Банкрута беше през 2010год,тя и статията е оттогава.Няма как завод който е произвеждал повече от милион бройки годишно,главно за военните,да продължи да съществува в същия си вид,след като МО на Русия прекратява напълно поръчките си към него. Обявяването на банкрут,в случая е инициирано от самия завод,с цел защита от кредиторите за 6 месеца и му осигурява глътка въздух,докато се престуктурира.Собствеността преминава в ръцете на няколко по-малки предприятия,които работят заедно.Производството на часовници е силно редуцирано като бройка,но никога не е спирало,в момента по техни данни произвеждат около 15хил. бройки месечно.От това което съм чел,това е единственият останал часови завод в Русия и един от малкото в света,който има пълен цикъл на производство-произвеждат си сами от стъклата до камъните и спиралите.Основният им проблем сега,според мен е силно заниженият качествен контрол.Иначе докато има интерес към Амфибии и Командирски,мисля,че ще има и производство...
Скоро им писах на сайта с въпрос и бях приятно изненадан,даже учуден от бързия и компетентен отговор-явно се приспособяват бързо към пазарните условия