От "битака"

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
dreadx
Специалист
Reactions:

От "битака"

Мнение от dreadx »

Днес май нямаше много интересни неща, но и не бях там много рано. Един туристически будилник EUROPA - не го взех, но беше запазен и си струваше 2-та лв. Хубав ЗИМ с перфектен циферблат и доста запазена каса, но му беше счупен балансът, а и продавачът го даваше за 4 лв, после смъкна минимум на 3, и освен това докато го отваряше му надра корпуса на две места под капачката - не го взех. Имаше и един Полет и една Слава за по 2 лв, които също не взех.

Купих си хубава Чайка-quartz за 2 лв и една механична за 1 лв., китайски механичен ZSH за 1 лв. Победа с малко изпран циферблат, но работи - 2 лв. Някакъв swiss без стъкло за 50 ст. Дамска DOXA + един електронен със 7 мелодии (DOXA-та работи за електронния не знам) - 1.50 лв. И останалото бяха лотове часовници предимно заради верижките, но и между тях има разни не-лоши - 2.50 лв. общо.
DHM
Специалист
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от DHM »

dreadx, казах ти да отидеш рано :wink: ама кой да виси в нета до късно???
Росен е минал още в 7,30 :wink: как искаш да остане нещо хубаво :grin: той е като прахосмукачка, нищо не изтърва :) Утре като му мине лудницата ще покаже :)
.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

DHM, да, каза ми. Ето някои от по-интересните:

Sellita 17-jewels, Swiss:
Няма стъкло и нищо не е останало от надписите по циферблата - за 50 стотинки толкова.
Забележете как швейцарците са откраднали дизайна на стрелките от Кама.. :)

Изображение

Би трябвало да изглежда така:

Изображение

Дамска DOXA - липсва коронка и не мога да я навия, но като я разклатя работи - 75 ст.

Изображение

Двете чайки:

1, Кварцовата я продаваше някакъв българин и започна да се пазари от много. Приказваше ми всякакви глупости - "От 1956-та година е този часовник". Накрая го взех за 2 лв - малко му е пораздърпана бобината, ще видим дали ще стане нещо. Като дизайн и цветове много ми хареса.

2. Механичната един човек след много кандърдисване ми я даде за един лев.
Да е жив и здрав! Кефи ме каква е микроскопична.

Изображение

И китайският ZSH - на него ще имам да се упражнявам в изправяне на спирала - 1 лв.

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

На Доксата за да я видиш наистина дали работи,с малка отвертка,завърти колелото на барабана по часовниковата стрелка,така можеш и да го навиеш.А наистина си отвори тема ти,за 20лв.ще напълниш три страници,не е 3017 човекът който да ти отваря теми.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”