Отвертки

dreadx
Специалист
Reactions:

Отвертки

Мнение от dreadx »

Как се заточват отвертките за часовници - както и големите отвертки, или само под остър ъгъл?
И как се отвиват тези винтчета с трите шлици? С някаква специална ли отвертка? (то моите отвертки са от заточени пирони, но не успях да развия такова винтче)
plamenhar
Специалист
Reactions:

Re: Отвертки

Мнение от plamenhar »

Тези винтчета се отвиват на обратно.Резбата им е лява. :mrgreen:

А иначе отвертките ги точа с този инструмент и шкурка.

http://www.ebay.co.uk/itm/Screwdriver-b ... 2c6bf93d06" onclick="window.open(this.href);return false;
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Пуу, много съм тъп. То, не че не ми мина през акъла за на обратно, ама като не съм сигурен..
Добре, че ги мъчих с пироните, а не с нещо от по-сериозна стомана.

Този инструмент имах предвид и аз. Нали нормална шлосерска отвертка има плавно изтъняване и от някакво разстояние преди върха стените на материала вървят почти успоредни. С този инструмент се точат на клин под ъгъл 30 градуса. Това ли е нормалното заточване, с което се произвеждат часовникарските отвертки?
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Добре,че не си го скъсал.

Колкото до начина на заточване-нямам представа.
Някой запознат ще каже.
Аз бих предпочел да ги заточвам на фин шмиргел със заобляне,
но сега с тази машинка ми е много удобно.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

dreadx написа: Този инструмент имах предвид и аз. Нали нормална шлосерска отвертка има плавно изтъняване и от някакво разстояние преди върха стените на материала вървят почти успоредни. С този инструмент се точат на клин под ъгъл 30 градуса. Това ли е нормалното заточване, с което се произвеждат часовникарските отвертки?
Да, това е, но 15 - 20 градуса. Но може и с дремел, и на шмиргел (да се внимава да не прегрява острието), и с диамантена пила на ръка...
Кой както е свикнал и постига най-добри резултати.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”