Два дена се мъча с 2 баланса -на Кировски и 2608 на Спортивен.
На гръб работят -нормално спират.
Слагах подложки,сменях баланси и мостове на балансите и това си е.
Не щат.
Измити са,и смазани.
Подложки под моста на баланса.
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Подложки под моста на баланса.
Опират ли някъде? Монтирай само баланса, без моста и вилката на анкера и гледай дали се въртят свободно и продължително в двете положения.
За да се върти свободно баланса трябва да извадя и спиралата,защото иначе ще опира края и който се завива в моста.Още не съм се специализирал в тази операция.
Веднаж опитах,но част от оста се счупи.
Смених няколко баланса в комплект с моста,но пак спира.
Мисля нещо да не би да не е наред в камъните на баланса откъм основната плоча.
Веднаж опитах,но част от оста се счупи.

Смених няколко баланса в комплект с моста,но пак спира.
Мисля нещо да не би да не е наред в камъните на баланса откъм основната плоча.
-
- Специалист
- Reactions:
Имах предвид както е закачен балансът към моста, да го монтираш без анкера и моста на анкера - би трябвало да се мандърца свободно и продължително - с много плавно затихваща амплитуда. Така ще изключиш някои фактори, които могат да му оказват влияние. После същата проба само с монтиран мост на анкера, без самия анкер - дали не опира в моста. Ако не опира и в моста, значи ще да е нещо в самия анкер или в задвижването, но предполагам че си проверил последното при сглобяването на часовника.
Имам една Слава, чиито баланс опира в моста на анкера и освен това има голям аксиален луфт - още й се чудя. Хем свалях инкаблока и с много зор после го монтирах обратно - трудно ми се видя слагането на пружинката.
Но и с друг баланс от Слава пак си опира в моста на анкера. Камъните ми се видяха наред и на място. (абе трябва да се консултирам с nevenbekriev по този въпрос.)
Имам една Слава, чиито баланс опира в моста на анкера и освен това има голям аксиален луфт - още й се чудя. Хем свалях инкаблока и с много зор после го монтирах обратно - трудно ми се видя слагането на пружинката.
Но и с друг баланс от Слава пак си опира в моста на анкера. Камъните ми се видяха наред и на място. (абе трябва да се консултирам с nevenbekriev по този въпрос.)
Извадих анкерната вилка и моста на Кировския.
Баланса се мандахерца свободно и дълго време,може би с циферблата нагоре малко по малко.
Мисля,че никъде не опира.Но ми прави впечатление,че при всяко спиране импулсния
камък спира в посока на единия щифт на копието на вилката,а не по средата.
Баланса се мандахерца свободно и дълго време,може би с циферблата нагоре малко по малко.
Мисля,че никъде не опира.Но ми прави впечатление,че при всяко спиране импулсния
камък спира в посока на единия щифт на копието на вилката,а не по средата.
-
- Специалист
- Reactions:
Трябва да се настрои положението на импулсния камък, но първо опитай сега да сложиш моста на анкера без самия анкер - хем балансът да не е свързан към системата, хем да провериш дали не опира в моста. И амплитудата на баланса трябва да затихва много бавно - накрая с микроскопични движения.
-
- Специалист
- Reactions:
Тези последните съобщения нещо съм ги пропуснал. Какво стана? Тръгнаха ли часовниците?
Съветите на dreadx са все едно че аз съм ги писал!
Съветите на dreadx са все едно че аз съм ги писал!
За Кировския нещо го изоставих.
Спортивния май го оправих.
Напоследък се занимавах с една Докса и един Зим.
Вървят добре.На Доксата и търся тираж.Механизма е ЕТА 1047.
После бях 4 дена на почивка.
Спортивния май го оправих.
Напоследък се занимавах с една Докса и един Зим.
Вървят добре.На Доксата и търся тираж.Механизма е ЕТА 1047.
После бях 4 дена на почивка.