Така-а-а-а, въпреки, че върнах машината, с която бях взел часовника, се оказа, че и тя не е "ЧЧЗ - то", което трябва да е на Дружба-та /отново ползвах жокер/. И наистина след като отворих другите Дружби, които имам /досега не го бях правил/, се оказа, че освен маркировка "ЧЧЗ" и сериен номер трябва да има маркирана и година:
Друга разлика, която забелязах, е че малкото зъбно колелце на машината, с която съм купил часовника няма двете микро винтчета като на другите ми две Дружби:
Не знам каква точно е разликата между механизмите, а и не съм се интересувал толкова в детайли, но за хората, които се интересуват явно има значение и най-малкия детайл. Не искам да бъда обвинен, че се опитвам да продам някакъв франкенщайн /всичко да момента е плод на необразоваността ми в тази посока/. Затова днес обърнах София, и благодарение на приятел /извън форума/, който се съгласи да предостави за донор точната машина за този часовник /днес я видях/, от утре Дружба-та ще е напълно автентична, така както трябва да бъде /това ще бъде часовника с най-много смени на машини за единица време/. След като премине операцията ще кача снимки.
п.п. май часовника не иска да се разделяме.
Поздрави!