Фотографиране на часовници.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Фотографиране на часовници.

Мнение от Pavlin »

Сега имам Olympus Pen с Panasonic 20/1.7. Невероятен обектив, всичко е както трябва на дисплея, но в момента на снимане се получават някакви вибрации и на снимката фокуса го няма. Купих един ръчнофокусен макро Tokina 35-135, ползвам го с преходник за micro 4/3 и пак същата работа.
RAW файла ми го обработва 5 мин, отказвам се още на първата снимка.
Решил съм да си купя хубава сапунерка, а тези които имам да продам.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

http://www.google.bg/imgres?um=1&sa=N&b ... x=96&ty=83" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля че това ще ти свърши доста добра работа....една приятелка има такъв и е повече от доволна....аз доста време си търсих и накрая избрах един самсунг..... нов е мисля че към 180лв....а тя си го взе за 40$ втора ръка....аз лично несъм виждал друга сапунерка да има толкова добро макро :)
Поздрави....
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Мисля, че и Никола Ковачев има какво да сподели по темата.....Фотоапарат.....техники.....и т.н.
Лично аз харесвам неговите снимки :thumbup:
.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Имам и cyber-shot w120, но той няма ръчни настройки и съвсем не става.
На Ковачев апарата е чудесен. В краен случай ще се оглеждам или за такъв или за някое Fuji втора употреба.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

А Ковачев с какво снима ми е любопитно??? :D
.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

kova4ev написа:...
А относно самото снимане - нищо особено - турбосапунерка Panasonic fz18 на автоматичен режим и една изгнила летва за фон. Снимам на терасата :mrgreen:
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Да, точно така. Потвърждавам думите си от горния пост :lol:
Разбира се може и много по-сложна да е продуктовата фотография - часове гъзене зад обектива,кутии, техника за хиляди..Краста, като всяка друга.
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

Аре нема нужда :)
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Ето една идея как да си направите кутия за продуктова фотографиа:

http://connect.dpreview.com/post/957005 ... title_0_11" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Много ми хареса, даже имам от тези ледове точно тук до бюрото. Трябва да си направя кутията и ще експериментирам.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Много добра идея n_thumbsup Кутията може да се направи от дурафон и не е нужно да е сгъваема при нашите цели,а вътре разноцветни листове могат да се използват от папки за документи дето се продават в канцеларските магазини. Лошото е,че снимките ще стават много хубави :wink: А както казва Шеретудис "Хубавата снимка,не е много хубава" :lol:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
impressionistus
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от impressionistus »

Има палатки за предметна фотография с различни фонове,има ги във Фотосинтезис и на други места,продават се и употребявани за 30,40 лева.Малки,компактни,сгъваеми,различни модели...според мен най доброто решение.
Може да се използва с най евтиното осветление-дори обикновенна лампа или няколко...статив и различни картони за бликовете...интересни статии по този въпрос има в сайта на Динафос.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Начи Трябва да се определи кое е първичното и кое вторичното Ако фотографията е кокошката то може да се инвестира във скъп фотоапарат, палатки, стативи и тем подобни глезотии Ако яйцето тоест показването на часовника с цел фукня или продажба е първично ,трябва ви фотоапарат с който да нямате изпортена снимка било от осветление било от старческо треперене ,визирам моя боен приятел на когото напоследък много му се отдава докаросването на отдавна умрели саати n_thumbsup Мързелив и непретенциозен със опцията да не си губи настройките при гасенето и най важно да не гълта фотони и пикселчета макс до 6- 8 даже и туй им идва в повече за саатощракане, да си щракваш където ти скимне и нещата да се получават Снабдил съм си цялата фамилия със Сони дск717 че даже и три бр продадох да си избия вложенията и петте апарата да са чист кяр
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Макар и бавно (което е нормално за възрастта ти) достигна до някакви истини,не е важно с кво копаш градината,важно е да вадиш големи патладжани :lol:
Както казва Лао Дзъ в Дао дъ Дзен " Простата истина,прилича на нейното отсъствие" :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

че какво и е на възрастта Мишел Егенето изобщо не съм го сменял, то си е същото а и най важно е на колко се чувстваш а не на колко си Щом с кеф си хапкаш, пийкаш и еб---каш начи всичко е шест Лао Дзъ не е ли казал --Не е важно котката черна или бяла е -важно е да лови мишки И с фотоапаратите е така Не е важно какъв е -важно е да ти върши работа Няма унифициран апарат както няма и унифицирана въдица и макара Ако става за едно то за друго има компрмис
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”