Инфо за Молния
-
- Специалист
- Reactions:
Инфо за Молния
По снимки видях варианти на механизъм за Молния, като на един от вариантите имаше лостче с колелце за прецизно регулиране, като е на прецизните Волна/Восток.
На циферблата на въпросния часовник не пишеше нещо по-особено.
Защо са направени така, и това някакви по-прецизни механизми ли се водят - в смисъл да са издържали дадени тестове и т.н.? Едновременно с другите Молнии ли се произвеждат, или за някакви специфични изисквания?
На циферблата на въпросния часовник не пишеше нещо по-особено.
Защо са направени така, и това някакви по-прецизни механизми ли се водят - в смисъл да са издържали дадени тестове и т.н.? Едновременно с другите Молнии ли се произвеждат, или за някакви специфични изисквания?
Re: Инфо за Молния
Да, лостчето служи за по прецизно регулиране. За първи път мисля че го слагат в Молния Кристал, но може и да греша.
-
- Специалист
- Reactions:
А освен че служи за прецизно регулиране, самият механизъм по-прецизен ли се води от обикновения - ако се настрои точно ще се запази ли резултатът след време?
Самия механизъм е същия като другите. Нямам представа дали ако се настрои, ще се запази точността. Според мен, имайки предвид годините им, не ми се вярва.
В руският форум четох,че са правени на отделна линия и са с по-висок контрол на качеството,имаше име самият механизъм но не го помня,Церасимито да каже,той ни е енциклопедията.
За съжаление, Молния не е моя тема. Ако говорите за този микрорегулатор / ако не се лъжа така се казваше /
http://forum.watch.ru/showpost.php?p=12 ... tcount=449" onclick="window.open(this.href);return false;
то той се среща доста рядко. За друга поточна линия съм срещал спорове само за Восток Прецизен.
http://forum.watch.ru/showpost.php?p=12 ... tcount=449" onclick="window.open(this.href);return false;
то той се среща доста рядко. За друга поточна линия съм срещал спорове само за Восток Прецизен.
Не е активен,ето ти един (не вдигайте цените в аукциона!)

http://auction.bg/item.php?id=1299228" onclick="window.open(this.href);return false;
Точно в руският я четох темата,спорове имаше от кой са копирали микрорегулатора (не,че има значение)та там няколко човека обсъждаха качеството на механизма и споменават за отделна линия,за съжаление не откривам темата :?
Има и аз една такава

Няма никаква разлика в механиката и едва ли са правили специална поточна линия за такива.На линията каквото и сложиш,това окомплектова. Тази джаджа за прецизна настройка е малко алабаланица,от баланса можеш да компенсираш някъде +/-5м. при условие,че всички други части от механизма са в порядък ако друга част от механиката не е наред,това "ни х.я не поможет" .Този си мяза на руски,а лебедовата шийка си е швейцарка,има го в часовници за джобито още от преди 300г.Има и други подобни с кликово придвижване,американише патентед.

Няма никаква разлика в механиката и едва ли са правили специална поточна линия за такива.На линията каквото и сложиш,това окомплектова. Тази джаджа за прецизна настройка е малко алабаланица,от баланса можеш да компенсираш някъде +/-5м. при условие,че всички други части от механизма са в порядък ако друга част от механиката не е наред,това "ни х.я не поможет" .Този си мяза на руски,а лебедовата шийка си е швейцарка,има го в часовници за джобито още от преди 300г.Има и други подобни с кликово придвижване,американише патентед.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
В тази тема мисля, е добре да попитам.
Има ли разлика в балансите на ранниия тънък 3,5мм и дебелия 4,6мм по-късен вариант на механизмите на Молния?
Аз предполагам, че има разлика, но понеже вчера попаднах 3,5мм който работи само с циферблата нагоре. т.е. има счупена ос. Понеже балансите за Молния вече по трудно се намират но пък има оси за баланси при часовникарите, та има ли разлика в дължината на осите?
Има ли разлика в балансите на ранниия тънък 3,5мм и дебелия 4,6мм по-късен вариант на механизмите на Молния?
Аз предполагам, че има разлика, но понеже вчера попаднах 3,5мм който работи само с циферблата нагоре. т.е. има счупена ос. Понеже балансите за Молния вече по трудно се намират но пък има оси за баланси при часовникарите, та има ли разлика в дължината на осите?
Не знам точно колко, но има разлика в дължината на осите.
-
- Специалист
- Reactions:
А някой беше писал, че има една торба оси за такива баланси - но не си спомням за кой вид точно.
Къде ни върна в първи клас? От там идваме 

-
- Специалист
- Reactions:
Осите са различни, но от това че работи само с циферблата нагоре не следва че оста е счупена. Мърда ли балансът?atanweb написа:В тази тема мисля, е добре да попитам.