Ачо,сложи си браузър Google Hrome той превежда всичко където и на май.... си да отидеш на български директно,поне при мене е така.
Дреадрексчо,не знам какво разбираш под прилика на два предмета,то и шимпанзетата и горилите приличат общо взето на нас,но при всички случаи,не могат да псуват на ум като мене
Нито касата,нито механизмът,нито циферблата и стрелките на Sitizena мязат на Полет ,е ,ако имаш предвид ,че имат и двата по две коронки,това са сигурност е съвпадение.
По принцип,аналогии може да се правят на всякъде и за всичко и перални машини и в хладилници и в телевизионна техника,няма логика и е недопустимо от икономическа гледна точка,да има постоянно в кратък период от време раволюции в дадена област,просто в един момент нещата само се експлоатират и модифицират. За приликите в отделни часовници и марки може да се отвори специална тема и тя ще стане предполагам много бързо - много "дебела"
Колкото до марката "МОСКВА" - не знам защо я наричаш така,след като пише точно "Чайка" едва ли е на 3 ГЧЗ Пенза след като е произведена по-скоро "В Россия" но може да е и наистина от някои от малките работилнички останали след банкрута на всички държавни часзаводи от бившият СССР,нещо много тъжно наистина и което още повече прави ценни нашите придобивки с надпис Made in USSR Не ми се разпростира,но какво ще кажеш тогава за Победа САМАРА,а и много други серии,които имат някакво обозначение,независимо от механизмът приемник. Това е същото за "Сигнал" "Маяк" "Нева" "Столичнье" "Родина" "Спутник" "Старт" "Свет" "Кама" и т.н. и т. н. Това по принцип би трябвало да се нарича търговска марка на съвременен език. А в случая с тази Москва ,дори и това не е.