Аз за туй намеквах още в началото когато се регистрирах в една тема за прелетните птици,но нещо не бях разбран правилно. Всичко което казва storytaller е вярно и много важно.Слагат ни СРС и бръмбари и отваряме очите на конкуренцията.Или се регистрират с някакъв ник, влизат тука,позадават въпроси и после ти продават часовници на твоя акъл.Ако ме питате мене,форумът може да стане поне,само за регистрирани потребители.На много други места е така.Една шепа хора тука,ката ден се трудят да намерят и споделят информация за механизми,каси,циферблати,полезни съвети,история,линкове и какво ли и какво ли още не.Влиза си някой,пуска един пост,задава въпрос,изчита си кое му трябва и си хваща пътя и повече не сме му нужни.Просто ни употребяват.Вадим си часовниците тука ,показваме ги на цял свят,обсъждаме им качествата и недостатъците ,кое колко струва,после ходи продай нещо или купи.И аз обичам много да помагам и да споделям,но поне получавам едно простичко "Благодаря колега" А от тях кво? Взема и после"Гидти пика - гял меди" както се изразяват някои наши сънародници. Точно трябва да се следи за такива прелетни птици - регистрира ли се и в срок (някакъв там) не вземе ли участие във форумният живот,предупреждение и после

Да се знае още от самото начало,че форумът е сериозен и не е за еднократна употреба,малко тежест не е излишна.Казах го по-рано и пак ще го кажа: Форумът е за хора с определени интереси,страст и любов към едно хоби и колекционерство, има едно ядро и това е форума,всичко друго е баласт,ако си мисли 3017,че от баласта ще стане форумът по голям и известен,ще кажа като Айшето от вица "Хъ дано Хасан,ама едва ли" Нека да има някаква бариера и превенция,регистрираш се,ОК харесва ти,вземаш участие,пиеш знание и наливаш на другите - оставаш,не го ли правиш значи,не си за тука,тогава -Чао!
Може би само "търговският отдел" да остане с общ достъп,без това и сумата и народ се хендри тука само заради него.