Няколко въпроса за стенен Junghans

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Няколко въпроса за стенен Junghans

Мнение от Pavlin »

Някой има ли представа защо се слагат тези телчета? На много механизми съм го виждал, но чак сега се замислих. Уж всичко е здраво:

Изображение Изображение

Друго което ме интересува е какво се прави в случая на разширен отвор на стрелка? Има луфт около 5мин и така винаги ще дава такова отклонение в едната половина на циферблата.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Няколко въпроса за стенен Junghans

Мнение от rosen_er »

Не знам какви са отворите на стрелките ти,но си го мисля и аз от известно време,че имах подобен проблем с един от моите.Ако се залепи домакинско фолио(от онова металното,сребристо) и се направи точния размер на отвора ,или пък се подгъне по малко към отвора ,дали няма да стане?Моя проблем го реших с направа на нова стрелка :)
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Теловете всъщност са пружини. Малко са импровизирани, някой часовникар така ги е направил. Стрелката се фиксира с един конусовиден щифт, но между него и стрелката трябва да има една пружинираща шайба. Тя е от тънка стоманена ламарина и е издута като част от сфера. Така стрелката е силно притисната към оста и луфтът на стрелката е (почти) без значение. Иначе може да се направи шайба с точна квадратна дупка и да се запои за стрелката
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Някой ден трябва да разглобя цял механизъм и да се опитам да разбера функцията на всяко колело и част, само така ще ми стане ясно за какво служат теловете.
А за стрелките мисля че съм виждал с такива запоени шайби.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”