Капак - допуски.
-
- Специалист
- Reactions:
Капак - допуски.
Искам да попитам колко трябва да е диаметърът на един капак за ръчен часовник.
Днес си играх да възстановявам една RUHLA-quartz за 70 ст. от битака, обаче няма капак.
Шублерът показва 32.3mm. Колко трябва да е вътрешният диаметър на капака, за да щракне плътно и да се вади с нормално усилие.
* И с тези покупки на недоокомплектовани часовници също ме интересува от къде може човек да си намери кило капаци за 5 лв. - сигурно при златотърсачите, но и такива не познавам.
А от къде намирате гумени уплътнения за капаците?
Днес си играх да възстановявам една RUHLA-quartz за 70 ст. от битака, обаче няма капак.
Шублерът показва 32.3mm. Колко трябва да е вътрешният диаметър на капака, за да щракне плътно и да се вади с нормално усилие.
* И с тези покупки на недоокомплектовани часовници също ме интересува от къде може човек да си намери кило капаци за 5 лв. - сигурно при златотърсачите, но и такива не познавам.
А от къде намирате гумени уплътнения за капаците?
-
- Напреднал
- Reactions:
Re: Капак - допуски.
На Илиенци срещу входа на на Техномаркет има Китайци, /изложени са много стенни часовници, в съседство до сателитните антени/ продават уплътнения по размер, аналогично на стъклата /Примерно 300 е 30.0 мм. Та пликче 10 броя гумички - 3лв. Има и не-лоши минерални стъкла -турски по 2.50лв. бройката, лепило за стъклата - 12лв, било германско, коронки с гумички - 2лв броя, патенти - пликче 100бр от размер- 5 лв., лупи, инструменти и т.н. Уж цените не са високи, но човек се поувлича и сметката нараства......dreadx написа: А от къде намирате гумени уплътнения за капаците?
Май словоредът не стана добре, ама извинявайте!
-
- Специалист
- Reactions:
Някой разправяше пак там пликче с 20 бр. различни коронки за 2 лв.Skyler написа:..коронки с гумички - 2лв броя..
А ние защо си нямаме тема кое къде се продава и колко струва? - да не се окаже, че има различни китайци и различни цени..
И на битака не знам кое за колко се купува. Но гледам от солидарност към колегите да се пазаря за максимално ниски цени, че да не вземат да ги вдигнат.
Веднъж се опитах да подкарам една такава информативна тема с часовници и цени от битака, но нищо не излезе.
-
- Напреднал
- Reactions:
Купувал съм пликче 20 обикновени каронки - жълти и бели мешано за 3лв. пак от там. Коронките с гумички са тип "Сейко", гумичката е на опашката и затова са по-скъпи.dreadx написа:Някой разправяше пак там пликче с 20 бр. различни коронки за 2 лв.
Иначе идеята за тема кое от къде може да се купи е прекрасна. Ясно е, че цените са ориентировъчни, пък кой колкото даде...
Skyler написа:На Илиенци срещу входа на на Техномаркет има Китайци, /изложени са много стенни часовници, в съседство до сателитните антени/ продават уплътнения по размер, аналогично на стъклата /Примерно 300 е 30.0 мм. Та пликче 10 броя гумички - 3лв. Има и не-лоши минерални стъкла -турски по 2.50лв. бройката, лепило за стъклата - 12лв, било германско, коронки с гумички - 2лв броя, патенти - пликче 100бр от размер- 5 лв., лупи, инструменти и т.н. Уж цените не са високи, но човек се поувлича и сметката нараства......dreadx написа: А от къде намирате гумени уплътнения за капаците?
Май словоредът не стана добре, ама извинявайте!
Посетих този павилион.
Доста бедно и ниско качество.
Ако ще купувате уплътнения-в пакетче има само по един размер.За един часовник трябва да се купи цяло пакетче.
Коронките за 3лв.пакетчето са откровенни китайски.Никога няма да сложа такава.
Има и стоманени,които са добре на външен вид-обаче трябва да се ходи за тях с предварително свалени размери и шублер.
Стъклата са предимно плоски,има и с леко бомбе,но няма такива,които да стават за стандартните руски часовници.
С инструментите-същата работа-китайски боклуци.
Има една отварачка каквато и аз имам и сме коментирали тук-стабилна и я препоръчвам.
http://www.ebay.co.uk/itm/Professional- ... 4847abac2d" onclick="window.open(this.href);return false;
Купих си една отварачка,която след малка преработка ще ползвам за руски капаци с ринг с малки прорези.Преработката е изпиляване щифтовете до 1мм.Цена 8лв.

Последно промяна от plamenhar на 29 Юни 2013 09:08, променено общо 1 път.
-
- Напреднал
- Reactions:
За по-високо качество - ул. "Симеон" № 86, София, но цените са съпоставими на качеството.
Може би трябва да е отделна тема кое от къде може да се купи. Останал съм с впечатление, че професионалните часовникари не разкриват източниците си, дори и за стъкла. А едва ли пазаруват по Интернет - поне не всички!
Може би трябва да е отделна тема кое от къде може да се купи. Останал съм с впечатление, че професионалните часовникари не разкриват източниците си, дори и за стъкла. А едва ли пазаруват по Интернет - поне не всички!
Последно промяна от Skyler на 10 Юли 2013 21:42, променено общо 1 път.
-
- Специалист
- Reactions:
Може би защото цената на услугата е според часовника и за смяна на едно стъкло може да вземат 7 лв, може 15. А бай Пешо да ги произвежда за по 3 лв. всичките стъкла по размер.
Но за някакви като нас е проблем да си намираме дори елементарни части. Може от някакви златотърсачи да вземем например стъкла (използвани), капаци и евентуално коронки и сигурно ще е на безценица, защото не им трябват и ги изхвърлят. Тези лотове механизми, които разни хора продават в аукциона сигурно пак са останали от златотърсачи.
На мен проблемът ми е също, че не обичам да свалям части от един часовник, за да си сглобя друг. Дори ако трябва да сваля две винтчета от някой механизъм, то от него трябва нищо да не става, за да няма никаква вероятност да вземе да ми се прииска да го поправям после.
Но за някакви като нас е проблем да си намираме дори елементарни части. Може от някакви златотърсачи да вземем например стъкла (използвани), капаци и евентуално коронки и сигурно ще е на безценица, защото не им трябват и ги изхвърлят. Тези лотове механизми, които разни хора продават в аукциона сигурно пак са останали от златотърсачи.
На мен проблемът ми е също, че не обичам да свалям части от един часовник, за да си сглобя друг. Дори ако трябва да сваля две винтчета от някой механизъм, то от него трябва нищо да не става, за да няма никаква вероятност да вземе да ми се прииска да го поправям после.
Виждал ли си как свалят ремонтоара с коронката златотърсачите?
Не ми се ще да си помисля,че днес пазарих 2кг механизми.
Днес си купих от Илиенци стоманени коронки,2 стъкла и лепило за стъкла.
Приятно съм изненадан от лепилото.Стори ми се рядко,но като сложих в канала само се растла по него и прекрасно се залепи стъклото.Без всякакви следи.
Иначе мирише на каноконлит.Пробвах на пръст-каноконлит.
Струва 14лв.и е 10гр.-огромно количество за целта.
Днес си купих от Илиенци стоманени коронки,2 стъкла и лепило за стъкла.
Приятно съм изненадан от лепилото.Стори ми се рядко,но като сложих в канала само се растла по него и прекрасно се залепи стъклото.Без всякакви следи.
Иначе мирише на каноконлит.Пробвах на пръст-каноконлит.
Струва 14лв.и е 10гр.-огромно количество за целта.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Капак - допуски (+)
Допуски се назначават по сглобката.

// http://forum.watch.ru/showthread.php?t=116379" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако се поровчим в институтски учебник, ще може да се назначат и за конкретния размер и материал.

// http://forum.watch.ru/showthread.php?t=116379" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако се поровчим в институтски учебник, ще може да се назначат и за конкретния размер и материал.
-
- Специалист
- Reactions:
Един колега има такова CASIO:
От къде може да се намери водоустойчива коронка? Дали ще има на Илиенци, и с CASIO-то ли трябва да отиде, за да си избере? Вътре машината е стандартна кварцова MIYOTA, а резбата на ремонтоара е същата, както и на по-обикновените часовници. Даже за проба сложих коронка от обикновен кварцов, но е много малка и не е водоустойчива.

p.s. Ако искате може да си купим от Илиенци пакетчета с различни размери патенти и да си ги разделим - почти сигурно е, че на никой няма да му трябват 100 бр. Евентуално и от гумените уплътнения.
От къде може да се намери водоустойчива коронка? Дали ще има на Илиенци, и с CASIO-то ли трябва да отиде, за да си избере? Вътре машината е стандартна кварцова MIYOTA, а резбата на ремонтоара е същата, както и на по-обикновените часовници. Даже за проба сложих коронка от обикновен кварцов, но е много малка и не е водоустойчива.

p.s. Ако искате може да си купим от Илиенци пакетчета с различни размери патенти и да си ги разделим - почти сигурно е, че на никой няма да му трябват 100 бр. Евентуално и от гумените уплътнения.
Последния път ходих с каса без машината.
Носих и ремонтоара за да пробвам резбата.
Носих и ремонтоара за да пробвам резбата.