International watch Co Calibre C83
International watch Co Calibre C83
Здравейте , имам часовник IWC , calibre C83 , който явно има антикварна стойност и може би е по- скъп отколкото ми казват , но никой антиквар не може да ми даде някаква реална оценка , а веднага почват да се пазарят . Само корпуса му е златен .... Доколкото успях да проверя часовника е рядък модел . Моля за някакво реално мнение . Благодаря 

Re: International watch Co Calibre C83
Здравейте,
IWC е хубава марка. Може би никoй не може да Ви даде реална оценка, понеже нямат реална представа за цената
Ще е добре, ако качите снимки на часовника и механизма за повече информация.
IWC е хубава марка. Може би никoй не може да Ви даде реална оценка, понеже нямат реална представа за цената

Ще е добре, ако качите снимки на часовника и механизма за повече информация.
Здравейте Theohara, поздравления за часовникът, според мен за добро състояние минималната цена е 3000лв.. Горна граница в рамките на разумното. Цената е доста разтеглива. Антиквар(т.е. търговец) не би Ви дал добра цена все пак трябва да го продадат с печалба. Но ценител би дал сума която може да Ви изненада положително. Въпросът е каде да се намери такъв в България, който не умножава грамаж по 50лв. Аз такова бижу не бих продал за без пари,даже въобще не бих продал.
Мнението ми е оптимистично. Успех
Мнението ми е оптимистично. Успех
-
- Moderator
- Reactions:
Най-лесният, макар и бавен начин, е да видите в ebay и други аукциони. Става дума за скъпа вещ, така че няма смисъл да бързате.
Вижте тук на какви цени предлагат старите златни IWC
(http://www.sportslinkup.com/shop/0-IWC-pocket-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;)
На око - мъжките за 2-3000 долара, женските доста по-евтино. Това обаче са цени, които продавачите искат и не е ясно дали ще получат. Или обратното, може да е начална цена и сетне да има наддаване. Затова си bookmark-вайте (съжалявам, ама не се сещам за българската дума) аукционите за часовници, които най-много приличат на Вашия и гледайте на каква цена ще завършат. Това са реалните сделки с реални цени за момента.
Общо-взето правилото е, че в България можете да го продадете най-много за толкова лева, колкото долара е на ибей, защото на ибей има такси за продавача, за пейпал, рискове от връщане на стоката и пр. Но това правило важи за по-обикновените часовници, за златните не знам, за IWC пък съвсем нямам представа.
Вижте тук на какви цени предлагат старите златни IWC
(http://www.sportslinkup.com/shop/0-IWC-pocket-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;)
На око - мъжките за 2-3000 долара, женските доста по-евтино. Това обаче са цени, които продавачите искат и не е ясно дали ще получат. Или обратното, може да е начална цена и сетне да има наддаване. Затова си bookmark-вайте (съжалявам, ама не се сещам за българската дума) аукционите за часовници, които най-много приличат на Вашия и гледайте на каква цена ще завършат. Това са реалните сделки с реални цени за момента.
Общо-взето правилото е, че в България можете да го продадете най-много за толкова лева, колкото долара е на ибей, защото на ибей има такси за продавача, за пейпал, рискове от връщане на стоката и пр. Но това правило важи за по-обикновените часовници, за златните не знам, за IWC пък съвсем нямам представа.
Много ви благодаря за информацията ! Жалкото е , че часовникът не работи , но ще се опитам да го оправя ! Странното е , че днес го носих в един доста известен магазин и сервиз за часовници , където ми казаха , че няма да може да се оправи и ако искам да го разглобят за да мога да продам златото , което е в него . А сега като казвате , че това е доста скъпа вещ наистина се учудвам , но разбирачи всякакви ....
Ще направя утре снимки и ще го пусна , за да можете да видите за какво точно става въпрос 

Дори и да му има нещо, може да се намерят части да се поправи. Друг е въпроса дали ще се намери купувач след допълнителните вложения. Но нека го видим първо.