Интересни часовници от аукциони.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Интересни часовници от аукциони.

Мнение от rosen_er »

Не.исках да кажа,че са по-ограничен броѝ и може би за това е гравиран по този начин.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Няма шанс,надписа е менте 100%
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

3017 написа:Seikosha, без страсти ако е възможно!
Мен също ме интересува дали може да се наддава от телефон.
А относно гравирането, би трябвало да е на машина. Нито на ръка, нито крака.
Страстите са полезно нещо уважаеми,без тях,нямаше да се раждат деца. Никва машина!!!.Всичко се е правило на ръка,както и в момента м/у другото.Има си гравьори,кой кадърен,кой не.По правило това е с всички подаръчни часовници,изключая тези,които са били правени с посвещение по повод някакъв юбилей и са излизали така, в голям тираж от завода (при рашаните конечно)
Този обсъждан надпис е изцяло правен на ръка и дали е менте,т.е. направен допълнително,за вдигане на цената или е автентичен такъв,е без значение и е друга бира.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

1-часовника не е съветски(което не е съвсем фактор)
2-гравираното няма никакво износване,даже си лъщи
не 100,1000% надписа е новодел "направен допълнително,за вдигане на цената или е автентичен такъв,е без значение и е друга бира."
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Лично аз съм скептичен към часовника показан от Стори....
До колкото знам надписите на този тип наградни часовници са печатани в Монетния двор, без да го твърдя на 100%....Виждал съм часовник, швейцарски, подписан от Т.Живков и подарен на Цола Драгойчева, на който всичко е печат, а само подписа и посвещението са правени на ръка.
.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Чак пък толкова. Доста неграмотни или несръчни изпълнения на подаръчни надписи съм виждал. Когато са в по-големи партиди, са по-читави (възможно заради причините, посочени от seikosha), но дори тогава... - ето прословутият булетроник от конгреса е с правописна грешка.

Все пак мисля, че надписът е оригинален, което не прави часовника особено ценен - все същия износен боклук си е. Относно лъщенето - ами ръбовете са по-остри, за разлика от щампованото swiss made на капака.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Надписа е нов,всеки материал се износва,както е видно на капака,по периферията и надписа в средата,а по самото износване в периферията да не мръдне посвещението ...да бе да.Имам дремелче и не е проблем да се надпише.И подписа е сгрешен.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Не разбирам, съмненията са ви че надписа е новодел или старо менте?
Аз също мисля че 25 години народна власт е оригинален, тоест е било поръчка на партията, но това не означава че е правен на същото място където са правени и на Полет и Восток. Подписа е добавен след това, а колко е бил добър майстора е видно.
Относно изнозването, зависи от самия капак и понякога снимката лъже.
Най важния ми довод е че не си струва да фалшифицираш един гробник и да обясняваш след това колко е "ценен".
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Защо да го пуска за 5лв. като може за 120лв ... 30лв за надпис в ЦУМ и 85лв печалба(струва си май?) а гробника е за автентичност.Свалих снимката и я разглеждах,е нов е надписа
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Може и така да е. Но ако аз трябваше да го правя, щях надпиша някой Poljot de luxe или Wostok защото всички знаят че ги има и че се срещат по рядко.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

kapkan написа:Защо да го пуска за 5лв. като може за 120лв ... 30лв за надпис в ЦУМ и 85лв печалба(струва си май?) а гробника е за автентичност.Свалих снимката и я разглеждах,е нов е надписа
не виждам логика бе Ники Това толкова усилия за кокошкарска печалба Ако е качество щеше да има по голяма принадена стойност Освен това как си обясняваш или представяш Бай Тошо със зъболекарски дремел в ръка да прави подписи
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

sheretudis написа:
kapkan написа:Защо да го пуска за 5лв. като може за 120лв ... 30лв за надпис в ЦУМ и 85лв печалба(струва си май?) а гробника е за автентичност.Свалих снимката и я разглеждах,е нов е надписа
не виждам логика бе Ники Това толкова усилия за кокошкарска печалба Ако е качество щеше да има по голяма принадена стойност Освен това как си обясняваш или представяш Бай Тошо със зъболекарски дремел в ръка да прави подписи
Давах дремелчето един приятел да си надписва ключовете,направи по-добри надписи от този на часовника.Заформихме не нужен спор,аз съм сигурен,че надписа е нов,не познавам продавача,нямам нещо против него,но познавам творчеството на доста антиквари и това е точно такова.Ачо внимавай как говориш за комшиите ми :lol:
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Защо механиката му е като на Молния? http://auction.bg/item.php?id=1034616

Изображение

Изображение
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Това е молния, сложена в китайска каса от евтина реплика.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Аха, отвсякъде си е Мълния. А това значи ли, че разстоянието между центъра и секундната стрелка на повечето часовници е стандартно еднакво, или ментето е правено специално за тази механика.
Лесно ли е да се сложи механика в каса и циферблат от друг модел джобен?

А на това с маркер ли са му боядисвани стрелките червени и черни?
Предполагам, че оригинално не е било така: http://auction.bg/item.php?id=1361169
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”