И твоя е сапунерка кат моя SX 100 IS,само дето при мен е с 8МР,щот е по-стар модел и няма RAW формат. В началото мислех,че съм ударил кьоравото,че се измъчих да ги сменям,ама не,на туй софтуерът му е изкукал тотално.Панорамни снимки и клип прави кат профешънъл,да снимам Алпите и как планински кози се онождат ,еша му няма,но в макро план(квото ми трябва и за тва го взех) е тиха скръб,при едно и също изложение и една и съща осветеност,всички снимки правени през 10 сек.излизат различно

При силно дневно осветление - бива,ам трябва да излизам на терасата дет е 17м.дължина и после забравям как да се прибера обратно,а и чайки и гларуси пикират,акат и всичко става мазало.Шуми кат Марица и е много взискателен към светлината.Същият проблем като при 3017 дето писа,мажи и размазва кат валек кифла с мармалад. Ръчните му настройки са толкова ръчни,колкото на Победа К-26 1946г. механизмът е автоматичен. Колкото един апарат е в по-нисък клас,толкова е по-автоматизиран(про олигофреном) колкото е по висок клас,е обратното. MARKII който имах,само описанието и боравенето с ръчните му настройки,беше дебело колкото романът "Идиот" на Достоевски,тъй и не го прочетох за втори път в тази му версия,щот Гларус-младши го отнесе като кат глух петел Сейко Голдфайтър 14060.
Понеже питаш сериозно,а и аз така ти отговарях досега и понеже сапунките ни са амен-амен еднакви,бих ти препоръчал да не разчиташ много на Аутото,лъже софтуерът и той пощръклява кат мойта комшийка от 3 ет., Иван кат забие в командировка.При различна осветеност,изпробвай различните готови сурогатни програми,при мен сега ми пастна най-добре(и при теб трябва да го има) една програма дет е с полумесец до Айфеловата кула с 250 ISO ,но всичко опира до проби и ситуационна динамика,както казах и наш Шерехуйис -по-малко мързел и повече снимки,за да стане симбиозата човек-сапун

Индивидуализма прави човека,а апарата го следва.