Но ринга и е спукан.
Някой запоявал ли е стоманена каса със сребърен припой?
Дали става?

За да хване припоя повърхностите трябва да са предварително подготвени. Подготовката става като се намажат с ортофосфорна киселина или гасена солна(гасенето става като в нея се слага цинк).plamenhar написа:За мен не е проблем сам да го запоя.
Запоявал съм злато,сребро.Имам си нужните материали и инструменти.
Въпроса е дали ще хване припоя на тази стомана.
До колкото съм чувал на някои не хваща.
....
Колега, имаш ли идея кой ще е най-подходящия материал?kapkan написа:Стругар да ти направи нов,кърпеното си е кърпено
Много зависи от майстораSkyler написа:Колега, имаш ли идея кой ще е най-подходящия материал?kapkan написа:Стругар да ти направи нов,кърпеното си е кърпено
Стомана ще стои по-тъмна, пък и ще ръждясва. Може би ще й трябва галванизация, става сложно.
Месинг - лесно се обработва, жълт и потъмнява. Ако не се позлати или хромира, пак сложно.
Чул съм, че неръждавейката била страшно твърда за струговане, даже и с карбонов нож. Иначе ще е най-добре.
Поздрави!
ще се направи от неръждавейка,някой в другия форум беше правил на востокSkyler написа:Колега, имаш ли идея кой ще е най-подходящия материал?kapkan написа:Стругар да ти направи нов,кърпеното си е кърпено
Стомана ще стои по-тъмна, пък и ще ръждясва. Може би ще й трябва галванизация, става сложно.
Месинг - лесно се обработва, жълт и потъмнява. Ако не се позлати или хромира, пак сложно.
Чул съм, че неръждавейката била страшно твърда за струговане, даже и с карбонов нож. Иначе ще е най-добре.
Поздрави!
Защо да стой по сива,и да има разлика ще е незабележимаplamenhar написа:И с неръждавейката ще си личи разлика по цвета-тя стои по сива.
А и както каза колегата много трудно се обработва.
Правил съм няки неща от такава стомана-бургията не я хваща-почервенява и се затъпява.
Ако се запои със сребърен припой шева ще толкова тънък,че почти няма да личи.
Въпроса е дали ще хване.
Явно никой не е пробвал.Ще трябва да съм аз.
И да има лека разлика, това ще е пренебрежимо. Ако някой колега се наема да прави ринга /безела или както там му викат/ от неръждавейка, ще е добре да сложи снимки от етапите на изработката му. Дори да покаже с какъв нож го прави. И успех!kapkan написа: Защо да стой по сива,и да има разлика ще е незабележима