Ножарство

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Re: Ножарство

Мнение от Lyubo_sr »

3017 написа:Впечатлен съм!
И всичко това в домашни условия?!
Както писах по-нагоре с изключение на скоса- да, в домашни условия, на ръка.
sheretudis написа:айдее още един към който ако му трябва нещо ще трябва да потушавам алчността си
Sheretudis, това не го разбрах... :redface
kapkan написа:Изоставам тука нещо :lol: Любо,действай и ти,ако требе закалка ще те уредим :wink: чакам следващият ти нож от ножарска стомана.
Kapkan, доста хляб има да изям, докато те настигна! :thumbup:
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

sheretudis написа:айдее още един към който ако му трябва нещо ще трябва да потушавам алчността си
Камичето от Шеретудито беше по мен :D
Lyubo_sr написа:Kapkan, доста хляб има да изям, докато те настигна! :thumbup:
Не е така,желание,идея,правилните материали и труд,нищо повече.Аз харесвам определен тип ножове и ги правя с удоволствие,ножове дори не нося.Както съм показал на последният нож първата снимка съм я кръстил "седем часа разлика" :) е това ме дърпа,от едно парче желязо да направиш нещо красиво(за мен) :redface Ще снимам как кова другият път,както казва брата "бе ти не беше толкова черен сутринта" :D
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

kapkan написа:Изоставам тука нещо :lol: Любо,действай и ти,ако требе закалка ще те уредим :wink: чакам следващият ти нож от ножарска стомана.
Това е от вчера,направих го за мен си,копие на един дето видях в руски форум(май съм русофил :lol: ) кръстили са го ловен,аз не съм ловджия и не ги разбирам тънкостите там.
стомана сигурно е У13 демек пила за метал,любим за мен материал,зонова закалка(само бялото по режещият ръб е закалено)дръжка цер,разновидност на дъб

Изображение

Изображение

Изображение
Много ме кефят ножовете ти.Нищо не разбирам от хладно оръжие,но твоите хем красиви,хем някак "първични".

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

някак "първични"
Правилно го каза,това целя и харесвам,като е излизган,като от поточна линия някък си не изглежда като направен НА РЪКА,80% от работата ми е на ръка,имам гриндер(лентов шлайф) с него взимам грубото,от там яко чегъртане :)
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Ники дръжката е един път с тоя фладер дет си го извадил :thumbup: ама детския размер не ми допада :mrgreen: Като направиш мъжки мога да се кандидатирам :D :banana :b
.
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

kapkan написа:
...имам гриндер(лентов шлайф)...
Мога само да ти завиждам. :cry:
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

снимките лъжат
13см острие,25см общо
Любо той е самоделка :redface
sheretudis
Специалист
Reactions:

Re: друго хоби

Мнение от sheretudis »

kapkan написа:Ето го,къмпинг нож"Гурка-кулак" :D да не каже 3017,че го подлъгвам с гадинки 8)
материали-камазов ресор и дъга от буре(черница)
зонова закалка
дължина-38см.
дъл. на острието-19см.
най-широка част на острието-5.5см.
дебелина-4мм.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Любо какво има за неразбиране бе Ето този уред които размахва Капкан се озова в мен и ми послужи да накълцам колчета за доматите и да подкастря ореха Кръстих го КУКУЛАК-нещо средно между кукри и каракулак Освен това го ползвам и по Марица да си разчиствам място в шубраците и е от инвентара който не слиза от джипа С него дойде и един малък за дране и още един извит Полезни стойностни придобивки на стойност 0 -нула лева Но това не е всичко Преди него получих и един който предизвика семеен скандал защото на жената и хареса и го прибра в кухнята Само с него си реже и не го дава а аз си останах с пръст в устата а мноого ми хареса При това положение сам разбираш че като се върне Капкан от гурбет рязко ще зачестя с публикации на разни часовници и механизми особенно в Ракетно направление за да може да го прилъжа и подмамя някакси и кукулака ми от ресьор да стане от СТОМАНА :wink: Започна да кафенее вече Та гледам и ти се справяш добре и ще те наблюдавам да видя в каква посока са ти интересите ти и да се притека на помощ в часовническо отношение а после невинно да ти предложа да ми изпратиш нещо от твоите ханджари, чикийки и други тем подобни макар че си имам всичко за сега ама имането е по малко главоболно от нямането
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

sheretudis написа: ... и ще те наблюдавам да видя в каква посока са ти интересите ти...
Другите ми интереси освен часовници са в подписа ми. :redface
Лошото е, че в момента правя основен ремонт на къща и не остават средства за хобитата... :cry:
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

sheretudis написа: кукулака ми от ресьор да стане от СТОМАНА :wink:
За този род дейности тази стомана си е най-добра,евтина,сравнително лесна за заточване и здрава.Стомана е всяка желязо-въглеродна сплав,със съдържание на въглерод до 2.14%,над тях е чугун :wink: Имах 5ца по "теория на металите" и 6 по практика :)
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

грешка верно ама ми върши работа кукулака и не мога да понеса мисълта че ръждата го изяжда Ам той така ще изтънее бе
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

прав си ще изтънее :) но пък след 30/40 год няма да ти пука ха ха бе тва е инструмент,не жена или часовник,тормози го яко
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Ето ме и мен в клуба! За пръв път мога да оценя това хоби, до сега винаги съм се чудел какво толкова има в тези ножове за да струват толкова!? Човек получава отговора когато го вземе в ръка! :yahoo Страхотно усещане! Благодаря на човека който ме сдоби с тези приятни емоции, сами ще се сетите кой е :muslim:

Изображение Изображение Изображение
Изображение Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Аааааааааааа Павлине :diablo: да ги нямаме такива nono Той Иво за това ли не му остава време за форума и часовниците в последно време??? :lol: :lol: :lol:
Да ти е честит и със здраве :thumbup:
.
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

Пожелавам под острието да минат много мезета,и да го ползваш дълго и безпроблемно!Снимките ти както винаги са един път :thumbup:

Митак имам време,ама нещо ми се бъгва компютъра,и зорлем влизам по форумите :lol: !Като го сменя,ще се весвам по често,че ще ме забравите :lol:
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”