЛС за да се пази като архив и да се вземе в предвид после кой е изпреварил. Вашите поръчки очаквам да ми изпратите на ЛС или направо в темата.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Получих поръчките на повечето които проявиха интерес, чакам още един двама. Смятам, че можем да съкратим срока за събиране на поръчките до утре вечер (вторник) след което ще получите точна информация кой-колко.
Съкращаването на периода предполагам, че ще бъде по добре за всички които са проявили интерес, за да имат шанс за нещата които са харесали, да не ги отмъкне някой грузин под носа ни.
Споделете мнението си ако то противоречи на моето предложение, всеки има право да се изкаже.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Всичко е точно :thumbup:
Веднъж минем ли по пътя,после ще е по-лесно и бързо.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Здравейте направих изчисленията като въведох всичко в таблица.
Таблицата е активна и прави сама корекция ако промените дадена стойност в нея.
Сложил съм парола която ще получите на ЛС.
http://dox.bg/files/dw?a=37ad9cf139" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Видях таблицата.
Много си се постарал. :clap:
Имам една грешка,за която аз съм виновен,но не можах да я оправя.
Коригирай ти,че да не объркам нещо.
Писал съм ти на лично.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Затварям поръчката, който се писал-писал.
Започвам комуникация с Людмила нека тя да ги сметне нещата и да ми каже крайната сума. Възможно е леко разминаване в валутните курсове затова ще я изчакам да ми каже колко евро да пратим.
След сравняването с таблицата ми, надявам, се да излезе точна вече ще знаете кои колко има да плаща-праща.
След умуване върху големината на пратката която ще бъде пратена, съм коригирал някой позиций и май засегнат е само Seikosha. Не мисля, че би било хубаво да има фабрично затворени кутий с надписи и инструкций които може да направят впечатление докато пътуват до нас.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

таблицата след последните корекций от днес:
http://dox.bg/files/dw?a=ade1eebabc" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”