Чистополски часови завод

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Skyler
Напреднал
Reactions:

Чистополски часови завод

Мнение от Skyler »

dreadx написа:Я, какъв хубав циферблат за Кама.
И отгоре имало надпис "ГЧЗ Чистополь",
Който купил, купил!
Чистопольский часовой завод признан банкротом
http://www.rt-online.ru/aticles/rubric-74/99949/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Интересни часовници от аукциони.

Мнение от Pavlin »

Това заслужава отделна тема!
Време беше да се сложи край на поквареното свръхпроизводство на Амфибии и Командирски :)
Тези часовници заслужават да бъдат истински ценени от колекционерите, но нямаше как да стане тъй като заводите не спираха да бълват продукция на много ниска цена!
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Чистополски часови завод

Мнение от atanweb »

Аз пък мисля, че сега ще бъдат много повече покварени, ще ги вземат някой китайци или други и ще ползват името (пфу) историята (пфууу) и останали части от корпусите и ще пльоскат вътре някакви батерийки.. е тогава вече ще бъде по зле от колкото е сега.
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Не се знае. Китайците ако искаха до сега можеха да го направят. Няма законови пречки, нито технически. Не знам как стои въпроса със самата марка, дали е регистрирана!?
bobozhinov
Reactions:

Мнение от bobozhinov »

Банкрута беше през 2010год,тя и статията е оттогава.Няма как завод който е произвеждал повече от милион бройки годишно,главно за военните,да продължи да съществува в същия си вид,след като МО на Русия прекратява напълно поръчките си към него. Обявяването на банкрут,в случая е инициирано от самия завод,с цел защита от кредиторите за 6 месеца и му осигурява глътка въздух,докато се престуктурира.Собствеността преминава в ръцете на няколко по-малки предприятия,които работят заедно.Производството на часовници е силно редуцирано като бройка,но никога не е спирало,в момента по техни данни произвеждат около 15хил. бройки месечно.От това което съм чел,това е единственият останал часови завод в Русия и един от малкото в света,който има пълен цикъл на производство-произвеждат си сами от стъклата до камъните и спиралите.Основният им проблем сега,според мен е силно заниженият качествен контрол.Иначе докато има интерес към Амфибии и Командирски,мисля,че ще има и производство...
Скоро им писах на сайта с въпрос и бях приятно изненадан,даже учуден от бързия и компетентен отговор-явно се приспособяват бързо към пазарните условия :)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”