rosen_er написа:В момента работя по проекта

Нова технология - без метална подложка на цифера.Първоначалните резултати са окуражаващи

Повече довечера ,със снимков материал ;)
Заиграх се циферблат за Урал-а.Че този Angelus само ме кара да въздишам

Не бъдете много критични,още съм в началото.Реших да пробвам циферблат принтиран на фотохартия и запечатан с епоксидна смола.Честно да си призная,очаквах да се получи по-твърд като основа продукт,но.....ето в снимки:
1.Принтиране на цифера:

2.Изрязване и поставяне в бронзова матрица от две части,за по-лесно изваждане след това:

3.Заливане с епоксидна смола.За вибро масичка използвах една помпа за аквариум,че ми беше под ръка

Матриците всъщност са две:

Ефекта на "изкуствено състаряване" се получи случаѝно,след обмазване на матрицата с с крем за изгаряне

това имах наблизо.Ефекта на живо е много готин,не знам от снимките дали ще проличи.
4.Изчаквам да стегне смолата.
5.Изваждане на цифера от калъпа.Не съм снимал,защото телефона ми се скапа в събота и другият е без камера.Всичко това става в работно време

,а не бях взел фото.
6.Следва почистване на "мустачки",шлаѝфане полиране и лакиране с лак за коса(в къщи),след което изпичане със сешоар.
Ето какво се получи.Цифера просто е сложен върху механизма.Тоѝ и този с Angelus беше на едно краче.Това ще мисля понататък как да реша.
Почти всички дефекти ,които се виждат са от стъклото - не съм го полирал,а и не мисля.
Печатът е на служебния принтер(само сложих по-нов тонер

)
Това е първият цифер - дето се вика "за науката".В момента съм "заложил" още два - по един от двата вида.Опитах се да избегна грешките,които допуснах с първите.Ако имах маѝсторството на Сеѝкоша с боичките,щях да сложа и "светомаса"