Почти невъзможен е за откриване в цялото интернет пространство. Работи, но на моменти спира. Спирането се дължи на това, че се нуждае от почистване и смазване. Аз не съм го носил на часовникар, поради съображения за сигурност да не бъде наистина повреден. На първият, външен капак му липсва щифта но пасва перфектно. Серийни номера еднакви. Порцеланов циферблат. Ще бъде една уникална придобивка за всеки един колекционер и ценител на истинската красота. Моята цена е 1300 лв. Очаквам Вашите предложения и оферти. Телефон за контакти: 0896702620
С уважение: Иван
Доста нелепо изказване: "Аз не съм го носил на часовникар, поради съображения за сигурност да не бъде наистина повреден". По същата логика да не ядете нищо, защото може да бъдете отровен!
Според мен нищо не разбирате от часовници, диагностицирайки го само за смазване, въпреки че видимо е повреден, което пък не Ви пречи да го представите като ултра рядък часовник, понеже Вие не можете да го откриете в интернет. Също така мисля че Ви е попаднал от нищото, но сте решил че това е вашата звездна възможност да забогатеете за един ден, без да дадете нито една стотинка!
Моята прогноза е за цена от 300 до 500лв, имайки предвид обаче моментното му състояние, автоматично става 1/2.
Съжалявам за острите ми думи, но тъй като превзехте българското интернет пространсво с Вашата уникална придобивка бях длъжен да си кажа мнението.
Все пак успех с продажбата, часовника е хубав, но е попаднал на неподходящо място!
3017 написа:Доста нелепо изказване: "Аз не съм го носил на часовникар, поради съображения за сигурност да не бъде наистина повреден". По същата логика да не ядете нищо, защото може да бъдете отровен!
Според мен нищо не разбирате от часовници, диагностицирайки го само за смазване, въпреки че видимо е повреден, което пък не Ви пречи да го представите като ултра рядък часовник, понеже Вие не можете да го откриете в интернет. Също така мисля че Ви е попаднал от нищото, но сте решил че това е вашата звездна възможност да забогатеете за един ден, без да дадете нито една стотинка!
Моята прогноза е за цена от 300 до 500лв, имайки предвид обаче моментното му състояние, автоматично става 1/2.
Съжалявам за острите ми думи, но тъй като превзехте българското интернет пространсво с Вашата уникална придобивка бях длъжен да си кажа мнението.
Все пак успех с продажбата, часовника е хубав, но е попаднал на неподходящо място!
Първо- това не е часовник който може да бъде поправен от всеки.
Второ- хайде намери го ти в нета и ми дай линка, но не ми излизай с номера- 'Това е със същата машина', а го намери 1:1. Може би ще ти излезе само 1, вече продаден, в швейцарски аукцион.
Трето- това не е реална цена. Да поясня- твоята.
И не на последно място- имам напълно достатъчно пари, че да се опитвам да забогатея от часовник, но да, като на мен не ми трябва, защо да не изкарам пари от него.
Първо- Второ- Трето- Кофти работа е да имаш нещо което не знаеш какво да правиш.
Както вече ти писаха колеги във друг форум а и е очевадно че липсва камъка на централната Ос. Предполага се че този камък не е изпаднал сам, просто така хоп. Много вероятно е върхът на оста да е счупен.
Първо-Да не всички часовникари работят хронографи но почти всички знаят на кой техен колега да го занесат който ще реши проблема.
Второ-Намерих ти го във няколко бройки на значително по-ниска цена със по добро качество и със възможност за връщане ако не съм доволен от покупката. Изпратих ти линковте преди 5 дни.
Трето-Това е напълно реална цена в предвид че няма кой да плати по-висока, абсолютно сигурно е.
И не на последно място- след като имате достатъчно пари и сте наясно какво продавате, Защо първоначалната ви цена беше 5000лв. От лакомия за да не се прецакате.
след като сте финансово красив Платете си ремонта, сервизирайте го, дайте опция за връщане ако не сме доволни от покупката и така имате реалните шансове да достигнете цените които гледате по аукционите, а те не надвишават 500-700 Евра.
Съжалявам но това е действителноста, Предполагам че все ще се намери някой шаран да захапе но надали ще бъде тук във този форум. Коригирайте цената си в Аукциона там ще стане заварката.
Може да си го намерил колега, но не си ми пращал линковете. Припомни си разговора. Както казах, не съм го носил на часовникар за да знам дали познава някой, който може да го поправи.
И колега, както ти сам каза, всеки се опитва първо с максимална цена, нали така.
Някъде да съм писал, че часовникът е без право на опция за връщане. Не очаквам някой да даде такава сума за нещо, което не е видял и пипнал.
Часовника ми харесва, а и познавам (както и всички в този форум ) човек, който не само би могъл да го поправи, но и адски би му се зарадвал И понеже все още съм му длъжник с радост бих му го подарил Цената, която предлагам предвид състоянието му, както и финансовата красота на собственика му е 100лв. Надявам се офертата да е удовлетворяваща, като с....кс с млада медицинска сестра, както би казал бачо Ангел Шеретудито
Поздрави!
Прави и лошо впечатление че освен първите описателни дитирамби на продавача, който някак при лека любезна забележка веднага се пали и сменя тона от Ви на ти.
Колегата явно не допуска че в това хоби повечето сме изрядно мнителни и със зорко оче + задължителен педантизъм.
Часовникът е много хубав но за мен има нещо гнило в дания.
Възможно е гнилото да е, че часовнка все пак да Е посещавал часовникар и в момента да не работи както трябва. Естествено, човека казва че е за "почистване и смазване"
Явно тази обява и този часовник имат някаква предистория,която аз не знам,но часовникът наистина е добър.Прекрасен механизъм на Омега. Механизмът може да се датира лесно по сер. номер ,че е произведен м/у 1930 - 35г.А касата е от 1935 - 39г. което логично би трябвало да води до год. на производство от 1935г.като цяло и не го прави кой знае колко уникален.Това ,че в даденият момент не се предлага в аукционите,не значи нищо,утrе може да се появят 10 такива наведнъж,достатъчно е близко във времето,за да са се запазили,стотици бройки(в различно състояние разбира се).Касата е стоманена,циферблата и стрелките без забележки.Лошото е в недоброто представяне на часовника,повредата по коруса и най-важното в случая,несигурността в състоянието на механизмът като цяло.Това спиране,може да е и от замърсеност,но по-вероятно е да е от някакво износване или дефектирала част,което прави нещата силно рискови.Цената не коментирам,всеки си знае за какво го бият,но при така сложената ситуация,часовникът става непродаваем на такава цена.Като се има предвид,че толкова пари,може да даде само колекционер,той трябва да е сигурен най-малкото какъв е проблема и дали ще може да го оправи,възникват и въпросите,колко ще му струва и т.н.Наистина дефектът може да е много малък,но може и да е такъв,че да изисква много време,средства и нерви и човек би си задал въпрос,дали всичко това си заслужава. Дори и часовникът да се продава с опция за преглед,това не значи нищо,така или иначе,той трябва да се види от специалист и да се диагностицира и тогава да се говори за цена. Аз бих намерил такъв часовникар и бих платил една микро сума за да знам какъв е проблема и ако реша да го продавам - или да инвестирам,или да пусна обява с прозрачно описание,което не променя факта,че един евентуален купувач,няма а иска да провери нещата. Всеки сам си решава,каkто казва главният герой в каубойските филми,вадейки пищова с/у противника си - "Имаш право да живееш - имаш право и да умреш" Това се отнася и до това,как да се държиш,когато влезеш в чужда къща.Въпрос на избор.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства"" 浪人 "
Липсва камъка на централната ос. Това е най-видимата повреда.
Всички повреди са в следствие от падане. 95% часовникът е изтърван на твърда повърхност, затова е откъртен капака, предполагам някой е подменил ос на баланса и е омотал спиралата без да иска.
Машината е мръднала спрямо касата със малко но достатъчно за да се види че е падал. Съдя по скрепежните винтове които са залепнали нагоре към коронката.
Хубавото в цялата система е че всички видими повредеи са поправими.