Пoлет / Poljot

Публикувай отговор
dreadx
Специалист
Reactions:

Re: Полет

Мнение от dreadx »

Много красив бил този часовник! .. /С металната верижка по-му отива./
Със здраве да си го носиш!
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Re: Полет

Мнение от Lyubo_sr »

Благодаря на всички- и най-вече на Павлин!
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Полет / Poljot

Мнение от Seikosha »

Днеска съм щастлив,ритнах котката сутринта,а сега преди минути,доизлъсках нещо и още топло-топло бързам да ви го покажа,не се хваля,още от началото във форума си наложих един принцип,както казваше навремето един мой приятел"Като си сред негри,не се хвали с оная си работа" :D Просто рядко купувам Бравосиксовски неща,макар и този да е далеч от неговите.
Чудесен модел изчистен от старите Кировски,с оригиналното си стъкло с лупичка,идеална позлата с една драскотинка,която се вижда,чак на снимката и също много добър цифер.има три мини точици,но те са проникване в материала и не подлежат на козметика.
Само да добавя,че го имам не без помоща на dreadx,(той нали малко воайорче си пада :D :thumbup: )преди два-три дена ми посочи едни часовници в Аукциона,които бях набелязъл,но забравил и по край тях,попаднах и на този и още няколко други.Е,за три дни се събраха около 45бр. от моя електронен битак,нови попълнения,ама за тях и други подробности,по късно тази вечер или утре в новата тема "Страницата на Сейкоша"Приятно гледане,макар снимките да са ала Прима виста.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Браво!Много класен Полет. :clap:Много интересен маркер за 12ч.
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

Много хубав! Надписа релефен ли е?
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Често съм попадал на такова циферблатче(не толкова запазено де) докато съм ровил за части и винаги ми е било интересно как е изглеждал този хубавец преди да му замине касата за топене....благодаря ти че го споделяш с нас!Много е красив и както казва Росен "Класен".Типичен ретро дрес часовник в перфекно състояние!
Дано още много да си те радва!
Поздрави...
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Благодаря ви за съпричастието към радостта ми. :clap: Роска,наистина всичко в него е малко по-нестандартно,дори и човек,ако не го знае от каталозите ,че е произвеждан може да го помисли за ментак.
Любо,логото е наистина обемно и то доста масивно и необичайно за тогавашните модели.Импровизирах ти една снимка,само да добиеш представа,не ,че е добра,но ти ще се ориентираш.
Присадов,ние с тебе се радваме и на по обикновени неща,а един древен грък е казал:"Да намираш щастие в обикновените неща е изкуство"

За да довърша и за поредната тръпка,само ще кажа,че механизма му е стандартен 17к. 1МЧЗ само,че....не бачка :D Повъртя се малко като го навих и толкоз.Пробвах удар под кръста,само изквича и млъкна.Обадих се на продавача и го скапах,ма то понеже ми е стар партньор,не му казах,че двете Ракети,дето ми ги шитна като неработещи,за донори,кът им отворих задните капаци,балансите им се мандахерцаха,като камбаните на Нотрдам дьо Пари :D Нещо дребно е,щото като го извадих да щракна снимка за Любчо,тиктакаше и се правеше на разсеян :mrgreen:
Изображение
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

А възможно ли е щом надписа е на латиница да е произведен за износ? Коя година е произведен?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не само е възможно,но е точно така.Тука има по-запознати от мен с марката,но предполагам,че и те ще ти кажат,че по-голямата продукция на тези марка е била за износ,не ,че не се е продавала и на вътрешният пазар.Всъщност,много по рядко ще видиш логото,написано на кирилица отклкото на латиница,но то и с други марки всъщност е така и с Восток и с Ракета.Отделно са произвеждани търговски марки с друго лого,също износни,но за това е писано много,да не прекалявам. А кога е произведен,не мога да кажа точно,мисля,че моделът е в каталозите на 60 и някоя година.Може да се провери.
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Re: Poljot / Poljot

Мнение от clockwiser »

Хайде и тук да се подредим в темата. Позлатените ми Полети, преди да полетят към трезора.

Изображение

Подробно>>
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Един и от мен, че отдавна не съм попълвал темата, а ми е една от любимите, както и марката, разбира се :yahoo

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Изображение

Изображение
благодарение на Атанвеб, от когото циферблата ми е харизан по незнайна причина, спретнах този Сигнал
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Мноу арен бе Ангилей :clap: :bravo
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ачо,много добра снимка,отне ми около 23мин. да ти преброя космите на ръката.На втората може да са повече,ама там не се виждат. Цифера е перфектен новодел (хвала на atanweb) ,но не знам по каква причина обаче идва по-малък за касата? Нещо не е наред,червените цифри,трябва да са почти до ринга,някак си стои оголен по периферията,да не е от по-късен модел касата?

А иначе виж аз,какво спретнах благодарение на един циферблат "незнайно защо" харизан ми от тебе. То,каси реставрирах,то стрелки му дирих,че правих и специално отвертка за винтчетата за притягане на циферблата,че се оказаха в едни улеи с дебелината на топлийка,ама накрая хепиенда е за Гларуса(щот съм инат)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Браво на бате Мишо! Циферблата е за по старата каса! Видях и аз ама си премълчах :redface
Публикувай отговор

Обратно към “Съветски и руски часовници”