Настройка на хода на 24Ракeта
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Настройка на хода на 24Ракeта
Днес я сложих. Сверих я и излязох с нея, и мистериозното изоставане поизчезна. Реших да я видя, как е за събота и неделя. Намерих и една ква да е гума, май на синковеца, щото ми е малка и просякох правоъгълна дупка с два размера отвертки, че да ми е удобна.
Прогрях машината на ръката си, после дигнах капака и изпуснах пружината. Проверих, колко оборота прави барабана - оказаха се седем. Проверих, дали тръгва сама от един оборот - като е топла, запали от четвърт. Има дерт на баланса - потъмняло място на периферията, прави впечатление, че много бие, ама не е така. Обаче тъмното може да тежи повече и да даде силно неравномерен ход в различни положения. Аз не посмях да го чистя, само плакнах баланса с моста в хептан.
Това беше въведение.
Прогрях машината на ръката си, после дигнах капака и изпуснах пружината. Проверих, колко оборота прави барабана - оказаха се седем. Проверих, дали тръгва сама от един оборот - като е топла, запали от четвърт. Има дерт на баланса - потъмняло място на периферията, прави впечатление, че много бие, ама не е така. Обаче тъмното може да тежи повече и да даде силно неравномерен ход в различни положения. Аз не посмях да го чистя, само плакнах баланса с моста в хептан.
Това беше въведение.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Прохерка на положението на регулатора
Навих пружината на 5 оборота, затворих капака и в 17:34 я сверих по точновреме.
Не съм спирал баланса, секундата стана каквато дойде.
Целя +1 секунда в час.
Начално:
17:34 -8
Докато го чакам, да видим грешката.
Пиша от акдроид, де да знам, как работи точно време, пък и за по-лесно смятам, че грешката е нула.
Сверяването +/- 1 секунда. Значи иска поне два-три часа да повърви на ръката.
Току-що направих три отчета -7, -7, -8.
Трябваше да направя три при сверяването.
Отиде една седмица за настройка... май ще и мисля прякор
Не съм спирал баланса, секундата стана каквато дойде.
Целя +1 секунда в час.
Начално:
17:34 -8
Докато го чакам, да видим грешката.
Пиша от акдроид, де да знам, как работи точно време, пък и за по-лесно смятам, че грешката е нула.
Сверяването +/- 1 секунда. Значи иска поне два-три часа да повърви на ръката.
Току-що направих три отчета -7, -7, -8.
Трябваше да направя три при сверяването.
Отиде една седмица за настройка... май ще и мисля прякор

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Въпроси
Кой по какво сверява?
Някой ползва ли http://tochnovreme.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Аз го избрах, щото бързо зарежда и изглежда еднакво на таблета (андроид 2, делфин браузер) и на служебния (ХР СП3, хром).
Някой ползва ли http://tochnovreme.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Аз го избрах, щото бързо зарежда и изглежда еднакво на таблета (андроид 2, делфин браузер) и на служебния (ХР СП3, хром).
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Хм...
-11
Много изостава. Докато не се е развила пружината, секторът - на форсаж... т.е. регулатора - докрай на скъсяване. Сега вече трябва фотоапарат, ма нямам. Ще пробвам, мога ли да помня.
Много изостава. Докато не се е развила пружината, секторът - на форсаж... т.е. регулатора - докрай на скъсяване. Сега вече трябва фотоапарат, ма нямам. Ще пробвам, мога ли да помня.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Бързи сметки
От http://www.raketa.com/m%d0%b5%d1%85%d0% ... 623%d0%bd/" onclick="window.open(this.href);return false; чета запасът 42 часа. Значи един оборот осигурява 6 часа. За сега не пипам, просто сверявам.
Регулаторът докрай на скъсяване на спиралата, колкото не ме е страх, че ще опре в секундното колело.
- 10 секунди
Регулаторът докрай на скъсяване на спиралата, колкото не ме е страх, че ще опре в секундното колело.
- 10 секунди
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Re: Настройка на хода на 24Ракeта
Три отчета, след обновяване.
3 х -9...
Май ще вадя кварцовата кукувица... или ракетата ще размята колелета.
3 х -9...
Май ще вадя кварцовата кукувица... или ракетата ще размята колелета.
Re: Въпроси
http://www.timeanddate.com/worldclock/f ... html?n=238" onclick="window.open(this.href);return false;varban написа:Кой по какво сверява?
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. 

Re: Въпроси
varban написа:Кой по какво сверява?
http://wwp.greenwichmeantime.com/time-z ... aria/time/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://time.is/bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Отвод кабель-мачты
Переход на бортовое время.
Съмнения в коректността на точно време. Ще карам по кукувицата на жена ми. Лошо, че е с елиптичен циферблат :(
По нея сега е -4
Съмнения в коректността на точно време. Ще карам по кукувицата на жена ми. Лошо, че е с елиптичен циферблат :(
По нея сега е -4
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Това горното го бях написал преди половин час
Аз май си прескочих квалификацията 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Какво знам и какво не знам
По часовници - нищо не знам. Онова, което съм го знаел, съм го забравил.
Книги по темата съм чел само по диагонал, заради терминологията.
Даже регулатор не мога да пипам. Сичкото "лебедова шия", микрорегулатори и прочее ми влязло през очите и излязло през... без да мине през мозъка.
Нахватался отрывочными сведениями, и результат вполне закономерен.
Направих най-бързия часовник в света...
Знам да правя барут и заряди от него.
Ако нещо правя професионално, то е точно това.
Жиците, железата, везните и даже химията са вторични.
Така че...
Книги по темата съм чел само по диагонал, заради терминологията.
Даже регулатор не мога да пипам. Сичкото "лебедова шия", микрорегулатори и прочее ми влязло през очите и излязло през... без да мине през мозъка.
Нахватался отрывочными сведениями, и результат вполне закономерен.
Направих най-бързия часовник в света...
Знам да правя барут и заряди от него.
Ако нещо правя професионално, то е точно това.
Жиците, железата, везните и даже химията са вторични.
Така че...
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Сострел
Заглавието на съобщението е на руски.
Означава сравнителни изпитания на заряди от еднакъв барут за точно установяване на разликите. Така характеристиките на старите образцови заряди се пренасят върху новите. Това всеки барутаджия го умее, щото ако не го умее, не е барутаджия
Означава сравнителни изпитания на заряди от еднакъв барут за точно установяване на разликите. Така характеристиките на старите образцови заряди се пренасят върху новите. Това всеки барутаджия го умее, щото ако не го умее, не е барутаджия

Последно промяна от varban на 09 Юни 2013 02:11, променено общо 2 пъти.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Избор на еталон
Аз нямам друг, освен Ракeта "Т-55АМ" 2628.Н. През тази седмица се кефех от нейния калибър втори клас, който е запазил заводски нсстройки де да знам откога.
Разбутах 24Ракетa, която някак си я бях направил и имаше съмнение за слаб карамфил. То си остава, ама на ръката не се проявява.
Ама механизмите на двата солника са еднакви, ако не броим периферията. Еднакви баланси, еднакви пружини. Та аз ползвах за еталон цъкането на едната и на слух ги докарах до положението в началито на темата.
А после се направих на разбирач и я разбутах.
Затова 24Рaкетa получава прякор Експрес, пълно име Рaкетa "Експрес" 2623.Н и понеже е с гума, се заселва на дясната ми ръка. А на лявата загрява Т-55.
Навити са еднакво, на пет оборота. И Т-55 прави седем пълни.
Сверих експреса по танка в 20:30... не го мъчих... беше минус 1. Сега е плюс 2.
Разбутах 24Ракетa, която някак си я бях направил и имаше съмнение за слаб карамфил. То си остава, ама на ръката не се проявява.
Ама механизмите на двата солника са еднакви, ако не броим периферията. Еднакви баланси, еднакви пружини. Та аз ползвах за еталон цъкането на едната и на слух ги докарах до положението в началито на темата.
А после се направих на разбирач и я разбутах.
Затова 24Рaкетa получава прякор Експрес, пълно име Рaкетa "Експрес" 2623.Н и понеже е с гума, се заселва на дясната ми ръка. А на лявата загрява Т-55.
Навити са еднакво, на пет оборота. И Т-55 прави седем пълни.
Сверих експреса по танка в 20:30... не го мъчих... беше минус 1. Сега е плюс 2.
Ще си кажеш всичко тииииии
Един виц от едно време гласеше: Къде работите??? Тайна!!!.........Какво произвеждате??? Бомби!!!

Един виц от едно време гласеше: Къде работите??? Тайна!!!.........Какво произвеждате??? Бомби!!!

.