Нови придобивки

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Заключено
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Нови придобивки

Мнение от atanweb »

kapkan - къде ги ловиш тези "рибки", с бомби ли с ток ли. Какъв е твоя начин?, че това си е направо незаконен улов хахаха. да внимаваш, че сезона за момента е закрит. Остави малко и за нас, че ще се оплачем. :mrgreen:

storyteller ГУБ-а е страхотен поздравления.
Аз се чудя вече дали да си поствам ракетите.
ето една макар не от днес, но съм забравил да споделя:
Изображение
цък върху снимката за галерията на часовника.

Много удобен корпус, прилепва върху ръката идеално, не закача в ръкавите, отчетлив цифер и стрелки. И с много здравата 2609.НА
Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Какво им е на ракетите да ги не постваш?Аз Ракета много си ги харесвам :oops: Аз ходя въоръжен,оплачи се:P а и за късмета сезон няма
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

storyteller написа:Ето го ГУБ-а. Циферблатът е по-зле, отколкото очаквах, машината - по-добре. Остава да намеря бутон за хронографа, но по-вероятно ще се наложи да сменя двата, за да изглеждат еднакво (точно такъв за този модел ГУБ надали ще намеря). Макар че пише, че корпусите били от ЛИП, така че току виж изпаднали от някой френски хронограф.

Изображение

Изображение
Пита ли продавача за историята на часовника. Интересно ми е защото в ebay излизат 1-2 само, определено рядък часовник, особено за България. Чудно ми е как е попаднал тук.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Това ще е интересно,но за съжаление купуваме от прекупвачи и ...
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Писах мейл на продавача - много добросъвестен човек, описа детайлно всички проблеми на часовника - надявам се да отговори и да каже нещо за историята и предишния собственик.

Наистина купуваме от прекупвачи, но повечето от тези, от които съм купувал, са читави хора. Като се замисля, май само Panayotov от аукцион.бг ме е лъгал сериозно, но тогава бях съвсем начинаещ. В крайна сметка ако не са прекупвачите, тези часовници ще ръждясват по чекмеджета или пъпчиви хлапета ще ги съсипват.

А аз направо се влюбих в това GUB-че. Най-изпипаният хронограф, който съм имал някога. Може би е прекалено усложнен, това не мога да преценя - на око, има доста повече колелца и чаркове от останалите. Личи си, че е копие на едно от върховите постижения на Райха - Urofa 59 e малко по-късен е от пилотските Ханхарт, но затова пък е заимствал най-доброто от тях.
За мен големият бонус беше, че на ГДР-ейското 64 му стават балансите и пружините за обикновените Губ 60 (каквито се намират сравнително лесно) - поне така пише на немските сайтове. Така че ще го нося, без да му треперя прекалено.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

storyteller написа: ....
За мен големият бонус беше, че на ГДР-ейското 64 му стават балансите и пружините за обикновените Губ 60 (каквито се намират сравнително лесно) - поне така пише на немските сайтове. Така че ще го нося, без да му треперя прекалено.
Тая информация няма да ти е от полза. Едва ли ще испееш да счупиш баланса освен ако не го направиш умишлено(с някоя отвертка). Отново поздравления за убавия сат.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Atanweb, много е стилна тази Ракета. Да си призная, изпитвам смесени чувства към Ракетите. От една страна за 26хх НА всички пишат, че е най-здравият руски механизъм и аз съм съгласен - изкарах гимназията и казармата с една Ракета и дори не знаех, че тези неща трябвало да се носят за профилактика. От друга страна, Полет, Слава, дори Луч постоянно правят разни експерименти с механизми, а Восток - с корпуси на часовници. Не е задължително да са успешни, но се мъчат, докато Ракета все се държи за 2609.

А може би проблемът е в тръпката на колекционера, когато те интересуват най-вече механизмите - като посегна на Полет, винаги се надявам да видя нещо необичайно и веднъж на 100 пъти се случва, докато с Ракетата предварително знаеш какво има вътре.

Но признавам, че 2609 НА си е един от най-добрите руски механизми и Ракета имат едни от най-изчистените, стилни дизайни. Перфектен официален часовник е тази, чист непретрупан дизайн и същевременно с елемент на ексклузивност, не прилича на никой друг.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

storyteller написа: Перфектен официален часовник е тази, чист непретрупан дизайн и същевременно с елемент на ексклузивност, не прилича на никой друг.
http://russian-watches.info/product/rus ... ated-1970/" onclick="window.open(this.href);return false;
На мен ми прилича на този Восток,като симпатиите ми са повече за Востока.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Това са от вчера,хиляди благодарности на cerasimi.
Изображение
и рисувания циферблат
Изображение
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

поздравления за Волната А двата жълти преди Ракетата какви са Родина ли си докопал
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Родина и Кировски
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

kapkan написа:Ехооо,никой ли няма дрешка за ракетката? :cry:
ТОВА ЛИ Е РАКЕТАТА ЗА ОБЛИЧАНЕ, ЧЕ ДНЕС ДОРИ НА МЕН ЗВЪНЯ ЕДИН ПРИЯТЕЛ, И МИ КАЗА ЧЕ СИ ТЪРСЕЛ НЯКАКВА КАСА ЗА РАКЕТА. НО МЕ ОЗАДАЧИ КАТО МИ КАЗА ЗА КАЛИБЪР 2608. А ТОВА ТРЯБВА ДА Е 22....КОЛКО?
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Да,2209.От Мир не става,циферблата на ракетата е по-голям.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Пробва ли от горе да вкараш механизма?
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

механизма влиза перфектно,циферблата е голям и не може да се постави стъклото