Колекция от стари часовници.....

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Re: Колекция от стари часовници.....

Мнение от Fenna »

А защо на моята Победа няма такъв номер,а има някакво 6 циферно число и под баланса има 2602 ?
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Злати, пожелавам ти такива редки красоти да са все повече в колекцията ти :bravo :b
.
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

rosen_er написа: Не видя ли,че съм качил снимка на 1-46?Понеже няма сериен номер,има мнения,че това може да е прототип ,но защо да слагат квартал и година в такъв случаѝ?
Ха, това обръща нещата. Проспал съм го. Любопитно е какво ще кажат колегите в руския форум. Но 1-46 тотално обърква версиите. Не вярвам някой да слага клеймо на прототип. Освен ако не са слагали части или механизми от LIP на прототипите и липовете да имат клейма...
Сега се връщам в руския форум да чета.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Ами тази е от там.Спорят,най-вече дали не събран от различни механизми,но какво значение има?
Факт е че има мост от 1ГЧЗ с дата 1-46. С 2-46 не известна Победа, с клеймо 3-46 - 4-46 има показани от 1МЧЗ. Според колегите,по това време още дори демобилизацията след войната не е приключила.Ето тук има факти,че този часовник може би е разработван още преди войната,но официално е започнало поточен монтаж през май '46г.:
В мае 1946 года пришел приказ министра машиностроения и приборостроения: завод N° 807 переименовать в Пензенский ордена Отечественной войны I степени часовой завод. С этого дня продукцией завода стали только наручные часы. Решено было не только восстановить производство "Звезды", но и освоить выпуск разработанных до войны часов К-26, получивших теперь символическое название "Победа". В 1947 году в Пензе, впервые в практике часовой промышленности страны, внедрили поточный метод сборки часов.
Източника е :
http://www.oclock.info/brand/showbra...?tid=23&bid=75" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

Логично е производството да е подготвяно по-рано, а през 45-6 просто да му слагат етикета "Победа" и да го започват. След като официалните договорености с LIP са от 36-38г. и правят ЗИФ и Звезда.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Този път ще ви представя две изключително ценни часовничета за мен....
Поличих ги тази сутрин от Стринка ми....но часовничетата са били на Чичо....брат на Дядо ми.....
Преди доста време тя беше разбрала че се интересувам от часовничета,но вчера ги е намерила и сутринта ме изненада приятно....

Ще започна с първото.....
Изображение
От много време ми харесва това часовниче и сега съм иключитекно радостен че го имам...особено като е бил на човек при който съм прекарал известна част от живота си....който е ме е гледал когато съм бил малък....знам че е окаян и има нужда от ново стъкло,но искам да си го запазя така както си е останал от Чичо....

А това е другата радост която получих....
Изображение

Изображение

Изображение
Преди няколко месеца Баща ми намери в едно шкавче унас кутийка на Заря....но неможеше да си спомни какво е станало с часовничето....в него си седеше "паспортчето" и по него разбрах че е с механизъм 2009 (един от най-красивите за мен)....имах такава Заричка....подарък от близък мой приятел и си я даржах вътре....но днес Чинка като ми донесе двете часовничета и отворих задия капак на тази красота се сетих за тазо кутийка....въпроса е че серийния номер на часоника съвпадна с този на паспорта......та малко по малко историята се навърза....
Дядо ми е купил това часовниче при едно от пътуванията си до Русия през 1983г....след като се връща го подарява на брат си(Чичо) и той го носи до последно.....и сега 30-се години по-късно за мен е иключителна гордост да притежавам този часовник....харесва ми как е носен толкова много години....и как въпреки тях е при мен със кутийката си и паспорчето си....само едно ново стълко ще му сложо и ще му се радвам.....

Поздрави!....
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Късметлия! Пожелавам още такива радости!
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря ти много! Пожелавам на всеки да изпита същото !!!....
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Злати, ти събираш и история, не само часовници :) А отношението ти към тях е просто похвално!!! :bravo
Поздравявам те!!!
.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Прияно е да прочетеш за емоцията окало тези часовници, сега дори и на нас много ни харесват.
Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

atanweb написа:Прияно е да прочетеш за емоцията окало тези часовници, сега дори и на нас много ни харесват.
Абе хлапето е ПИЧ от всякъде!!! :thumbup: :clap: :b
.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря ви на всички!Микат благодаря за хубавите думи,но и ти не оставаш по назад!!!
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Prisadov написа:Благодаря ви на всички!Микат благодаря за хубавите думи,но и ти не оставаш по назад!!!
Пак ще си говорим :wink: Живот и здраве скоро :)
.
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

Хайде да съберем пари и да купим на Prisadov такъв

Изображение

Просто искам да видя, как ще го нарече "часовниче" :D :D :D
DHM
Специалист