От нищо нещо- реставрации и освежаване на часовници

cerasimi
Специалист
Reactions:

Re: От нищо нещо...

Мнение от cerasimi »

Забравих да попитам дали има проблеми със резервните части. От доста места чувам, че частите еднакви модели , но различни партиди понякога не са взаимозаменяеми.Като пряк участник в този процес ти какво ще кажеш?
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

3017 написа:Увлекателно четиво е и поучително. Не можах да разбера, какво имаш предвид с "центроване на баланса" .
И "спиралцето" много ме кефи
АМИ БАЛАНСА СЛЕД СВАЛЯНЕ НА СПИРАЛЦЕТО - ИЛИ НЕГОВАТА ПОДМЯНА СЕ ЦЕНТРОВА В НУЛЕВО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ДА СЕ ДВИЖИ НАЛЯВО И НАДЯСНО ЕДНАКВО
ТОВА СТАВА С ПОВЕЧЕ ОПИСАНИЕ - С ДВЕ ДУМИ НЕ БИ МЕ РАЗБРАЛ
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

cerasimi написа:Забравих да попитам дали има проблеми със резервните части. От доста места чувам, че частите еднакви модели , но различни партиди понякога не са взаимозаменяеми.Като пряк участник в този процес ти какво ще кажеш?
ОПРЕДЕЛЕНО ИМА НЯКОИ РАЗЛИЧИЯ КОИТО ПО СКОРО НЕ СА В ОСНОВНИТЕ ЧАСТИ КАТО КОЛЕЛА, АНКАР. ПРУЖИНА, И Т.Н. , А В ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСТРОЙСТВА - КОНТРА ЗА БАРАБАНА СЪС ''О'' ПРУЖИНКА И ''U'' ПРУЖИНКА ИЛИ БУТОНЧЕТО ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА РЕМОНТОАРА - МОДЕЛ С ВИНТ НА РЕЗБА ИЛИ ТИП ''БУТОНЧЕ'' ЗА НАТИСКАНЕ. ОТ ТАМ ИДВАТ И РЕДИЦА НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В МОСТА НАД БАРАБАНА И ТИРАЖА. АКО МОСТА Е БИЛ С ОТВОР ЗА БУТОН, НЯМА КАК ДА СЛОЖИШ ВИНТОВ - ВЪПРЕКИ ЧЕ МОСТОВЕТА СА ЕДНАКВИ В ОСТАНАЛАТА СИ ЧАСТ - ПРИМЕРА Е ЗА ''ПОБЕДА''
НО НЕ Е ЛОШО И ДА СЕ ОТДЕЛИ КАТО ОТДЕЛНА ТЕМА - ВЗАИМОЗАМЕНЯЕМОСТ НА ЧАСТИ - И КОЙ КАКВОТО Е НАУЧИЛ ОТ ПРАКТИКАТА ДА СПОДЕЛЯ.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

мitakaaa написа:
3017 написа:Увлекателно четиво е и поучително. Не можах да разбера, какво имаш предвид с "центроване на баланса" .
АМИ БАЛАНСА СЛЕД СВАЛЯНЕ НА СПИРАЛЦЕТО - ИЛИ НЕГОВАТА ПОДМЯНА СЕ ЦЕНТРОВА В НУЛЕВО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ДА СЕ ДВИЖИ НАЛЯВО И НАДЯСНО ЕДНАКВО
Напълно те разбрах! Не се сетих за това :)
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

3017 написа:
мitakaaa написа:
Напълно те разбрах! Не се сетих за това :)
А ЗА ТОЗИ МОДЕЛ СЪМ ЧУВАЛ ЧЕ СТАВАЛИ С ДВЕ СЕКУНДАРНИ СТРЕЛКИ. КАКВА МАШИНА ТРЯБВА ДА НАМЕРЯ ЗА ДА ОПИТАМ ДА СГЛОБЯ ПОДОБНО НЕЩО. ИМАМ САМО ЦИФЕРБЛАТА
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

2409 трябва да е...
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

3017 написа:2409 трябва да е...
И АЗ ТАКА МИСЛЯ, НО НЕЩО НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ КАК СТРЕЛКАТА ЩЕ Е ТАМ
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Сложи го ако имаш под ръка на един 2409 и виж не се ли пада над анкърното колело, че и на мен ми е интересно.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

3017 написа:Сложи го ако имаш под ръка на един 2409 и виж не се ли пада над анкърното колело, че и на мен ми е интересно.
АЗ ПРАВЯ СЛЕДНАТА АРИТМЕТИКА - АКО РЕМОНТОАРА Е НА 3 ЧАСА , А СЕКУНДАРНИКА НА 6 ЧАСА - ТОВА СА 45 ГРАДУСА ЕДНО СПРЯМО ДРУГО - СЕГА КАТО СЕКУНДАРНИКА Е НА 9 Ч. - ЗНАЧИ НА КОЛКО ЩЕ Е РЕМОНТОАРА - НА 6 ЛИ. НАЛИ МАШИНАТА Е СТАНДАРТНА, ДОРИ И ДА НЕ Е 2409 - КАКВАТО И ДА Е ДРУГА , ПАК Е ТАКА.
НЕ - ГРЕШКА - НА 5 Ч. ТРЯБВА ДА ОТИДЕ
Последно промяна от мitakaaa на 13 Май 2012 23:38, променено общо 1 път.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

На този модел ремонтоара е някъде около 2 ч.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

3017 написа:На този модел ремонтоара е някъде около 2 ч.
И ТАКА ДА Е - МАТЕМАТИКАТА Н Е ПОЗВОЛЯВА - АКО Е НА 2 Ч. СЕКУНДАРНИКА ЩЕ ОТИДЕ НА 11. НО УТРЕ ЩЕ СЕ ЗАЕМА - ЩЕ ИЗВАДЯ ЕДНА МАШИНА, НО НЕВИЖДАМ КАК ЩЕ СТАНЕ, ОСВЕН АКО НЯМА НЕЩО ДРУГО ДОПЪЛНИТЕЛНО ТУК.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

мitakaaa написа:
3017 написа:На този модел ремонтоара е някъде около 2 ч.
И ТАКА ДА Е - МАТЕМАТИКАТА Н Е ПОЗВОЛЯВА - АКО Е НА 2 Ч. СЕКУНДАРНИКА ЩЕ ОТИДЕ НА 11. НО УТРЕ ЩЕ СЕ ЗАЕМА - ЩЕ ИЗВАДЯ ЕДНА МАШИНА, НО НЕВИЖДАМ КАК ЩЕ СТАНЕ, ОСВЕН АКО НЯМА НЕЩО ДРУГО ДОПЪЛНИТЕЛНО ТУК.
НЕ НА 11 А НА 5 ТРЯБВА ДА ОТИДЕ
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Само оста за секундарника би трябвало да е добавена. Виж на една машина къде ще се падне.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Ето и моя.
http://postimage.org/image/l1b1djk6t/" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля,че на Омега стъклото не е с оригиналната гривна.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

rosen_er написа: Ето и моя.
http://postimage.org/image/l1b1djk6t/" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля,че на Омега стъклото не е с оригиналната гривна.
ДААААА, СЕГА МИ СЕ ИЗЯСНИ ВСИЧКО. ТРЯБВА ДА ИМАМ ВОСТОК 2403 ( завъртяния секундарник) ЗА ДА ГО КОМБИНИРАМ С 2409 - Ц. СЕК. - А АЗ МИСЛЕХ ЧЕ СТАВА ОБРАТНО - 2409 ДЕ СЕ ПРЕРАБОТИ НО УВИ - ЗА ЦЕЛТА ТРЯБВА ДА ИМАМ СЕКУНДАРНО КОЛЕЛО ОТ 2403 КОЕТО ДА Е С УДЪЛЖЕНА ОС НА КОЯТО ДА Е ЗАКРЕПЕНА МАЛКАТА СЕКУНДАРНА СТРЕЛКА.
НА СНИМКАТА Е ОТ 2409 , НОРМАЛНО КОЛЕЛО БЕЗ УДЪЛЖЕНИЕ . С ЕДНА ДУМА НЕ СТАВА. ОТ 2409
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”