omegaqq>
"]Според сайта на Omega и референтния номер на задния капак излиза това:
Благодаря ти! Аз там гледах. Така излиза,да.
omegaqq>
Case: Gold-plated
E те тука е проблемът. Корпусът (рамка + пръстен + капак) е стоманен. Аустенитна неръждавейка - анализ не съм правил, ама в завода я сложих на компаратора (вместо лупа

) И капнах по една капчица азотна киселина на ключалката на верижката капака и на рамката. Избрах да е върху драскотина. Киселината яде мръсното, а под нея металът светва.
Не знам, каква марка е и колко е медицинска, ама е киселинноустойчива и не я лови магнит. Абе идеална си е
omegaqq>
Crystal: Hesalite
Стъклото сега е друго. Блистер (пресечен конус с плоска горна част). А трябва да е купол (сегмент от сфера).
Но това е най-бял кахър.
Може да намеря оригинално. Не знам, как вървят само стъкло или стъкло+безел. Ама трябва да знам, какво търся.
А такова сгъкло може и да се направи на струг. И няма да е по-лошо от оригиналното, освен точно в центъра и ако гледаш с лупа. .. то аз я открих гая особеност, баща ми не беше обръщал внимание на буквата.
omegaqq>
Bracelet: Leather
Да, верижката не е оригинална. Според мен е индийска, и се появи доста по-късно. Известно време баща ми я носеше с черна кожена каишка с фирмена буква на катарамата.
omegaqq>
Water resistance: No
Определено.
Баща ми не я сваляше... вероятно затова цифера е такъв. Ама в момента щракащия капак е най-херметичното и съединение.
Абе не е болка, това го мога - с церезин+восък+течен каучук във вид на замазка.
Сериозно вече, без пиздеж.
Ако такъв материал представлява интерес за повече хора, ще стане.
Правим тема, пишем и съгласуваме ТУ, и аз ще го забъркам.
После най-големия проблем ще са кутийките и раздаването.
omegaqq>
Според мен касата не е автентична - би трябвало да е позлатена. Има и друг вариант - задния капак да не е оригиналния.
Има и трети

Информацията по тази позиция не е вярна. Евтин... сравнително евтин модел и вариант.
Аз омегата я помня много добре. Ще попитам тати за кутийката с паспорта, може да е още жива. Ако аз и брат ми не сме и видяли сметката преди 40...45 гидини.
Баща ми я е купил през 68 от Дюселдорф. И писалка Монблан#21... ама това е офтопик